Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

Cynyc_

2. 6. 2011 16:50
Učitelé asi opravdu stojí za houby,

když člověk vidí úroveň gramatiky člověka, který se hrdě prohlašuje za vysdokoškolského (sic) učitele :-P

0 0
možnosti
PH

petrph

2. 6. 2011 12:19
dvě věci

Jednako je otázka,do jakého stupně by jim to měl učitel "ulehčovat", zpříjemňovat, dělat zábavnější.Hádám že třeba v mateřské školce či první třídě to s obrázky u písmenek a Šášou  ještě půjde,při přednášce na medicíně už ten student musí pochopit, že si to studium musí vysedět na zadnici nad skripty.Takže, kde je asi ta hranice, MŠ,ZŠ, SŠ....?

Druhá věc, možná podstatnější, jistě je a bylo by záhodno školákům vysvětlit, proč se to a to učí, k čemu to jednou budou potřebovat.Ano, ale vysvětlit na jejich úrovni, jak znalostní tak i mentální.Těžko něco ve smyslu "milé děti, dnes se budeme učit  o kvadratické rovnici, která popisuje parabolu s osou rovnoběžnou s osou y...." Čili,dítě   už předem musí znát a být ztotožněno s pojmy ve vysvětlení.

Tím jsem chtěl napsat,že tento postup může být dobrý,vhodný a může školákům i hodně pomoci.Jen že to asi není jen na dobré vůli kantora,ale chce to mít vypracovaný dosti obsáhlý podpůrný výukový systém v relaci na celou masu vykládané látky

0 0
možnosti
JB

pafffka.obet.kroupova.bonzovani

2. 6. 2011 12:15
Budu mnohem raději, když z mého syna bude

třeba šikovný truhlář nebo jiný řemeslník, než další z nekonečné řady "junior sales executive creative HR softskill manager", jejhož jediným úkolem je lézt do zadku senior sales executive creative HR softskill managerovi a co dva týdny poslat zaměstnancům dramatický mejl o inovativní změně pozadí excelovské tabulky příchodů a odchodů z modré na bledě zelenou..... ;-)

0 0
možnosti
C

Cynyc_

2. 6. 2011 16:50
Re: Budu mnohem raději, když z mého syna bude

;-DR^

0 0
možnosti
JD

pedr64

2. 6. 2011 11:38
a co rodiče

kteří nepijí, nekouří a automatům se vyhýbají širokým oobloukem a stejně na soukromého učitele nemají? taky nemají rádi své dětí? A teď mě ještě nadejte, že se chytám detailů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2837x
Vedoucí lektor kurzu rozvoje kreativity a inovací MBC.

Ředitel vzdělávací společnosti Talent Innovation s.r.o. Externí vysdokoškolský učitel managementu v PsÚ MU v Brně a inovačního managementu VŠE.

www.karelcerveny.org.   Linkedin.

www.mbc.name

Seznam rubrik