Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

Tossa

31. 3. 2011 14:51
Oceňuji

Velmi zajímavý a přínosný článek.

Daniel

0 0
možnosti
J

jacarlos

31. 3. 2011 13:40
Souhlas

Vynikajici.

0 0
možnosti
PH

petrph

31. 3. 2011 10:35
nikoliv nezbytně

Tady je nutné doplnit-vedle kvalitního finančního ocenění.Řekněme že je a firma A,kde pracovník vydělává určitou mzdu,bohaté prémie,benefity,a jsou zde  formální vztahy.Vedle firma B,kde zaměstnanec bere za stejnou  práci poloviční plat,prémie žádné,benefity žádné,ředitel mu říká "ahoj Franto",a třeba mu přijde každé odpoledne poděkovat za odvedenou práci.Asi je jasné, do které firmy by racionální kvalifikovaný odborník nastoupil.Čímž prosím neříkám,že by ta firma B nemohla nikoho získat.Jen že už to nesouvisí pouze se zde uvedenými pochvalami,ale i se zmíněnou motivací toho zaměstnance.Pasivní se spokojí s pochvalou,aktivní bude požadovat vyšší odměnu za práci a karieru.Který z nich je pro podnik výhodnější?

Druhako,je tu otázka výše těch benefitů.Je to pakatel,co si může zaměstnanec zaplatit i ze svého,a nebo nahrazují část požadovaného platu?

Třeťako,nemusí to být zadarmo,termíny dodávek se plnit musí,a když vedoucí rázně nedonutí pracovníky makat,i třeba padat v práci na ústa,tak..

0 0
možnosti
AA

Jack Russell

31. 3. 2011 8:29
Nic nového pod sluncem,

jen opakování toho, co nás učili již před desítkami let, jen se tomu říkalo soudružské vztahy na pracovišti. Obecně se tomu říká slušnost, vychování a inteligence. To, co by měli dát svému potomkovi již rodiče a na čem dnes vydělávají školící firmy.

0 0
možnosti
T

Terezulie

31. 3. 2011 17:22
Re: Nic nového pod sluncem,

Ano, je možné, že se jedná o pouhé opakování notoricky známé pravdy. Většina firem  se tímto heslem ale příliš neřídí a proto je důležité to opakovat. Jak se říká, opakování je matkou moudrosti. Pan Červený je moudrý muž, když se touto radou řídí;-) doufejme, že brzy bude více takových...

0 0
možnosti
M

Malucka

31. 3. 2011 8:22
Drahý úsměv

Ano, bohužel to je pravda... málo úcty, málo pochval, úsměv si za chvíli budeme chodit kupovat do supermarketu za velké peníze... nejvíc se šetří tím, co je zadarmo, zvláštní...Už asi chápu, proč chodí v naší firmě zaměstnanci víc za mnou, než za kolegyní, i když děláme obě téměř stejnou práci.. je to kvůli tomu, že se usmívám a že často děkuju? Hmmm...tak snad se to brzo naučí i moje kolegyně...a nejen ona:-)

0 0
možnosti
ÚNV

úplně nová Viktorka

31. 3. 2011 8:22
jeee,

ještě, že nevyžádané rady jsou taky zdarma.

0 0
možnosti
PK

dolch

31. 3. 2011 8:01
No jistě

a ještě jste zapomněl Linux, Opera, OpenOffice, všechno taky zadarmo :-)

0 0
možnosti
L

Ligaya

31. 3. 2011 8:00
Motivace je klíčem úspěchu

Souhlasím, v dnešním neosobním světě, kde pomalu ani neznáte jména svých sousedů, dokáže v práci velmi potěšit, když vás nadřízený osloví jménem a ještě slušně poprosí o splnění úkolu, který stejně udělat musíte.

Motivace se dá aplikovat v každé firmě. Sice se jí zatím drží hlavně firmy zaměřené na tvořivost, ale do budoucna nevidím důvod, proč by mělo zůstat jen u nich. Firemní kultury se přeci vyvíjejí.

0 0
možnosti
M

mam.kvalitni.nazory.2

31. 3. 2011 7:28
Tohle je sice hezke,

ale nelze to uplatnit plosne. Tohle lze uplatnit pouze ve firmach - tymech, kde jsou v prvni rade kvalitni lide a zpravidla zamereni na tvorivou praci.

0 0
možnosti
LPB2

Lumpíí po banánu 2

31. 3. 2011 7:43
Re: Tohle je sice hezke,

R^ a kvalitní lidé jsou také zpravidla velmi dobře placeni, takže to zase stojí peníze. Ale souhlasím, pozdravit, slušně požádat a poděkovat by mělo být samozřejmostí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2815x
Vedoucí lektor kurzu rozvoje kreativity a inovací MBC.

Ředitel vzdělávací společnosti Talent Innovation s.r.o. Externí vysdokoškolský učitel managementu v PsÚ MU v Brně a inovačního managementu VŠE.

www.karelcerveny.org.   Linkedin.

www.mbc.name

Seznam rubrik