Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

certik_bertik

9. 5. 2011 17:52
myslím

že důležitější než množství je kvalita a myšlenka. Pokud si čínan nechá patentovat že ohnul kus drátu, tak já v tom žádnou inovaci nevidím tedy. Kreativita se podle mě navíc naplánovat nedá

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

9. 5. 2011 19:42
Re: myslím

Naprosto souhlasím. Že vy jste se probíral čínskými patenty? ;-)

0 0
možnosti
BC

BezPrace com

9. 5. 2011 17:32
Tak EU vlak už určitě ujel ;-)

Stačí se podívat, čím se vlády v EU zabývají a co "řeší" a je každému jasné, kam asi celá evropská civilizace spěje. Čína dnes všechny válcuje výrobou, no a jelikož investuje do vzdělání a výzkumu nejvíce na světě, tak nás zítra převálcuje i v intelektuálních oborech.

-

Nedávno jsem četl, že třeba do celosvětové Google soutěže v programování se přihlásilo asi 1500 Číňanů, 1000 Indů, 500 Amíků,.... 40 Čechů. Takže ten poměr taky něco vypovídá ;-D

0 0
možnosti
L-KN

Lobo - krotitel nanotermitů

9. 5. 2011 18:05
Re: Tak EU vlak už určitě ujel ;-)

Jak to tak počítám, tak vzhledem k počtu obyvatelstva jsme na tom líp než čína, aspoň teda v účasti na soutěži v programování.

0 0
možnosti
JD

Plác

9. 5. 2011 15:26
Nepochopitelné předsudky

Každým rokem provádí OECD srovnávací testy středoškolských studentů. Soutěží se v porozumění psanému textu, v matematice a přírodních vědách. Není to vědomostní soutěž, řešené úlohy vyžadují tvořivý přístup, hodnotí se originalita.

Zástupci Číny se účastnili poprvé (tuším) v roce 2004. Šlo o Hongong a Macau. Hongong dvě kategorie vyhrál, v přírodních vědách byl druhý za Finskem. Macau se vždy umístilo v první desítce. Našli se tací, kteří úspěch čínských studentů vysvětlovali skutečností, že HongKong byl do roku 1999 pod britskou zprávou a Macau do roku 1997 pod Portugalskou zprávou. Mělo to ten háček, že Britové i Portugalci dopadli v testech dost mizerně, daleko za Čínany.

Loni se poprvé zůčastnili testů středoškoláci ze Šanghaje. Suveréně zvítězili ve všech kategoriích. USA končily kolem 30. místa, jako jedni z nejhorších mezi tzv. vyspělými státy. Češi dopadli ještě hůře.

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

9. 5. 2011 14:13
Mno,

tak jak to vidím já. Čína žádné inovace nepředvedla od vynálezu střelného prachu. Nic, vůbec nic nového nepochází z Číny. Čínské patenty vám způsobí namožení bránice, protože patentují NEUVĚŘITELNÉ nesmysly.

Na druhou stranu chápu, že britská akademie věd touží po větším koláči peněz. No, tak se snaží.

0 0
možnosti
L-KN

Lobo - krotitel nanotermitů

9. 5. 2011 13:26
Zatím

těch inovací moc nepředvedli. Aspoň ne v oborech, o kterých mám aspoň základní přehled.

0 0
možnosti
JD

Plác

9. 5. 2011 13:01
Za dva roky asi ne, za pět ale určitě

Autor zapomněl na jeden důležitý bod. USA byly a jsou závislé na "koupených mozcích", z nichž většina pochází pravě Asie. Tento zdroj ale začíná vysychat. Čínské talenty už tolik neláká kariéra v USA, mají dost příležitostí doma.

S vyjímkou několika málo špičkových univerzit, má americké školství mizernou a navíc dále sestupnou úroveň. Naopak úroveň čínských univerzit stoupá vzhůru.

0 0
možnosti
E

Eglund

9. 5. 2011 13:26
Re: Za dva roky asi ne, za pět ale určitě

To jo, třeba v čínštině a pingpongu jsou čínské univerzity nejlepší na světě ;-DMimochodem - znáte název aspoň jedné čínské univerzity, které stoupá úroveň? ;-D

0 0
možnosti
E

Eglund

9. 5. 2011 12:35
To těžko

jediná jistota na tomto světě je, že vědcům ještě nikdy žádná prognóza nevyšla.

0 0
možnosti
RH

Kruton

9. 5. 2011 12:21
Čína

neuznává patenty, značky, vynálezy a autorská práva.. Pokud se stane jedničkou, tak můžeme se stejným přístupem mít ty jejich technologie zadarmo..... Jinak se ve futurologických adoracích Číny zapomíná na tikající demografickou bombu, která nemá obdoby

0 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2837x
Vedoucí lektor kurzu rozvoje kreativity a inovací MBC.

Ředitel vzdělávací společnosti Talent Innovation s.r.o. Externí vysdokoškolský učitel managementu v PsÚ MU v Brně a inovačního managementu VŠE.

www.karelcerveny.org.   Linkedin.

www.mbc.name

Seznam rubrik