Romské byty pro učitele a policajty

V sauně vždy vyslechnu mnoho plků i zajímavých názorů. Naposled diskutovali učitelé a policajti o svém bydlení a záviděli Romům jejich kontejnerové byty.

 

Vyvolení podle zákona

Podle učitelů obce diskriminují své obyvatele tím, že neplatičům a nepřizpůsobivým dávají k dispozici nové byty za velmi levný peníz. Stalo se to ve Vsetíně, v Holešově a v dalších místech. Všechny přítomné nadzvedlo ze židle prohlášení některých Romů v televizi, že byty z montovaných buněk se jim nelíbí, jsou malé a jsou za městem. Mluví o těchto bytech s velkým despektem. Co by za ně jiní dali...

 

Špičková úroveň bytů

"Celá stavba, včetně okolních úprav, výroby a montáže trvala dva měsíce - což je rekordní čas," poznamenává Antonín Fryč, ředitel dodavatelské firmy bytů. Přesto ale byty poskytují pohodlné bydlení a odpovídají všem normám a standardům. Velký důraz byl kladen na požární předpisy. Antonín Fryč dodává: "Je to takové lego - osmdesát procent stavebních prací je provedeno ve výrobním závodě. Celý modul má už ze závodu postavené stěny, vybavené toalety, sociální zázemí, rozvody vody, elektřiny i odpady. Jednotlivé díly se pak na místě jen propojí dohromady, a proto se dosahuje velké rychlosti výstavby. Vytápění je řešeno dle požadavků investora elektrickými přímotopy."

 

Ze stejných buněk se staví stovky mateřských škol v Německu i u nás. http://www.lidovky.cz/v-oresine-postavili-skolku-stacil-jim-na-to-jediny-den-pfh-/ln_domov.asp?c=A110812_115523_ln_domov_ogo Když přijde na radnici učitel, justiční čekatel či policajt, že chce obecní byt, řeknou mu, že se zbláznil. Na výčitku jednoho z nich, proč dávají byty Romům a ne učitelům, úřednice v Praze 4 odpověděla: „Vy si nepůjdete stěžovat do Bruselu na diskriminaci. Vy si nějak poradíte.“ Naštvaný učitel řekl: „To znamená, že když budu neplatičem a nepřizpůsobivý, tak dostanu nový byt? Ne, nejste Rom.“ Zmíněný učitel šel do banky žádat hypotéku na byt a nedostal ji, protože jeho plat je příliš malý. Má pouze 14 tisíc čistého. Platí si dvoupokojový byt 11 500 Kč. Musí tam mít podnájemníka a nemůže se oženit. Jeho těhotná přítelkyně s rizikovým těhotenstvím je bez příjmů bydlí u rodičů. Co má dělat?

 

Na učitelích záleží

Na učitelích záleží, jak bude vypadat naše mládež, jaké bude mít postoje k seberozvoji, ke společnosti a jaké bude vyznávat hodnoty. http://www.novinky.cz/domaci/241723-s-malymi-vytrzniky-je-kriz-i-na-ceskych-skolach.html Proč tedy obce a stát nepečují o své učitele a policajty a nedávají jim takové montované „startup byty“? Jak by byli vděční za takové luxusní bydlení. Nikomu z přítomných učitelů a policajtů by nevadilo, že by bydlení bylo za městem. Jen by tam nechtěli bydlet s neplatiči a nepřizpůsobivými či hlučnými lidmi. Inu odpovědní politikové si neuvědomují, co to dělá s občany, když jsou snaživí lidé diskriminováni.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Phdr. Karel Červený, Msc., Mba | sobota 13.8.2011 9:08 | karma článku: 38,04 | přečteno: 4263x