Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

18. 3. 2010 11:35
tři poznámky

Jednak,na kurzu radili odbourat sociální peníze, různé třinácté a čtrnácté mzdy, kolektivní prémie, příspěvek na dovolenou, příspěvek na vánoce.A pak ředitel přijel domů  a snížil základy,To mi nějak neštymuje.

Druhá věc je, že ony "zásluhovostní" peníze mají smysl tam,kde práce  zaměstnance má opravdu podstatný vliv na splnění zadaných kritérií.Jestli mají obchodní  zástupci stanovený plán sjednaných zakázek,lítají od čertu k ďablu a překročí ho, ať si ty prémie užiijou.Jestli stojí dělník celej den u stroje a pak nedostane prémie poněvadž se  výrobky neprodaly,tak to výchovný smysl nemá.Podobně ony výše zmíněné zdravotní sestry.Podle čeho by měly dostávat prémie? Snad ne toho jak pacientům dávají málo obvazů aby se ušetřilo? :)

A ještě třetí, která bude znít trochu socialisticky, ale opravdu jen na první pohled. Za poctivou práci poctivou odměnu. Kdo se snaží víc, dostane víc, kdo se fláká dostane málo nebo nic.Nikoliv makejte za minimální plat a když se bude dařit,tak se vám přidá.

0 0
možnosti
T

tulda

18. 3. 2010 9:28
Vážený autore,

poliklinika s.r.o., 17 spoluvlastníků, průměrný plat sester 14 hrubého, oni každý měsíc 50 čistého, na konci roku rozdělení zisku , každý ze  17 podílníků 100 000,- Kč. Je zde patrné, že si váží práce personálu ve zdravotnictví. Jde jen o to, zda ty sestry jsou spokojeny.EU

0 0
možnosti
JD

pedr64

18. 3. 2010 8:38
to náš ředitel na žádném kurzu nebyl

a taky zrušil 13. platy a pro "větší" motivaci ještě i platy snížil o 10%. Jaký to má stimul na motivaci netřeba dodávat. Nebo jinde: základní mzda na úrovni mzdy minimální + prémie podle měsíčních zaplacených tržeb, ale v případě přesčasů se o tyto přesčasy ta prénie snižuje

0 0
možnosti

Stanislav Ševeček

18. 3. 2010 9:02
Možná se vás chtěl zbavit a doufá, že

takto samovolně odejdou "ti nejlepší", kteří si myslí, že existuje Oběd zadarmo.

0 0
možnosti