Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tommy Gun

4. 6. 2011 8:44
Jeden argument ( z mnoha )

Vemte drogám chuť zakázaného ovoce. Jít si pro dávku k doktorovi opravdu není cool.

0 0
možnosti

duhacenzor3

4. 6. 2011 6:54
Jen bych to poupravil,

autore: Po legalisaci drog volá mafie, protože nyní se obchodníci s drogami alespoň občas ještě musí bát trestu, a hlavně zdaleka nejen mafie, ta je ve skutečnosti podřadný hráč, drogy jsou zdrojem příjmu pro levicové "partyzány" typu kolumbijské FARC, přesně tihle jsou zatíženi

na šíření drog i na jejich legalisaci, přináší jim to stamiliardy dolarů a ničí to buržoasní společnost.

Čína, Vietnam, Irán, Malajsie a spol. velice dobře vědí, proč za drogy popravují.

0 0
možnosti

Jožin z planin

4. 6. 2011 7:53
Re: Jen bych to poupravil,

Víte, příklad z historie už tu máme - prohibici v USA. Tehdy měla mafie obrovské zisky z prodeje nelegálního alkoholu pochybné kvality. Kolik jsou zisky mafie z prodeje alkoholu v USA dnes?

Kdyby se legalizovali komplet všechny drogy, tak právě pro mafii, FARC a podobné organizace by to byla těžká rána. Drogy by se prodávali legálně hluboko pod současnou cenou, existovala by státní kontrola a nelegální prodej by se stíhal tak jako prodej nekolkovaných cigaret dnes. Tedy, mafiánský obchod by zůstal nelegální a přibyla by k němu konkurence. Mafie si svůj zdroj najde, ale bude to mít těžší.

Navíc, proč dovážet drogy z Kolumbie, když mák, konopí a spousta jiných rostlin roste i u nás a LSD, pervitin, extázi a podobné mohou existující chemické továrny vyrábět po tunách s minimálními náklady. Tedy, cena by se odvíjela hlavně od spotřební daně, která by měla být dost vysoká, aby tvořila bariéru proti nadužívání a zároveň dost nízká, aby se nevyplatil nelegální obchod.

0 0
možnosti

Svatej Utřinos

3. 6. 2011 23:35
Mám kamarádku

Samozřejmě s vámi souhlasím v tom, že kdo chce, drogu si opatří, současná protidrogová politika opravdu nikam nevede a o organizovaném zločinu okolo drog snad ani není potřeba se obšírněji rozepisovat... ;-)

Problém drog je problém společnosti, ale, žel Bohu, s kýmkoli na toto téma zabrousím, většinou tvrdí, že to je problém rodičů. Od kamarádky vím, že rodiče s tím ani výchovou k jiným hodnotám ani čímkoli jiným, nic nesvedou... Ale to je na předlouhou debatu...:-)

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

3. 6. 2011 23:26
řízená legalizace

Droga se bude legálně prodávat jako lék na lékařský předpis, cena bude nízká, takže to sníží kriminalitu závislých, kteří si nezákonnou činností vydělávají na drogy. Nelegální distribuce se zcela změní. Zanikne prostor pro mafie a vznikne atomizované přeprodání drogy těm, kteří nechtějí mít v lékařském záznamu, že berou drogy, což není tak nebezpečné. Organizace ztrácí smysl a pro organizovaný zločin přestávají být droga byznysem. Poučení mám v historii prohibice v USA.

 Na druhé straně legalizace musí být posílení zákonů řešících odpovědné chování, které vyžaduje drogovou abstinenci. Např. odebrání řidičského průkazu na základě nadnormativní spotřeby drog a pod.. Z odpovědnosti lékaře. Vyšší tresty za řízení pod vlivem a pod.

0 0
možnosti

Svatej Utřinos

3. 6. 2011 22:59
Mám kamarádku

Mám kamarádku, která pracuje s drogově závislými. Neustále nadává na Subutex a Metadon: prý se farmaceutickým firmám podařilo protlačit na legální trh regulérní tvrdé drogy svými účinky srovnatelnými s heroinem, pervitinem apod. a to i přes protesty adiktologů. Takže otázka zní: kdo za tím voláním po legalizaci stojí? Farmaceutičtí giganti? Kdo ví..? :-/

0 0
možnosti

Kruton

3. 6. 2011 23:22
Re: Mám kamarádku

.... ale aspoň při konzumaci S a M nepodporují organizovaný zločin. Navíc jsou to levné léky a feťáci nemusí na ulici přepadat (aspoň né v takové míře jako dříve) lidi. Kriminalizace drog je jediným důvodem jejich vysoké ceny - vysoké ceny jsou důvodem kriminálního chování dealerů i feťáků. Dekriminalizace by znamenala především legální zdaněný příjem farmaceutických firem místo mafiánských kartelů á la Mexiko, zaručená kvalita drog by znamenala méně mrtvých. Současná protidrogová politika jaksi evidentně nefunguje, nebo máte dojem, že si lidé nejsou schopni drogu opatřit, když už si chtějí ničit zdraví? Je to jen komplikovanější a dražší. A stojí to víc celou společnost.

0 0
možnosti

ramm

3. 6. 2011 22:13
Změna

Já si myslim, že reálnější spíš je, že Mafie prostě jen změní pole působnosti. Ukáže budoucnost ...

0 0
možnosti

Hynek Vilém Jarmila reloaded

3. 6. 2011 21:51
0 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2837x
Vedoucí lektor kurzu rozvoje kreativity a inovací MBC.

Ředitel vzdělávací společnosti Talent Innovation s.r.o. Externí vysdokoškolský učitel managementu v PsÚ MU v Brně a inovačního managementu VŠE.

www.karelcerveny.org.   Linkedin.

www.mbc.name

Seznam rubrik