Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

radim36

6. 8. 2011 3:04
Co se týká zužitkování bílkovinných a cereálních odpadů

v rodině, mám dobré zkušenosti se slepicemi.  Dvě slepice, koupené jako vykladené z drůbežárny po 50 korunách, spolehlivě zlikvidují všechen bílkovinný a cereální odpad z rodiny, plus k tomu si najdou přírodní potravu na zahradě a dokrmené zrním vyprodukují oplátkou za toto pro rodinu dostatek až přebytek ( v létě až 3 vejce za dva dny) kvalitních vajec téměř v biokvalitě.

Je třeba jen mít nějakou zahradu a kurník, kde v zimě nejsou mrazy.

0 0
možnosti
RP

radim36

6. 8. 2011 3:24
Re: Co se týká zužitkování bílkovinných a cereálních odpadů

A kupovat vykladené slepice z drůbežárny je dobrý obchod, aspoň v té , co mám nablízku mají produkční cyklus jen půl roku. Dospělé odchované slepice zavřou v hale a délkou osvětlení haly simulují postupně jarní měsíce, potom osvětlení postupně prodlužují a simulují léto , slepice kladou intenzívně denně. Po půl roce by měli délku osvětlení zase zkrátit , aby simulovali zimní měsíce,  jenomže v té době slepice přestávají na nějaký měsíc klást vejce a oni by tak nějaký měsíc neměli produkci vajec, ale spotřebu krmiva by měli stále. To by nebylo rentabilní a tak se po půl roce těch slepic v drůbežárně zbavují a nasazují nové. Takže vykladené slepice z drůbežárny jsou staré necelý rok, tudíž podle měřítka běžného chovu v podstatě mladé.

0 0
možnosti
RP

radim36

6. 8. 2011 2:55
Částečná pomoc by byla v zrušení nesmyslných předpisů,

které zakazují zbytky lidského jídla krmit zvířata. Dřív bylo normální, že z každé jídelny směřoval odvoz zbytků do nějakého vepřína prasatům nebo přímo do výrobny krmiv pro zvířata, kde se ty zbytky zapracovaly do granulí.

Dneska to je nebezpečný biologický odpad, který se musí likvidovat. Podobně zbytky potraviny s prošlou záruční dobou ze supermarketů.

Co se týká přímo rodin, na vesnici to bylo dříve všechno bezodpadové. Zbytky jídel byly zkmovány domácím zvířatům, a ty zase dávaly mléko, maso a vejce. Dneska se zvířata na vesnicích nechovají a tak se potraviny vyhazují stejně na vesnici jakove městě.

0 0
možnosti
N

notordluhousek

6. 8. 2011 3:00
Re: Částečná pomoc by byla v zrušení nesmyslných předpisů,

vite ono to nenio tak uplne jasne protoze je fakt ze velka cast toho co lide .......... jedi (chtel jsem napsat zerou ale nejak jsem se zastavil) ..... se fakt nehodi ani pro prasata. to co popisujete funguje na vesnicich s jejich vypestovanou vyzivou. ne dnesni vyplod mendelejevovy tabulky

0 0
možnosti
RP

radim36

6. 8. 2011 2:47
statistika je zkreslená.

Nelze míchat dohromady potraviny, které se vyhodí při zpracování a neprodané v obchodech a potraviny, které vyhodí koupené už člověk osobně. V prvním případě to jsou výrobní ztráty, které by se mohly odstranit jedině zhoršením kvality - zpracovatel potravinu nevyhodí, ale zapracuje do výrobku nebo systémovou změnou, obchodník objedná méně zboží a ono tak  občas není k dostání podobně jako za komunistů, ale nikdy nezůstane v regálu neprodané přes predepsanou dobu, aby se muselo vyhodit.

V druhém případě je to , že potraviny se staly zboží, kterého je vždy dost nebo nadbytek. Takže spousta lidí přechází na takový způsob rodinného hospodaření, kdy je v rodině v zásobě potravin taky nadbytelk a ten nadbytku se rodina zbavuje vyhazováním do popelnice. Ono je to snadnější, v rodině je vždy na výběr z více jídel a přesto se o tom nemusí přemýšlet, jen jednou za čas se příliš staré  nebo zkažené potraviny prostě vyhodí.

0 0
možnosti
KJ

kajencik

5. 8. 2011 23:58
děti v Africe

On ten hladomor asi nevznikl sám od sebe, naopak, nebýt lidí jako vy, mohli si křováci žíf v klidu svým prostým způsobem, ovšem díky potravinové a jiné pomoci začal počet obyvatel v Africe stoupat, protože si zvykli že jim vždycky někdo někdo něco zadarmo dá. A nevím o jakém ovlivňování klimatu člověkem mluvíte? Myslím že to opravdu vliv člověk na Zeměkouli značně přeceňujete, nic takového nebylo nikdy dokázáno.

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

5. 8. 2011 20:27
Drahota nás odnaučí kupovat potraviny v Česku

a budete si jezdit jednou týdně pro levné za hranice, do sousedních států. Naše rodina i přátel už boj Velebovi vyhlásili a neutratíme tady ani floka. Tím nastane rovnováha, když naši sedláci skončí. Stejně hospodaří většinou na pronajatých pozemcích a ty se prodají lepším hospodářům ze zahraničí a cena potravin zase začne klesat.

0 0
možnosti
HH

xBaHnO

5. 8. 2011 19:33
Je to opravdu tak?

"Ztráty potravin během sklizně a skladování jsou příčinou nižších příjmů malých farmářů a vyšších cen potravin pro chudé konzumenty."

V te druhe casti vety mate pravdu. V te prvni nikoliv. Narust produkce povede k poklesu ceny. Pravdepodobne pak farmari prodelaji. Ostatne tohle je problem evropskyho hospodareni radu let - proto jsou vymejsleny kraviny jako biopaliva a dotace.

A vubec - co to nechat na trhu? On si poradi nejlip, i s plytvanim.

0 0
možnosti

Mablung

5. 8. 2011 18:45
Ehm

Před koncem světa se varuje už 6 000 let a pořád nic :-) . Před zhruba 40 lety se varovalo před globálním mrznutím. Také ještě nenosím teplé ponožky :-). To že se před něčím varuje neznamená že se to stane.

Co se poplašných zpráv ekologických týče, je to ve většině případů šílený nesmysl. Již několik desítek let civilizovaný svět dbá o ochranu přírody. Hodně. Aby se "ekologické" organizace udrželi při životě, často už vyhrabávají jen mrtvoly. A nebo se cpou do jiných oblastí života, což není až tak nic neobvyklého přihlédneme-li k tomu, že většinu jejich členů tvoří levičáci

Co se hladu týče, děláte si z nás srandu. 1) Nedostatek jídla není. Je ho přebytek. Čeho je nedostatek jsou peníze. 2) Přebytky potravin vytváří polštář který nás v případě katastrof dokáže ochránit. Vyhodíme-li 50 % jídla, znamená to že můžeme ve špatných dobách produkovat jen 50 % potravin abychom nestrádali.

0 0
možnosti
K

kuchl

5. 8. 2011 18:36
Stávající pseudodemokracie

definitivně selhala . Jako aztécká či římská , problém je v lidech samotných . Na rozdíl od dinosaurů , je pobyt lidí na Zemi příliš krátký s velmi nejistou budoucností . . . a přístup k potravě to jen dokazuje .

0 0
možnosti
LZ

l.z.s

5. 8. 2011 17:20
Souhlas

R^

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

5. 8. 2011 13:00
Karma jako hrom

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2837x
Vedoucí lektor kurzu rozvoje kreativity a inovací MBC.

Ředitel vzdělávací společnosti Talent Innovation s.r.o. Externí vysdokoškolský učitel managementu v PsÚ MU v Brně a inovačního managementu VŠE.

www.karelcerveny.org.   Linkedin.

www.mbc.name

Seznam rubrik