Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

ctvrta.sudicka

31. 3. 2010 0:30
ano jistě

No..pravdu díte:o) taky říkám svým o nějaký pátek mladším kamarádkám a´t se snaží udělat si pokud možno nějakou praxi už během studia.Jenže k tomu bohužel dojde většina lidí až později a taky až mnohem později zjistí co vše je v lidských silách stíhat:o) Na druhou stranu požadavky jednotlivých škol (byť stejného typu) mohou být diametrálně odlišné a u něčeho se pracovat dá a u něčeho příliš ne. Záleží prostě na mnoha faktorech. A upřímně řečeno bych fakt mládež nekritizovala za krátkozrakost. Vždyť ta je proboha ve dvaceti naprosto normální:o) A z evolučního hlediska má svůj význam:o)))))

0 0
možnosti

crocodileclip

22. 3. 2010 6:56
Dobrý :o)

Vylezou ze škol a mají tak akorát velkou hubu, rukama si neumějí hrábnout ani pro ty prachy. Rodiče jim zametají cestičku a je jen dobře na krizi, že koupila jim lístek k pracovnímu štěstíčku. Platit za školu by měli aby si alespoň toho vzdělání vážili:-)

0 0
možnosti
JJ

Jay6

22. 3. 2010 3:27
Logika vylétla oknem!

Proč by měl zaměstnavatel zaměstnat studenta vysoké či střední školy, byť by dotyčný pracoval pár hodin zadarmo? Chtěl bych slyšet jediný logický důvod! Možná kdyby se jednalo o pomocné práce. Takhle zametat dvůr, či pracovat na vykládce ve skladu, proč ne? Ale práce v oboru studia, v oblasti samotného řízení firmy? K čemu by zaměstnavateli byl takový stážista? Pravda mohl by ušetřit asistentce spoustu času pokud by se naučil dobře vařit kávu! Způsob práce v oblasti řízení je důležité know how. Samo o sobě má vysokou cenu. Do funkce, která má na starosti řízení firmy se vybírají dlouholetí pracovníci, kteří osvědčili v průběhu času svou věrnost a oddanost firmě. Nasadit do takového prostředí studenta bez zkušeností může být výhodné, pokud by měl zaměstnavatel jistotu, že dotyčný student po absolvování nastoupí k němu. Jinak vychovává zaměstnance možná pro svého vlastního konkurenta! Zaměstnance se znalostí fungování jeho vlastní firmy! Proto absolventi o své praxi tak často lžou!   

0 0
možnosti
TTBS

three times banned star

22. 3. 2010 4:35
Re: Logika vylétla oknem!

V prváku samozřejmě budeš vykládat bedny.

0 0
možnosti
MP

admiral666

22. 3. 2010 0:18
reseni je vice nez nasnade

Personaliste jsou jen nastroje korporatnich udu - manazeru a ti je vedou, stejne jako jejich pani je, k prosazeni maximalisacni souteze na trhu prace, stejne jako udajne firmy souperi na trhu nabidky. Reseni se tedy nabizi samo - odstraneni trzni souteze jako principu, odstraneni puvodce vseho zla, odstraneni nadoru lidskosti - kapitalismu. S timto nelidskym rezimem padlym v prachu jako zterela modla se konecne lid nadechne a povzhledne k svetlym zitrkum!

Na soud s personalistickymi barbary!

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

22. 3. 2010 0:03
v teto diskuzi jsme nasel jeden totalni filozoficky

argument: 'kdyz nekdo nechce neco delat, tak si duvod najde vzdycky.' Kdyz se nad tim zamyslim,' tak si zatim nedovedu predstavit situaci, kdy se to neda pouzit...genialni.

Matka od dvou malych deti nehleda praci ... je patrne pohodlnejsi najit argumenty proc praci najit nelze, nez se o ni skutecne snazit. A takovych lidi, co maji pusu plnou vymluv je jiste cela rada.

0 0
možnosti
AJ

astrudina

21. 3. 2010 23:54
Autore, myslím, že jste zlaté mládeži šlápl na kuří oko!

Jen si spočítejte, kolik času většina z vás, studentů, denně propaří u počítače... To platí i pro studenty na technice, nejen pro ty z humanitní oborů.

Ale argumentovat, PROČ TO NEJDE, to dovedete bravurně.8-o

Jasně, že nastoupíte do práce bez zkušeností a tedy za malý plat, co byste taky čekali? Ale jde o to, že spousta mladých lidí (nechci zevšeobecňovat) se ani nesnaží, prostě to jen tak nechává plout, hlavně když má dostatek zážitků a volného času. Jako by ta budoucnost ani nebyla vaše, jako by se netýkala vás, jako by vám to měli zařídit ONI a zodpovědní by měli být taky ONI...

A Lopucho si půjde rovnou na pracák pro dávky, co by se namáhal - prací?!;-)

0 0
možnosti
L

lopucho

22. 3. 2010 0:02
Re: Autore, myslím, že jste zlaté mládeži šlápl na kuří oko!

Já na pc zase tolik času neprosedím, kromě víkendů. Nevím jak ty ale já jsem za celé svoje studium neviděl kvalifikovanou práci na 2 dny a ještě k tomu víkend, ty ano?A tady jde o praxi, nějaké přivydělání přes víkend někde na pásu na to každej dlabe to není praxe;-)

0 0
možnosti
L

lopucho

21. 3. 2010 19:10
Ne já se přiznám

Raději se kopu celý den do zadku, nudím se a nemám ani korunu nazbyt, než abych při studiu pracoval a měl se finančně proti dnešnímu stavu jako král. Jako musím přiznat, jsem lenoch autor mě prokoukl;-D;-DRv Dokonale

0 0
možnosti
+

+Granit+

21. 3. 2010 18:45
práce

když chcete do práce, tak potřebujete praxi v oboru, nějaké roznášení letáku je nezajímá, když chcete brigádu v oboru, tak ji neseženu, když řeknu , že bych klidně i zadarmo, tak firma nemá zájem, protože by se vám nemělm kdo věnovat, z čehož plyne, nevědí, co chtějí a nepřestanou dokud to nedostanou, podnikání se krásná věc, ale marně přemýšlím nad tím v čem podnikat, aby to mělo úspěch, abych neskončil jako mí spolužáci, kteří už s podnikáním skončili, asi na to nemám buňky nebo co já vím, ale nic co by mi přinášelo do budoucna užitek nevidím a když konečně seženete práci, tak vás odveze sanita a jste na začátku

0 0
možnosti
NM

nesmrtelná medvědice

21. 3. 2010 18:39
No vidíte

a mně stačil rok praxe v posledním ročníku VŠ a zadarmo to rozhodně nebylo.

Chtít po dětech aby pracovali už na SŠ je přehnané, zejména v případě, že potom jdou na VŠ.

0 0
možnosti
TTBS

three times banned star

22. 3. 2010 3:08
Re: No vidíte

A co prázdninové brigády?

0 0
možnosti
MF

Misaf

21. 3. 2010 17:57
a co tohle...

...když jsem prorektorku pro studium žádala o povolení individuálního studijního plánu, protože jsem měla nabídku práce ve svém oboru, bylo mi sděleno, že se při studiu nemá rozptylovat.....Rv

0 0
možnosti