Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

Janulice78

19. 3. 2010 10:26
ma

to neco do sebe, ja ale na vlastni kuzi poznala, ze nekdy je osobni aktivita nezadouci. Kdysi, pred koncem zkusebky jsem vyletela, protoze jsem si dovolila byt prilis proaktivni, to mi bylo vycteno pri rozhovoru na rozloucenou a udajne to bylo duvodem k vypovedi. Ted ve velke firme je osobni aktivita zadouci jen do te miry, aby tez neohrozovala ty nade mnou, tak chtela jsem se specializovat, protoze mocenske ambice nemam a radsi delam sama...tez nevyslo, protoze mi prozatim chybi ten spravny titul pred jmenem a byt jsem byla po tri roky hodnocena jako zamestnanec mesice, roku a stoleti (zrejme si mysli, ze videt vlastni fotku na nastence mezi tema propagacnima kecama je nejakej uchvatnej zazitek)......tak jsem rezignovala, studuju co mne bavi, az dostuduju, budu delat na sebe.

0 0
možnosti
PH

petrph

19. 3. 2010 7:38
Přesně

Karma.Konečně něco nejen napsal, ale i vyčíslil, to co já říkám už dlouho. Že osobní aktivita není něco co má v sobě každý člověk a lze to vybudit tak že se mu sebere pár stovek na platu a přidá na cílové prémii.

Stačí se podívat na,již dávno definované druhy temperamentu, sangvinik, cholerik, melancholik,flegmatik, a už podle těchto základních typů lze uhádnout , kdo bude v životě aktivní,půjde v karieře dravě nahoru, a kdo udělá jen to co se mu řekne. Plus to,čemu se říká asertivita, která není podporována ani v našem školství.

Takže, aktivní lidé jsou,není jich mnoho. jsou v politice, v managementu, ve sportu, v médiích,v kultuře.Pokud je chceme v práci,je nutné je hledat, kvalitně ohodnocovat (což opravdu nemusí být jen ten plat),a dát je na pozici, kde se jejich aktivita může uplatnit.

Očekávat, (nebo dokonce vyžadovat),že každá prodavačka co jí příjmem nám aktivním přístupem a nápady zvedne tržby o 30% je námět na americkej romaňták nebo socialistickou budovatelskou agitku.

0 0
možnosti
MP

admiral666

19. 3. 2010 9:41
Re: Přesně

za posledni souveti R^

0 0
možnosti
MP

admiral666

18. 3. 2010 21:15
aktivno

Ono personalni spolecnosti jsou kolikrat pekni volove, tyto vlastnosti jsou potreba pro ruzne manazerske dulezite mista, ale oni je vyzaduji, i kdyz neproveruji, i na mista v administrative ci vyrobe. Pak to pusobi, jako by management hledal same proaktivni lidi, aby se ridili sami a management nemel co na praci, ale bral si odmeny ;-D

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

18. 3. 2010 21:57
Re: aktivno

Aktivní a samostatný by snad měl být člověk na jakékoli pozici,ne?I u zaměstnanců ve výrobě se dá předpokládat,že budou odborně zdatní ,budou aktivně práci vyhledávat a budou plnit úkoly samostatně.Úkolem nadřízeného opravdu není chodit za zaměstnancem a přemlouvat ho zdali by tu práci kterou má přidělanu už konečně laskavě dokončil nebo aby začal práci na jiném úkolu,který mu nadřízený uložil udělat což se mnohdy v praxi bohužel děje.

0 0
možnosti

Mablung

18. 3. 2010 20:57
ne úplně

Dle mého skromného názoru, stačí změnit ovzduší ve firmě a způsob řízení a rázem se Vám ti aktivní a odpovědní lidé vyklubou ze současných pracovníků. Není potřeba nahánět je všude možně

0 0
možnosti
ZK

SID09

18. 3. 2010 20:55
Myslím, ze jste trefil

Dnesni personalni agentury, ani personalisté a předevsim personalni reditele nemaji ani potuchy o tom, ze spokojeny zamestnanec, muze byt  hybnym motorem rozvoje firmy. Lovi se tak umelci,  kteri   znaji vsechny  jazyky, maji praxi v zahranicni spolecnosti a kteri chodi jen po penezich a osobnich vyhodach.

0 0
možnosti
FP

forhend

18. 3. 2010 20:46
Všechno je to jenom o penězích...

Budu aktivní, stále něco vymýšlet a za stále stejný peníz nebo dokonce menší? :-/ Za fotografii před rozvinutou firemní standartou si nic nekoupím...

0 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2837x
Vedoucí lektor kurzu rozvoje kreativity a inovací MBC.

Ředitel vzdělávací společnosti Talent Innovation s.r.o. Externí vysdokoškolský učitel managementu v PsÚ MU v Brně a inovačního managementu VŠE.

www.karelcerveny.org.   Linkedin.

www.mbc.name

Seznam rubrik