Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Jan Motůrek

8. 4. 2011 9:02
A není souhlas typicky české?

No a není to, že s tímto článkem souhlasím přesně to, o čem se v článku píše?

Z čehož tedy plyne, že pokud s tím chci bojovat, musím začít tím, že článek odmítnu, že není pravdivý. Pokud s článkem budu souhlasit, tak jen to, co je v něm napsáno, potvrdím a budu patřit do té skupiny těch "čestných českých výjimek".

Mám se tedy sebeponižovat a s článkem souhlasit nebo se mám cítit tou výjimkou a článek potvrdit?

Jinak se omlouvám za reakci na článek 2 roky starý, ale našel jsem ho, když jsem hledat typicky českou věc. Věc tedy v pravém slova smyslu, tj. fyzická věc. Existuje něco takového?

0 0
možnosti
T

tekanna

12. 5. 2009 22:39
Škoda, ale co se dá dělat

S tím vyzdvihováním pozitivních atributů jsem narazila sama - právě v rozhovoru s Čechy (v zahraničí). Byla jsem setřena, smetena, zavržena. ;-D Být u toho ne-Češi, asi si ukroutí hlavu.

0 0
možnosti
JL

J@kub17

12. 5. 2009 21:09
Jsem pokrytec

Naprosto trefné... asi jste naštval plno lidí..a proto ta nízká karma.. Bohužel ani já nejsem vyjímka.. zavidím úspěch, chci aby sousedovic koza chcípla a sám tyto vlastnosti lidem vyčítám..

0 0
možnosti
A

Adéla2

7. 5. 2009 15:43
Co je typicky české?

Souhlasím s autorem článku. Také mě to štve a mrzí. Doma jsme se dohodli, že proti negativismu a zakomplexovanosti budeme bojovat tím, že prostě nebudeme o Češích a tom, co je české mluvit negativně. Raději hledáme to, co nám připadá zajímavé a perfektní (například příroda a historické památky). Žijeme mimo ČR a snažíme se propagovat Česko jen v dobrém (někdy to jde hůř, někdy líp). Vsázím na to, že když se to naučíme , byť násilím, ovlivníme pak zpětně i pohled jiných na nás samotné. Kdo by si myslel něco pozitivního o někom, kdo se stále shazuje a nadává na svou zemi?

0 0
možnosti
AR

Don don

5. 5. 2009 22:59

bych to trošku otočil. Setkáme se také s českou povýšeností. Čím jsou pro nás naši sousedé? Tak Němec je skopčák, nebo Helmut či vepřový. Polák je pšontek, co makat nebude a jen se modlí. Slovák je čobol nebo bača, Ital je íčko - ne Langer - nebo makaron, Francouz je frantík, žabožrout. Dán je ten co chlastá jako Dán. Holanďan je chrochták. Rakušan je Habsburk. Tak mi vysvětlete, kde je ta poníženost? Cítím to trochu naopak. Čech - čížek - je pupkem světa a vše ví nejlíp.

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

5. 5. 2009 16:39
...

Svíčková MŇAM! Ale pivo mám radši z malých pivovarů ;-) Jinak článek je trefný. Karma.

0 0
možnosti
MB

buxus

5. 5. 2009 15:34
Karma

Tohle je naše specialita. Žil jsem sedm let v Anglii a setkal jsem se tam s nejrůznějšími národnostmi. Byli mezi nimi i lidé, kteří měli obrovskou kliku, že ze své rodné zem včas utekli - jinak by skončili moc špatně. Dost často nadávali na kastu lidí, která byla v jejich zemi u moci. ale. že by jaksi nadávali a skuhrali na celý národ - to jsem neslyšel. To je čistě naše specialita. Jen snad pro doplnění - nejde o sebemrskačství. Dotyčná plačka se  do kritizované pokleslé úrovně sama nepočítá. Ba naopak, chce jaksi naznačit, jak vysoko nad ostatními ční:-).

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1580x
Občas mám chuť napsat, co se mi honí v hlavě.

Seznam rubrik