DROP IN – Příští štace: Staroměstské náměstí?

Praha 1 se připojila k pomoci drogově závislým a pro mobilní ambulanci Drop In vyčlenila místo pod orlojem na Staroměstském náměstí.

Samozřejmě je to řečeno v nadsázce, ale tak nějak to koresponduje s rozhodnutím Úřadu městské části Praha 2, který umístil mobilní ambulanci pro výdej metadonu před historickou budovu Fantovy kavárny Hlavního nádraží, kam je nejjednodušší přístup přes hlavní nádražní halu.

Asi je chvályhodné, že Praha 2 jako jediná našla stanoviště pro tento autobus - proč ale vybrala takhle nevhodné místo? Myslím si, že by se v rámci obvodu snad mohla najít vhodnější lokalita.

Denně tedy bude stovka drogově závislých procházet mezi cestujícími touto nádražní halou. A až udeří mrazy, tak se situace ještě zhorší, protože nebudou jenom procházet, ale rádi se tady ohřejí. Drogově závislí se tedy opět vrací na Hlavní nádraží.

Mobilní stanoviště je navíc v těsném sousedství zastávky autobusu, který vozí zahraniční turisty na letiště - jistě další pěkná reklama pro naše hlavní město.

Pokud by v podobném duchu vybírala místo i Praha 1, tak bychom se brzy mohli dočkat zastávky na Staroměstském náměstí…

PS: Snahu pomoci drogově závislým můžeme nebo nemusíme chápat – já osobně s tím mám trochu problém – proč je právě tato pomoc zdarma a spousta chronicky nemocných, včetně dětí, si musí léčbu hradit?

Foto: iDNES.cz

Autor: Karel Urban | čtvrtek 27.9.2012 9:31 | karma článku: 12,92 | přečteno: 591x