Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

L.S.L.K.

14. 11. 2008 14:10
Dodatek

A co dnes? Žena má opravdu nižší plat, navíc to má složitější s hledáním práce (a neříkejte mi, že už to tak dávno není, má zkušenost mluví jinak). V některých zemích nemůžou ani na potrat - to je přece vražda nevinného dítěte! Ale kdo bere ohled na to, že žena dítě třeba nechce a bude ho nenávidět? Jak byste se cítili vy, kdyby vás nutili vychovat dítě, jehož otcem je například neznámý násilník? Fajn. Končím.

0 0
možnosti
L

L.S.L.K.

14. 11. 2008 14:06
Trocha historie

Na současné postavení žen ve společnosti má každý svůj názor, i já. Chtěla bych se zmínit o historických souvislostech. Začnu pravěkem - konkrétně obdobím matriarchátu. Mnoho lidí o tom mluví jako o "vládě žen". Nesouhlasím. Po přečtení několika knih mi došlo, že v téhle době měli rozhodující slovo všichni. Nikdo se nepovyšoval, vše bylo společné. Přeskočím do říše Germánů - bojů se zůčastnily i ženy, muži se mezitím česali a malovali a ostříhání vlasů považovali za hrozný trest. Musím připomenout i Amazonky, národ bojovných žen, které porazily i skvělé válečníky. Ale podívejme se na středověké tresty - muž znásilní ženu ženu a je potrestán nucenými pracemi. Chudáček. A jakmile si například ona znásilněná žena přivodí potrat, je pohřbena zaživa. A dál? Co takhle Bible? Téměř všechny ženy jsou tam hříšnice. Až na Marii. Tu Bůh oplodní a nechá ji napospas pomluvám. A pak si to zařídí tak, že o syna, kterého porodila a vychovala, přijde.

0 0
možnosti
IJ

bojovnik2

18. 7. 2008 2:43
Prosím některou feministku o vysvětlení -

od rozvodu se sedm let starám při svém časově náročném zaměstnání o dvě děti, přičemž starší chlapec je postižený. Ještě nedávno jsem měl na starost děti tři, ale nejstarší - dcera začala už žít se svým partnerem. Tato péče není pro mne nic nového, protože už během manželství jsem vzhledem k neschopnosti manželky musel obstarávat stále větší část péče o domácnost. To není stížnost, celou věc beru jako důsledek mého neodpovědného výběru životního partnera a péče o děti a domácnost dává mému životu náplň a dělám to rád, ale velmi mě pobavilo, když nedávno si přišla bývalá manželka vypůjčit rodné listy dětí, aby je mohla předložit svému zaměstnavateli - bude mít dříve důchod.

0 0
možnosti
LT

Lady Tottington

14. 7. 2008 19:01
Clovece, vy mate ale problemy!

Zena je opravdu dulezita v zivote ditete, nalezi ji tedy vetsi odmena nez muzum. A vy jako muz klidne muzete zustat na MD, ale nikdy to nebude stejne jako kdyz to dela zena. Zena je jina nez muz. Tecka.

Zeny maji pravo si stezovat, zvlast v Cesku, kde je stale od nich vyzadovano, aby delaly manzelum sluzku, chodily do prace a zvladaly deti, jejich prace se nepovazuje za dulezitou ani omylem.

Proc jsou deti sverovany po rozvodu do pece matky? Tak to chodi vsude na svete, matka je proste dulezita. A pokud ta matka neni prostituujici se narkomanka ci psychopatka, coz je vyjimecne, ma pravo mit deti .

Co vas zere, autore? Zeny vas nechteji? Mozna kdybyste si ostrihal vlasy a trochu se dal do gala, tak byste mel lepsi pocit nejen pri pohledu do zrcadla, ale i pri lovu zen. Hodne stesti v zivote s takovymi nazoryRv

0 0
možnosti
E

Eiwen

14. 7. 2008 9:50
Feministky?

Ano, chápu že můžete mít své "chlapské názory" na to že většinu času se o děti starají ženy, které je také jen tak mimochodem porodí po tom, co si vytrpěly často velmi nepříjemných 9 měsíců, nebo že nechápete že 98% případů domácího násilí je konáno muž proti ženám, ale laskavě si NEDOVOLUJTE mluvit posměšně o ochráncích a "ochránkyních", když právě má sestřenice momentálně patroluje v Logaru na roční bojové misi.

Možná by vám měl někdo otevřít oči, nebo na to šeredně doplatíte.

Co třeba v zaměstnání?Řekl byste toto, co tak plamenně hlásáte ve svém článku do očí M.Tchatcher,A.Dunaway ATD:?!?!

0 0
možnosti
S

Santa

14. 7. 2008 10:50
Re: Feministky?

Nesmyslná hádkao tom, které pohlaví to má jednoduší. Ano, porod je dozajista těžký, ale zase se na prsa můžezte podívat kdykoliv, máte mnohonásobný orgasmus a dožijete se vyššího věku, tak co?

0 0
možnosti
ZV

Zajko Vajko

13. 7. 2008 19:42
Ach jo, chlapi,

vy jste takoví chudáčci.;-(:-PRv

0 0
možnosti
L

Lilith+

13. 7. 2008 16:40
Autor právě odůvodnil potřebu "modrých ponožek"...

ad 1) naprosté nepochopení - důvodem zvýhodnění není "výchova dětí", nýbrž "těhotenství, porod atd.atd...." (to je ta "odlišnost"..., jak prosté!

ad 2) nesmyslný argument - na "cizí mateřskou" nepřispívají JEN muži! Jakkoli je to divné, daňovou povinnost mají i ženy...

ad 3) soudy zřejmě přihlížejí k "polehčujícím okolnostem"...

ad 4) svatá prostoto! - ženy (stejně jako muži) samozřejmě pracují i v mnoha jiných oborech - jakou "moc" má kupř. prodavačka, kosmetička...?

ad 8) kde to žijete - jaké daňové zvýhodnění svobodných matek? Máme rovnou 15% daň!

0 0
možnosti
P

pasingr

13. 7. 2008 16:46
Re: Autor právě odůvodnil potřebu "modrých ponožek"...

ad 1) Váš omyl, přečtěte si zákon. Když dítě jen porodíte a nebudete je vychovávat alespoň 10 let, tak na dřívější důchod nemáte nárok. Je to opravdu za výchovu.

0 0
možnosti

meduzka555

13. 7. 2008 16:12
Pane,

četl jste si to po sobě?

Nejsem feministka a přes to mě Váš článek svým způsobem uráží.

0 0
možnosti
T

tryme

13. 7. 2008 15:42
Dotaz

Prosím o vysvětlení daňových úlev svobodným matkám. Nevím,  o co jde. 

Rodičovský příspěvek dnes už pobírá i hodně otců.

0 0
možnosti
K

Kassiel

13. 7. 2008 15:36
Tak

to je tragikomedie...

0 0
možnosti