Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

solway

22. 12. 2011 21:21
Maestro Kapale !! ....Ostudo !

Máte pod svou podobenkou zmínku o plivání jedovými slinami. Ovšem Vy jste toto podobenství  tímto svým pomateným blogem zcela naplnil. Nejen že jste v otázce zdravotnictví totálně neinformovaný laik, ale navíc neschopně suterénní bloger. Doufám, že budete mít brzy blogování zakázané, podobně jako nenávistný autor Poch.

0 0
možnosti
PK

pavel kula

22. 12. 2011 20:52
Ježíš, to je blábol.

Nosil jste někdy brýle?  Mně je 55 let a nosím je 49 let. A ani jeden z těch případů, které uvádíte, vám nevěřím.

0 0
možnosti
B

bofums

22. 12. 2011 15:26
Ale, pane Kapale!

S tím feudalismem jste to trochu přehnal, nezdá se Vám !! Mně se zdá, že patříte do té skupiny,

která "tahá třísku z oka druhého, ale trám ve vlastním oku nevidí "!  Myslím si, že to u nás není

tak černé, jak se snažíte vsugerovat " lidu". Vašemu pesimismu mohu oponovat : byl jsem v pos-

ledním roce trochu nemocný, měl jsem i vážný /tělesný !/ úraz, ale NIKDE jsem se nesetkal mezi

lékaři s neochotou nebo arogancí. Za léky rád připlatím-  nekouřím a nepiji, takže žádný problém!!

0 0
možnosti
VP

vlastmá

22. 12. 2011 14:01
JAKÝ PROBLÉM

Problém je jen v čase. Zdravotnictví není založeno na platbách mezi pojišťovnou a zdravotním zařízením, ale na platbě státu a poviností poskytovat plnění. Proto je třeba požadovat na státu plnit své závazky.

V druhém případě je to totéž jen s drobným zrychlením. Použít jiného lékaře a třeba i na trvalo.

Ve feudalismu se platilo po uzdravení. Ne před.

0 0
možnosti
AT

Antek

22. 12. 2011 13:33
Novodobé zdravotnictví

U lékaře:Máte peníze? Nemám. Tak buďte zdráv.

0 0
možnosti
PU

Pulp Fiction

22. 12. 2011 12:40
Pane Kapale,

k druhéme případu. Stačí přeci zajít do optiky, kde je i optometrista. Ten Vám přesně změří, jaké dioptrie potřebujete. Pokud v té optice koupíte i brýle, bývá toto vyšetření zdarma. Tak nevím, v čem je takový problém. Zase děláte z komára velblouda.

2 0
možnosti
H

hugomárapokutář

22. 12. 2011 12:37
No

Nevím, kde ten mladý slepec bydlí, ale v každém okresním městě jsou optiky, kde ordinuje oční lékař a berou bez objednání! No a ta podnikatelka, pokud nutně potřebuje vidět, nechť navštíví soukromou oční kliniku, kde jí operaci provedou za cca 15 tisíc korun! Není to sice zadara, ale je to rychlé!;-)

0 0
možnosti
MB

mbem

22. 12. 2011 12:42
Re: No

Nechť jí ale potom stát nebere každý každý měsíc spoustu peněz na tzv. zdravotní pojištění.

0 0
možnosti
PU

Pulp Fiction

22. 12. 2011 12:37
Pane Kapale,

0 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

22. 12. 2011 12:31
Odklad operací je bohužel běžnou záležitostí

Teď myslím země jako Anglie, kde mají zdravotnictví zdarma, tj. placené z pojistného. Myslím, že čekací doby na zákrok tam jsou delší než u nás (zatím). Možná horší je odklad operací u ortopedických zákroků. Přetržené vazy v koleni či poškožené menisky, nutná operace. Takže pacient chodí měsíce o berlích (chodí, ale pajdá), zatím jde o dobu už přesahující půl roku. Nemyslím, že by kolenu prospívalo, kdy se na něm chodí takto dlouhé měsíce.

Jinak potřebuje-li někdo urgentně nové brýle, pár možností tu je. Např. některé optiky mívají očního lékaře. Ten změří dioptrie v obchodě, pokud si tam člověk koupí brýle, tak to je zdarma. Není problém si přece obroučky nejdřív vybrat, jestli je mají a pak si nechat provést změření dioptrií. Jinde myslím to měření zvládne optik. Zvláště pokud to je tak, že se podíváte do přístroje a přístroj změří oči sám, tohle zvládne každý, nemusí být lékař. Případně lze i ozkoušet klasickou metodou, ať pacient čte písmena různé velikosti,

0 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

22. 12. 2011 12:44
Re: Odklad operací je bohužel běžnou záležitostí

ze standardní vzdálenosti. Tady je stanovené, že např. pokud čte třetí řadu a nečte řadu pod ní, tak se bude jednat a tolik a tolik dioptrií krátkozrakosti.

Krom toho by šlo najít lékaře, který by pacienta vzal i nyní. A je otázka, jestli k němu nepřejít definitivně. Tady jsou dvě věci, kolem svátků je prostě běžné si tu dovolenou vzít. Ordinace není nemocnice, nemusí mít provoz non stop. Slušní lékaři pro aktutní případy dávají odkaz ke kolegovi, který je v té době zastoupí. Každý si musí uvážit, jestli to, že momentálně je lékař nedostupný je důvod ke změně registrace.

Reforma min. Hegera není cestou k lepší péči, o to nejde. Je cestou k vyšším platům pro lékaře, vyšší spoluúčasti pacienta. To druhé bylo tím hlavním záměrem. Větší ekonomické tlaky povedou k delším čekacím dobám, ale to panu min. Hegerovi nevadí. Hlavní je, aby pacient měl vyšší finanční spoluúčast na léčbě.

0 0
možnosti
JK

MiroTR

22. 12. 2011 12:28
Tomu nerozumím.

Pokud má někdo takové brýle (já mám 8 dioptrií), dostane kartičku s parametry buď od doktora, nebo od optika. A pak není problém mít brýle za pár hodin - i když s příplatkem.  Alebo holt musí mít náhradní.

0 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

22. 12. 2011 12:50
Re: Tomu nerozumím.

Fakt je, že pokud vám udělají brýle, zároveň dostanete i opis receptu. Tj. kolik je tam dioptrií, to tam je opsané, jak bylo od lékaře. Kdo si ale dělá nové brýle, bývá lepší provést kontrolní měření. Může tam být mírný posun a je lepší udělat brýle dle současné situace. Ale změření zraku zvládnou v mnoha očních optikách, buď lékař, nebo sami zaměstnanci pomocí přístroje.

0 0
možnosti