Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

Voborník

27. 8. 2012 20:59
Máte pravdu

Nenechte se rozházet najatými placenými oponenty a pište, pane Kapale, dál. Děkuji za Vaše články a kritické pohledy na události v našem státě.;-O;-O;-O;-O;-O;-O;-O;-O

1 0
možnosti
JS

Jana S.

26. 8. 2012 18:29
Směšný článek

Svatý Václav byl hned po smrti ve velké vážnosti u českého národa. S tím neměla církev nic společného. Jeho svatořečení vyšlo od lidu, kteří jej považovali za světce.

další věcí je, že nepatří jen katolíkům, neb je jeden ze symbolů české státnosti.

2 0
možnosti
SA

Saltos Alim

26. 8. 2012 16:53
Nutno myslet

Zmocnilo se mne, a asi i mnoha dalších, zoufalství a děs, že se nebudete účastnit staroboleslavských slavností - ale nemějte obavy, přežijeme to.

Píšete, že katolické církvi jde o majetek, moc a ovládání lidí. Ano, skutečně máte pravdu. Ale odpovězte na otázku, o co vůbec nyní v naší společnosti jde, jaké jsou obecné trendy politické scény a politiků, co je  zásadním cílem a smyslem veškerého dění kolem nás. Že se církve chtějí aktivně účastnit současného moderního života, a že se začleňují, Vám leží ale skutečně zbytečně v žaludku. A pochopte, že z hlediska v současnosti vládnoucích principů  je jednání církví naprosto přirozené a dokonce nezbytné.     8-o

1 0
možnosti
V

Voborník

27. 8. 2012 21:01
Re: Nutno myslet

Správně je: nezúčastníte, ne nebudete účastnit. Existují slovesa dokonavá a nedokonavá. Vraťte se do základní školy a zopakujte si český jazyk.[>-][>-][>-][>-][>-][>-][>-][>-]

0 0
možnosti
ZK

kokarda

26. 8. 2012 16:21
Neznalosti historie se snoubí s nenávistí

Vážený pane, Váš text obsahuje řadu informací - ale: 1/Církev v době panování sv. Václava byla jedna! K rozkolu na západní a východní došlo r.1054. Tedy nemluvil bych o církvi římskokatolické.

2/ Vaše názory na úpravy Písma-Starý zákon, jsou úsměvné. O celistvosti SZ svědčí řecký překlad Septuaginta z přelomu 3. a 2. st. před Kr.

3/ Se Svatováclavským chorálem vítězili naši předkové v bojích, s chorálem s vírou umírali na bojištích, v káznicích mnozí Kristovci.

4/Sv. Václava měl ve velké úctě i M. Jan Hus-chorál se často zpíval v Betlémské kapli. Také později husitští bojovníci vedle Božích bojovníků často zpívali chorál Sv. Václave. Proč asi?

5/ Václav usiloval o mír a pokoj, je vzorem pro nás svými křesťanskými postoji - milosrdenstvím, láskou, věrností ke Kristu. A to je to, co naší zemi nyní chybí. Žijeme ve svobodné zemi a máme svobodnou volbu - zúčastnit se nebo zůstat doma. Ale národ, který nectí své tradice, kde vládne neúcta k vlastní historii, k tradicím buduje si svůj zánik!

4 0
možnosti
LJ

Ladislav Jílek

26. 8. 2012 16:44
Re: Neznalosti historie se snoubí s nenávistí

Já bych ještě autora poprosil, aby uvedl pramen, ze kterého vyčetl, že Václav i Ludmila byli ve vleku německých kněží. Pokud vím, je v jednom životopise uváděno, že u Václava působil kněz Pavel, o kterém se soudí, že to byl žák Metodův, a toho Boleslav po smrti Václavově vyhnal. V Praze pak převládli kněží původem z Německa. Ostatně Boleslavova manželka Biogata či Biogota byla asi taky Němka.

3 0
možnosti
PU

Pulp Fiction II

26. 8. 2012 14:30
Tak jste tu, Kapale,

napsal sáhodlouhý elaborát o tom, že nepůjdete na Svatováclavské slavnosti. Mohl jste to zkrátit na jednu větu a vyšlo by to nastejno.

5 0
možnosti
K

kytt4

26. 8. 2012 20:30
Re: Tak jste tu, Kapale,

proč by chodil, když je henten "atéista" (rozuměj ignorant a pohan), což považuje za něco tak hodnotného, že musí ostatní (včetně jakkoli věřících) poučovat o tom, co je to víra, co je psáno v Bibli a proč nebo proč tam naopak cosi není... a hlavně vykřikovat, že on ROZHODNĚ CÍRKVÍM NEDÁ ANI KORUNU? Samé důležité informace. Co na tom, že by tu pán nejspíš nebyl ani bez Václava, ani bez té jím nenáviděné církve.

Můžu mít dotaz, proč je to tu na blogu samej soudruh? A co po kom tahle individua ještě chtějí?

0 0
možnosti
JJ

Morava69

26. 8. 2012 14:25
Konečně to někdo napsal správně !!!

Ano sv. Václav je patronem země České .... tak proč ho nám (občanům země Moravské, potažmo Moravskoslezské) tak vehementně média nutí jako patrona celé ČR ? Pro připomenutí ... ČR se skládá z historických zemí : Čechy, Morava, Slezsko.

P.S. Svět je opravdu naruby ! .... dokonce jsem z ČT slyšel větu " Cyril a Metoděj" jsou patrony "české" státnosti !?

1 0
možnosti
BM

sallyna

26. 8. 2012 14:24
A to vám nevadilo

Když se platily za komunistů různé příspěvky např. na tzv.fond solidarity, z čehož se financovaly teroristické skupiny v tzv.rozvojových zemí. Jak vidím z Vaší fotky, tak jste je určitě platil. A určitě jste držel, slušně řečeno, ústa......

3 0
možnosti
N

nemám-rad-nasi-vladu

27. 8. 2012 12:59
Re: A to vám nevadilo

A to Vám nevadí že náš stát posílá na smrt naše vojáky na smrt v žoldu USA. to Vám nevadí že pan Drábek bude matkám které nemají na nájem odebírat děti a dávat je do pestounskym rodinám !!! Hlavně že krmí tu vaší církev

0 0
možnosti
K

kytt4

26. 8. 2012 14:16
je zajímavé

že když obdobné majetky vlastnil bolševik, ještě se vám to líbilo a o žádných "vnucích svých dětí" jste nekvílel. Btw. jak velká je šance, že vnuk vašeho potomka nebude Číňan, kterému po nějakém staroboleslavském patriotismu bude houby? Napadá mě i jiná drobnost: církvi majetky vyčítáte, ale Boleslav je pro vás hrdina, který budoucímu státu zajistil - taky majetky. Jako ateista si výklad Kristova učení můžete odpustit, nikdo na něj asi zvědav není. Tím méně pak věřící nejen římskokatolické církve, kterých se mi nezdá být zrovna málo, spíš naopak, včetně mladých lidí. To by asi jako koment těch vašich protimluvů a blábolů mohlo stačit, ne?

4 0
možnosti
MR

Rupert

26. 8. 2012 13:51
Víte Vladimíre,

Myslím si, že Svatováclavských slavností tam u Vás, se kromě prelátů, jak Vy píšete, zůčastní i docela obyčejní lidé. Věřící i nevěřící. Ostatně jako každý rok. 50 000 jako v roce 2009 jich nebude, ale i tak jich přijede dost. Je jistě správné vědět kdo je zakladatel státu, ale smrtelně důležité to není. Nakonec, mít volný pátek je docela příjemné.

2 0
možnosti
PJ

Polička

26. 8. 2012 15:07
Re: Víte Vladimíre,

Článek pana Kopala mě dokopal k tomu, že poprvé se tam pojedu podívat. A vezmu pár lidí sebou...

0 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4709x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky