Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

Já myslím, že je to v pořádku využít svátek k volnočasovým aktivitám, a devalvace původního významu se týká asi všech svátků, 1.máj není žádnou vyjímkou.

1 0
možnosti
MV

On někdo tvrdí, že je výmyslem komunistů?

2 0
možnosti
OK

njn, obvykle vymyslene dojacky o zlych kapitalistech, co mne bolsevci vykladali ve skole jiz v prvni tride;-D neboj se autore, ja jsem se narodil a vyrostl za komunismu, pamatuji velice, prevelice na ty vase povinne prvni maje s povinnou ucasti a presentaci na shromazdisti a se sankcemi v podobe od tridnich dutek po vyhazovy v priopade neucasti - slavte si ten tento vas obskurni "svatek" sami a nas ostatni zapomente.:-)

3 4
možnosti
PB

Jděte si do zaměstnání, kdo neslaví nemá nárok na volno!!!!!!:-)

1 2
možnosti
Foto

Režim si se svátkem práce neví rady, neslaví jej, ale bojí se jej zrušit. Boj za 8-mi hjodinovou pracovní dobu je aktuální i dnes, je nutno zákonem zakázat neplacené přesčasy a tvrdě potírat ty, kteří je zneužívají ! Karma

2 6
možnosti

Jednoduché řešení je zrušit měsíční mzdu a nechat pouze hodinovou.

2 1
možnosti
RH

Podmínky práce dělníků v 19. století byly otřesné, ale považovat sociální výdobytky za práci dělnického hnutí je zjednodušení. Podmínky dělníků se postupně zlepšovaly už před masovým dělnickým hnutím a také docházelo k podobnému zlepšování podmínek i v zemích se slabým dělnickým hnutím. Šlo o výkyv z důvodu přechodu z agrární ekonomiky na průmyslovou, a proto byly podmínky dělníků tak otřesné. Dneska lidé pracují, jak je třeba, jsou úvazky na pár hodin i od nevidim do nevidim, takže žádná osmihodinovka neexistuje.

10 5
možnosti
VB

:-)Pane Blažek, Vy už jste asi jinam odešel:-)JInač pěkný článek, měli by si ho přečíst hlavně ti narození po sametovém podvodu.

3 6
možnosti
KB

Kdybyste četl pozorněji naše noviny, zjistil byste, že mezi komunisty, sociálními demokraty a odboráři...není žádný rozdíl. 12 hodin v práci (16 hodin)...no a co? Rozhoduje trh a jeho neviditelná ruka, když se ti taková pracovní doba nelíbí, odejdi jinam.

5 5
možnosti
RH

Na druhou stranu jsou také úvazky na pár hodin týdně, záleží to na každém.

3 1
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4707x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky