Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Voborník

7. 8. 2011 22:26
jistě

Platí to na všechny živé tvory i na květiny, stromy a pod. Kamarádce nechtěla nasadit broskvon listy, tak jí chodila vyhrožovat  vykácením a ejhle:nasadila první rok listy a druhý květy a  letos je obalená broskvemi. Orchideje také pěstuju a jsou skvělé. Avokádo mi rostlo ke stropu, pak začalo shazovat listy, tak jsem je seřízla 10 cm nad půdou a roste znovu krásně nahoru.;-D;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti

katango

7. 8. 2011 12:13
Orchideje na obrázku

Na obrázku jsou orchideje Phalaenopsis, které jsou podle mne určeny pro líné pěstitele - já jich mám asi deset - protože se mají zalévat jen občas, je třeba nechat substrát proschnout. Mám i Vandu, kvete už pošesté asi za dva roky, co je u mne. Pak nějaké to Paphiopedilum, Ludisia, Zygopetalum, Cattleya a jiné. Mé nejstarší orchideji je aspoň 23 let, koupila jsem si ji, když se mi narodil syn a to už  byla dospělá. Všechny pěstuju v obývákoložnici,  u okna na jihovýchod, podle toho, kolik potřebují světla, je seřadím. A mluvím s nimi. Občas kárám, občas chválím, tak, jak je potřeba.

0 0
možnosti

Žadatel

6. 8. 2011 23:33
Orchideje je nutné pěstovat na okně,

které směřuje na sever. Nemají rády přímé slunce. Máme jich 5 a kvetou stále. A jak!!

0 0
možnosti

neumisa

6. 8. 2011 22:42
pod to se ...

... podepisuju, praktikuji stejnou metodu a kvetou jak strhané ;-D platí i na jiné druhy rostlin, jen budu muset sousedy upozornit, že si v květináči pěstuji dvacetimetrové avokádo, tak aby se nedivili, až je přijde navštívit ... karma R^

0 0
možnosti

Polička

6. 8. 2011 22:31
NEZNIČME SI JE

Víte někdo, že mnoho druhů orchideí roste i v naší přírodě? Většinou kriticky ohrožených, ale krásných.

0 0
možnosti

Mundinka

6. 8. 2011 21:25
Vladimíre,

ani nevíte, jak Vaši ženu chápu (mimochodem, i jako ženská musím konstatovat, že máte moc pěknou ženu a ona nádherné orchideje)....Jsem přesně tak praštěná, všem kytkám, ne jen orchidejím, vyhrožuju, že jak nebudou kvést, poletí do popelnice a - světe, div se - ono to na ně fakt platí! Taky bývaly doby, kdy mi nekvetlo nic třeba několik let, než jsem si uvědomila, že na kytky nemluvím a nevyhrožuju - a pak jsem zas  zaplula do starých kolejí a najednou bylo všechno samý květ! Díky, potěšil jste praštěnou milovnici všech květin!

0 0
možnosti

Mundinka

6. 8. 2011 21:21
Vladimíre,

0 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4707x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky