Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Pán je srandista, že?

0 1
možnosti
JZ

To jsou zase Kapalovy hlouposti. Jako vlastenec jsem hrdý hlavně na to, že Český Krumlov se stal po čtyřicetileté komunistické devastaci opět krásným útulným městem, za které se člověk nemusí před návštěvníky stydět. To je pro mě důležitější než zveličený problém s točnou.

0 1
možnosti
MD

Kdyby byla EU na nic, tak by byla mozna dobra.

1 0
možnosti
JP

To není článek, který by zvyšoval hrdost a respekt českého národa. Vedení žabomyších válek o ničem, ale zásadně proti všem a ještě k tomu u počítače nebo u piva není k ničemu. Z článku i diskuse je naopak vidět mnoho ubohosti, neinformovanosti a malého rozhledu té "hrdé" části českého národa. EU poskytuje velký volný trh, mnoho peněz a mnoho příležitostí pro malou exportní zemi. Ale zdá se, že převládají primitivní škarohlídi, kteří neumějí nic jiného, než hrát na lacinou nacionalistickou strunu. Nikdo nám nic nenařizuje, otáčivé hlediště není věcí EU ale UNESCA, jde jen o to, že pokud chceme být někde zapsáni s nějakou památkou, musíme dodržovat pravidla jako ostatní. Stejné je to se Šumavským národním parkem, nikdo nás nenutí, abychom ho měli.

2 2
možnosti
MP

Pane Procházka. Podle vás EU poskytuje hodně peněz. Pravda je, že jsou to peníze, které tam posíláme a oni se rozhodnou, na co nám peníze dají a na co ne, např.na sqoshová hřiště, podchody pro veverky a jiné nesmysly. Vyhazujeme takto miliardy ročně, zatímco bychom si o svých penězích rozhodovali sami. Dotace=korupce! Je svobodný trh zákaz žárovek, rtutových teploměrů, pomazánkového másla, marmelády a  m n o h a  n e s m y s l n ý ch  zákazů a příkazů. Nejpozději na konci příštího roku se EU  zákonitě musí začít rozpadat . Ekonomická i politická situace je neúnosná, ale o tom samozřejmě media nesmí pravdivě informovat

2 0
možnosti
Foto

Vaše přání je krásné, ale těžko splnitelné. V našem národě se asi díky územní poloze vždy vyskytoval abnormální počet vlezdoprdelků a lidí, kteří pro sobecký osobní prospěch udělají cokoliv. Naposledy jsme to mohli pozorovat při prezidentské volbě, vždyť copak je normální, aby Schwarzenberg skončil na dobrém druhém místě? Ještě můžeme být rádi, že nevyhrál, ale tak vysoký počet jeho voličů je alarmující, už to je prohra našeho národa.

4 0
možnosti
MK

Tedy mám takový dojem, že odstranění otáčivého hlediště nepožaduje EU, ale UNESCO, do jehož seznamu památek je Český Krumlov zapsán.

1 0
možnosti
Foto

Mám na vás seriózní dotaz, vlastenče: Na co bychom my Češi měli být dneska hrdí?

Otáčivý hlediště je bezvýznamná kuriozitka, která divadelní představení nečiní lepším. Byl jsem tam, je tam špatná akustika, provoz je drahej a do barokního zámeckýho parku se ta velká mechanická kráva hodí jako pěst na oko. Na co opravdu důležitýho by Češí měli být dnes hrdí? Nemluvte mi o Karlu IV, Komenským nebo Lendlovi. Myslím Čechy jako národ. Kdy se naposledy zachovali statečně a zásadově? Jsou u nás lidé poctivější, vlídnější, tolerantnější, velkorysejší než jinde v Evropě? Můžeme dnes v něčem sloužit někomu za vzor? V čem? To by mě moc zajímalo.

3 1
možnosti
Foto

Jo a ještě: otáčivý hlediště nevadí EU ale organizaci UNESCO, která kvůli němu hrozí Krumlovu vyškrtnutím ze seznamu. Zpatlal jste to teda pěkně.

1 1
možnosti
AF

Zřejmě si nikdo neuvědomuje, že jsme byli do EU přijati proto, že silné státy potřebují kolonie a v nich levnou pracovní sílu, vyspělý průmysl odkoupili za hubičku a také potřebují odbytiště zboží, které je v Evropě neprodejné. Co se týká hlediště, které tak leží europánům v žaludku a naši vládnoucí poskokové jim vesele kývají, pamatuji zámecký park ještě v původní podobě - se vzrostlými stromy, které měly větve až na zem a pod nimi ve stínu lavičky - kdo to zná, bylo to u parkové kašny - a hlediště tak bylo při pohledu od zámku neviditelné. Autor se mýlí, když tvrdí, že je jediné vna světě - nedaleko Krumlova, v Týně nad Vltavou je ještě jedno, ale to zřejmě žádnému pohůnkovi ve zbytečné vládě nevadí.:-P

5 0
možnosti
MN

jen je treba dodat tu drobnost, ze jsme si vstup do EU sami odhlasovali .. ale takovi jsme uz my ... v osmactyricatem byla vetsina nadsena socialistickou myslenkou, v osmasedesate to byla myslenka socialismu s lidskou tvari, v devetaosmdesatem jsme to vsechno otocili a rekli ze to bylo spatne ale ted uz urcite budeme stastni...///  tak jaci jsme? ...

4 1
možnosti
MN

ale to neni jen EU pred kterou se ohybame, ohybame se i pred USA, ohybame se pred NATO proste vsude mozne... dokonce i doma se ohybame, treba pred romy - ne pred temi slusnymi, pokud jsou slusni pracujici pak se klidne pred nimi sklonim, jenze my jsme si sami zadelali na problem a ted s nim neumime bojovat - protoze mame strach razantne zakrocit a dat jednoznacne najevo, ze jejich krik a nadavky jsou plane - ze jsou tady zakony ktere proste budou dodrzovat .. a mezinarodni organizace at se jdou klidne bodnout, protoze neznaji zdejsi podminky jen hodnoti podle par pripadu....//  dokazeme se ohybat pred medii - ktera dnes vyviji obrovskou snahu o ovladnuti politiky v teto zemi. Jejich tendencni informace jsou duvodem proc je u nas verejnost rozdelena a demokracie.... skutecna demokracie, ta je jen v predstavach... jeste tak rok po revoluci mozna  a pak se zacalo postupne vse hroutit  a lidi delit, vlastne od doby kdy prvne pan poslanec Kroupa vyrkl ono slovo  lúza .... oni mocní - a luza ktera je voli a prestava byt luzou mesic pred volbami .. a po nich.... ostatne ono lpeni soucasne koalice je jasnym prikladem toho jak to je....// karma

6 0
možnosti
ZB

Celkem nechápu proč jako " nepřítel" EU neútočíte ve svém článku na prezidenta, který je jejím skoro fanatickým zastáncem, ale navážíte se celkem nelogicky do bývalého ministra zahraničí...?

2 6
možnosti
MN

pan Schwarzenberg je take zastancem EU ...ostatne jeho cestovatelska manie se hned tak nevidi on si oblibil nejen EU ale hlavne USA a Japonsko kam s chuti cestoval a pripadne si i pobyty prodluzoval...ale nic, to neni o ministru zahranici. V EU vynakladaji nejvetsi prostredky nejvetsi staty a je treba k tomu jeste dodat, ze se nam ony vlozene penize vraci  a nebyt nasincu, kteri mnohdy rozkradaji penize z onech fondu tak to bude celkem pohoda .. az na nektere jejich vykriky do tmy ktere vsak muzeme hajit jako svuj narodni zajem a to uz je veci ministra zahranici .. jen ten posledni si s timhle moc hlavu nelamal... nakonec zkritizoval cechy a rekl ze vlastne do te zapadni evropy ani nepatrime...

5 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4709x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky