Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

Ludánek Homolka

5. 3. 2011 10:45
stane se...

...souhlasim, ze je to prusvih. mozna bych se jen trosku zastal lesaku a toho akcentu, ze k tomu doslo kvuli honbe za ziskem z tezby... povazuji to predne za selhani uradu, ktery vydava povoleni k tezbe. neco jineho by bylo, kdyby lesaci byli na mohyly upozorneni a presto by to vyrubali s tezkou technikou, hlava nehlava - to bych pak povazoval za bezohlednou honbu za ziskem, jak autor pise. me se docela libilo, ze chlapik od lesu pote, co se akce zacala projednavat, byl evidentne ochoten spolupracovat a plne dodrzet stanovene postupy tezby. to je prijemne zjisteni, ze jeste existuji rozumni lesaci.

PS: jinak diky nebesum, ze pamatek z doby bronzove mame u nas vic ;-) kdo k tomu ma vztah, muze cely zivot objizdet a zkoumat stovky uchvatnych lokalit v CR :-)

0 0
možnosti
T

tromi

17. 1. 2010 0:42
nezájem

ukrást, co se dá (ods)

0 0
možnosti
PH

petrph

16. 1. 2010 22:37
Prostá dělba práce

Archeologové zkoumají a bádají, úředníci rozhodují a povolují, lesní závod těží dřevo.

Takže archeologové tam kdysi objevili něco význačného, několik let se tam kopalo, pak se tam vrátili, zase chvíli kopali, a pak to za se na sto let nechali ležet. Ale proboha ta to nesahejte, třeba se k tomu ještě někdy vrátíme. Pro jistotu k tomu snad dali jakýsi status Národní památky. Ten status se měl projevit v papírech a mapách.

Pa přišli úředníci, a dávali povolení lesnímu závodu na těžení dřeva. Jestli v papírech a mapách bylo cosi o tom že tam je cenná Národní památka, tak to měli jasně napsat do povolení k těžbě-zákaz těžké techniky.

No a pak nastoupili těžaři, lesní dělníci, řidiči těžké techniky, u nichž nelze očekávat nějakou historickou erudici aby rozeznali jednu skálu od druhé , a začali těžit, jak měli nakázáno... Takže, kde se stala chyba????

0 0
možnosti
RP

radim36

17. 1. 2010 11:19
Re: Prostá dělba práce

Přesně tak. Taky mně to napadlo.  To, že je někde v lese na kusu kamene postavený památník, nic neříká o tom, že ty podivné vršky a ďolíky  kolem jsou vzácné a měly by být ponechány beze změny.  Takových hromad a děr v zemi je tam, kde bydlím,  v lese plno.  Třeba po chudých lidech, co si obstarávali topení na zimu tak, že v lese vykopávali pařezy, ty díry a hromady jsou více než 60 let staré a jsou pořád jasně znatelné. Zase v jiných lesích tady v místní  hůrce, kterou měli sedláci z vesnice rozparcelovanou, je plno děr v zemi a hromad kolem, protože sedláci se před takovými sto lety snažili na svých kouscích lesa dokopat k poměrně kvalitnímu pískovci, který zas jinde v hoře vystupoval na povrch v malém místním lomu....

0 0
možnosti
JH

hurkajan

16. 1. 2010 20:31
lidé jsou jen zvířata

a někteří ještě mnohem horší...8-o

0 0
možnosti
AO

anti ODS

16. 1. 2010 20:21
Podnikání

Peníze nesmrdí,přeceRv

0 0
možnosti
K

Killingworth

16. 1. 2010 19:59
Clovek by nad takovou ignoraci brecel.....

....nebo vrazdil!

0 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4707x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky