Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jarous76

5. 4. 2012 10:44
Lidi si pobreci na rameni

a pak prijdou volby, a zase to nasypou tem samejm co uz v tom parlamentu sedej.

Nechapu proc se divite - nadavejte na lidi za to co si zvolili.

0 0
možnosti
MK

kluvi

5. 4. 2012 0:16
Fňuk fňuk

:-(

;-(

0 0
možnosti
BB

Banjo Banjo

4. 4. 2012 6:55
Takže autor mezi řádky chválí náš systém

Pokud penzisté z naší penze dokážou utáhnout životní náklady v Německu, pak už se nám vytváří jistá skupina ekonomicky silných penzistů, což tady třeba v 90. letech nebylo myslitelné (snad kromě pár ex-politiků, veksláckých bossů. a sportovců). To je neoddiskutovatelné plus.

Ano, potraviny jsou v Německu za podobné peníze kvalitnější. Ano, spotřební zboží a drogerie tam vyjde výýhodněji. Ale už třeba ta zmíněná návštěva lékaře sice nepochybně bude důstojnější a v kulturnějším prostředí, ale pravděpodobně taky o dost dražší.

Jo a nezapomeňte, že pro život v Německu to chce umět mluvit na slušné úrovni německy nebo aspoň anglicky. Dnes už se to zlepšuje, ale moji vrstevníci jsou co do jazykových schopností v drtivé většině na velmi nízké úrovni znalosti jazyků (včetně té za nás tlačené ruštiny). Většinou zvládáme základy slovenštiny pasivně - a to je asi tak všechno.

0 0
možnosti
JM

J i ř í

3. 4. 2012 14:33
Autor v tom má trochu zmatek.

Nevidí, že v tom německém ráji důchodců mají v Mnichově letiště pojmenované po politikovi Straussovi? (Totéž v Paříži a jinde, v Lublani se dokonce letiště jmenuje po architektovi - jen u nás si to "nedovolil ani bolševik"). Nevidí, že v tom německém ráji mají církve podstatně větší majetky než u nás. Ono to totiž souvisí s úrovní společnosti, a možná právě proto se v Německu žije dobře, že tam všichni nezávidí církvím majetek, zesnulým politikům pojmenování letiště atd. My jsme země závistivců, ale nějaká výše daní to nezmění.

1 0
možnosti

andy_warhol

3. 4. 2012 17:01
Re: Autor v tom má trochu zmatek.

vas prispevek by se mel jmenovat spise "jak si z celeho clanku vybrat to nejmene podstatne a to rozporovat". pritom je jasne, ze cely ten clanek ma v podstate pravdu, ale to uz by bylo tezsi s tim nejak polemizovat, ze ?

4 0
možnosti
EN

EMS

3. 4. 2012 14:27
Nechápu výši karmy....

to je teda ale demagogický blábol.....

5 0
možnosti
VJ

negatiff

3. 4. 2012 14:26
Nepochybuji,

by Havel sám neměl radost z toho, v jakém marasmu se česká společnost nachází a z jakých příčin a jakými cestami se do něj dostala. Nicméně. Posloužil k legitimaci nové elity za živa, poslouží k ní i po smrti (ono zmiňované letiště). Však se mu žádná křivda neděje, protože to byl, on kdo vypustil džina z láhve, byl to on, kdo svojí autoritou kryl záda zhasínajícím „ekonomům“ utíkajícím před právníky, tunelářům, korupčníkům, vekslákům, šíbrům a náhle prozřevším nomenklaturním kádrům, kteří zaštítěni Havlem zahájili éru tunelářů tím, že vytunelovali revoluční entusiasmus lidu v roce 1989.

Hezký den!

1 0
možnosti
M

mamsrb

3. 4. 2012 12:29
Jsem důchodce a do Německa se emigrovat nechystám.

Není to jen proto, že moje plynulá ruština a kostrbatá angličtina mě tam budou platné jako mrtvému zimník. Mohl bych sice vyměnit německé důchodce, kteří ze své nehostinné krajiny emigrují na stáří a na zimu do Španělska, ale jak jsem předeslal neudělám to. Sice jako bývalý zaměstnanec neoplývám hmotnými statky nebo milionovými účty, ale také hlady neumírám. Když si vzpomenu jak se měli mojí prarodiče i rodiče v socialistickém důchodu musím říct, že se já mám oproti nim jako prase v žitě. A ten lékař, který se mě před 8 lety po úraze zeptal na věk a plynulou angličtinou mě řekl, že kdybych měl důchodový věk tak by se se mnou v nemocnici nikdo moc nebavil byl Řek. Není nad to, když člověk získá pohled i z jiné země a i dík panu Havlovi tuto možnost už dvacet let mám.

1 0
možnosti

andy_warhol

3. 4. 2012 17:07
Re: Jsem důchodce a do Německa se emigrovat nechystám.

to by me zajimalo, jak zrovna Havel se zaslouzil o to, ze tu moznost mate ? rekl bych ze mnohem vesti zasluhu mel treba takovy Regan. ani jeden s disidentu, kteri u nas byli a to ani ti skutecni (k nimz Havla pri nejlepsi vuli nelze zaradit) na tom nemaji nejmensi podil. Bohuzel je to tak a musime se s tim smirit. Svobodu jsme si tu nevybojovali. Jen se to tak prihodilo na geopoliticke sachovnici, ze to tu padlo. Kdyby komuniste chteli, meli pripravene tanky 30km od Prahy, stacil jeden rozkaz a bylo by po revoluci za den dva. Ten vami zmineny Havel napsal jiste dopisy Olze, muzete si to precist, pochopite, ze oproti takovemu Pavlu Wonkovi to opravdu nebyl zadny disident, byl to rekneme takovy disident na ukazovani zapadu. Jeho situace byla oproti jinym ne tak protezovanym a ne tak znamym disidentum dobra i po materialni strance. Takze prosim, nesnizujte boj tech, kteri za to mnohdy i zivot polozili tim ze budete adorovat nekoho, kdo se i v kriminale mel lepe nez vetsina lidi na svobode

1 0
možnosti
PB

peugeot307

3. 4. 2012 8:53
Kapale,

tak už nám zase píšete nesmysly. Já se stydím za Vás a Váš demagogický článek, jako vystřižený z Rudého práva na konci minulého století. Z přejmenování letiště po bytostném demokratu a hlavně slušném člověku mám na rozdíl od Vás upřímnou radost. Komunisté sice po mnohonásobném vrahovi Gottwaldovi nepojmenovali letiště(možná i proto, aby si někdo nevzpomněl kolik lidí nechal nespravedlivě zavřít),zato po něm pojmenovali několik nádraží, mostů, ulic a hned jedno celé město. Jestli Vám paměť neslouží, podívejte se raději nejdřív do nějaké encyklopedie, než nám zase něco pěkného napíšete.. ;-O

1 0
možnosti
MH

Kuman

3. 4. 2012 9:54
Re: Kapale,

Obavam se, ze s mirou demagogoie by mel problem i Chocholousek, o Modre Lagune nemluve ;-)

0 0
možnosti
PB

peugeot307

2. 4. 2012 21:25
Všechno jasné,

pěkně vysvětlené, jen mně v článku chybí podrobnější vysvětlení proč se stydíte za pojmenování pražského letiště po exprezidentovi Havlovi..:-)

0 0
možnosti
C

celim

2. 4. 2012 13:34
Řešení marasmu by bylo,

kdyby se rozkrádání (předražování) veřejných zakázek snížilo třeba na polovinu! Šlo by to! Stačily by zlepšené zákony, ale kapři si sami rybník nevypustí!

0 0
možnosti
A

anncz

2. 4. 2012 17:16
Re: Řešení marasmu by bylo,

Stat vybira moc dani a moc prerozdeluje. Krast budou vzdycky. Ale je rozdil kdyz budou krast z 500 milionu nebo z 500 bilionu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4709x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky