Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FM

fr-mottl

17. 12. 2011 18:25
vychovat dite je silena zodpovednost,

nikdy se nevi jak vychova dopadne, rodice jedne zname osobnosti si jiste take nedovedli predstavit, ze jejich dite necha rozkrast republiku ...

0 0
možnosti
JK

tuan4

17. 12. 2011 21:48
Re: vychovat dite je silena zodpovednost,

..............komu to přijde jako ,šílená zodpovědnost ' ,tak ať nemá děti a je po starostech.

Normální rodič to za šílenou zodpovědnost nebere.

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

17. 12. 2011 10:33
Ředitelka věděla, proč mu to nemáte dávat

0 0
možnosti
MK

Kousavka

17. 12. 2011 9:21
Taky jsem chtěla

Byla jsem rozvedená, měla jsem jedno dítě, ale chtěla jsem mít aspoň tři. Chtěla jsem si vzít děti z dětského domova. Při zjištění, že mi na ně stát nic nedá a já sotva uživím to svoje vlastní, jsem do toho nakonec nešla. Dětský domov dostane i dneska na jedno dítě měsíčně cca 20.000,- Kč, pěstouny ale odbude almužnou, osvojitelům kromě pár stokorun na přídavcích nedá nic. Z jednoho platu jsem uživila bídně svoje dítě (když se ex rozhodl, že on přece na svoje dítě nebude platit výživné). Ano, dětí v děcákách je mi líto. Ale bez peněz na jejich výživu to nejde. Možná jim dáme lásku, ale s prázdným žaludkem je i láska na ho**no.

1 0
možnosti
TP

assco

17. 12. 2011 9:07
Je naprosto neuveritelne, ze tu nadavate

cloveku, ktery se vyznal ze soucitu s detmi. Tim, ze politoval deti v detskem domove preci netvrdi, ze ty Vase, nebo vy sami, si litost nebo soucit nezaslouzite... Ja sam chodim do detskeho domova za detmi. Beru si je na svatky - napriklad ted na Silvestra. a mne samotnemu je lito, ze nemohu udelat vice. po dlouhych hovorech s mou zenou jsem byl schopen v sobe vymezit rozdil mezi pomoci a prisvojenim coz nechci. Je snad pomoc, byt mala duvodem abyste autora zesmesnovali? Je snad soucit kdykoli a zejmena pred vanoci duvodem k napadani? Vy to delat nechcete, fajn nikdo vas nenuti ale utoky na autora blogu ze sebe delate jen hlupaky. Ona treba pece o stare a nemocne je plodem soucitu a stari budeme vsichni. Pekne svatky

3 0
možnosti
K

Kytt02

17. 12. 2011 17:03
Re: Je naprosto neuveritelne, ze tu nadavate

pokud to bylo myšleno na mě, tak nenadávám nikomu. Ani ho nezesměšňuji. A protože mám sama v péči handicapovaného, byla bych opravdu ráda, kdyby se tu ze mě přestala dělat čarodějnice. Mně jde o podstatu toho příběhu, jenže vzhledem k tomu, že ho autor napsal v první osobě, tak k té jeho osobě musím prostě přihlížet taky. Nemám ráda takovou náhodnou a nesystematickou a nepromyšlenou pomoc, zvlášť pokud se ukáže, že to ten pomáhající nějak psychicky nezvládne, což mi z tohohle příběhu vyplynulo. Jakákoli pomoc je náročná věc, pokud je v tom kontakt pomáhajícího s pomáhaným a pletou se do toho emoce a vztahy. Ne každý na to má, což je v pořádku, někdo se omezí třeba jen na tu materiální pomoc. Jdete-li třeba dělat dobrovolníka nevidomým, oficiální místa vás proškolí a prověří, jestli na to máte povahu a odolnost. Do hospice taky nemůže pomáhat kdokoli. Pěkné svátky. :)

2 0
možnosti
E

ESKADOMI

17. 12. 2011 0:21
Bolestne

stromek az ke stropu a kazde ditko dostalo darecek. Ja tam mela panenku, moc krasna - kdyz jsem pak decak po pul roce opoustela panenku me sebrali! Ta pry neni moje!

A pak rikejte neco o Kyci.... !V

1 0
možnosti
K

Kytt02

17. 12. 2011 2:03
Re: Bolestne

aspoň víte, jak ta charita na DD funguje - že se nesponzorují či nesponzorovaly konkrétní děti, ale samotný děcák, který z toho pak nakoupil, co potřeboval, bez ohledu na to, co to dělalo s dětmi. Tohle mě ani moc nepřekvapuje, zvlášť jestli jste to taky zažila v těch dobách, o kterých psal autor. Každopádně jsem ráda, že jste se z DD dostala a jste schopná fungovat v rámci společnosti - můj partner má bohužel s děvčetem "vychovaným" v DD velice negativní zkušenost. Ono asi kvalitního člověka nedělá množství panenek a autíček, se kterými si v dětství hrál, protože ona jich pravděpodobně měla k dispozici víc než on sám.

2 0
možnosti
AJ

astrudina

16. 12. 2011 20:14
Kýčovité? Proč, stát se to mohlo...

já jsem z toho důvodu nikdy do podobných akcí nešla, protože bych se pak trápila a dítě bych trápila taky....

2 0
možnosti
K

Kytt02

17. 12. 2011 2:23
Re: Kýčovité? Proč, stát se to mohlo...

Nemohlo. Nejsem ochotná si představovat člověka, který třebas x let chodí do děcáku sypat bonbony do natažených dlaní jako do ptačího krmítka, nechává si při kafíčku u soudružky ředitelky vyprávět, že rodiče Marušky to a Pepíčkův tatínek ono, celou dobu to s ním nic nedělá, a pak tam najednou uvidí jednoho šmudlu stát mimo hlouček dětí (mmch. jen jednoho? Já bych spíš věřila, že v každém dětském kolektivu je takový outsider, takže kdoví kolik jich tam za ta léta musel vidět) a cosi se v něm pohne a on na to naprosto není připravený. Proč tam tedy chodil, když věděl, že tam jsou děcka, která logicky všechna musejí chtít mámu a tátu krom hraček a cukroví? Ne, tohle mi přijde jako nekvalitní příběh, hodící se na titulku nekvalitního webu (no už tam je), možná tak ještě do nějakého ženského bulváru, vyprávějící o nekvalitním člověku. Mějte mě za cynika, je to pro mě lepší než se nechat opít rohlíkem, což tehdejší novinářstvo zhusta dělalo a dnešní neméně. To radši tu fikci.

3 0
možnosti
K

Kytt02

16. 12. 2011 19:09
hodně kýčovité

Ale chápu, budou svátky, tak vytáhneme téma děcáků, to vždycky vytáhne spoustu drobných z kapes nebohých utrácečů, zatímco dospělí aby hryzali plesnivý chleba... Ach jaj. :-) Ten chlapeček z DD je vám tak uvěřitelný... Náš mladej teda taky v pěti letech už neměl tátu, taky kvůli jeho problémům s chlastem, zažíval daleko horší věci než ve štědře financovaném DD. Zalamovat se nad tím? Proč, teď mu je 10, má nového tatínka a je happy, prostě proto, že mu někdo pomohl, místo aby o něm psal bláboly. Vy jste pomohl leda jedněma necelýma lentilkama a jedním autíčkem, jestli to chápu dobře, navíc jste v tom děcku vzbudil marné naděje, kterým jste nedostál. Hanba vám to asi není, když o tom máte potřebu psát. Leda že bych celý ten text brala jako fikci. Což asi bude nejlepší, protože mně se taková manipulace s děckem nechce líbit. Dítě není věc, které se jen cpou lentilky a autíčka.

3 0
možnosti
K

kuba.s

16. 12. 2011 21:17
Re: hodně kýčovité

Podle mě to toho člověka mrzí, proto to napsal.

2 0
možnosti
PC

p_c

16. 12. 2011 18:37
Výborný článek ve výbornou dobu

Děkuji, karma. Bylo jasné, že ho redakce musí poutat. Petr Cihlář

0 0
možnosti
DT

atvar

16. 12. 2011 17:54
pane, díky

za článek.

0 0
možnosti
GK

Gábuša

16. 12. 2011 15:30
smutné

To je velice smutný příběh, zvlášť pro rodiče malých dětí. A úplně se mi sevřelo srdce nad chlapečkem a jeho velkým vánočním smutkem, stejně jako nad Vámi a pocitem, který jste musel mít, když měl nos mezi Vašimi koleny:(

0 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4707x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky