Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

tanker d

4. 3. 2012 10:40
alergie a kojení?

myslím že spojovat obě věci je trochu moc velké zjednodušování. Ono tam hraje roli ještě daleko víc věcí, např. genetika nebo vlivy prostředí ve kterém dítě vyrůstá. Kojila jsem první dítě 3 měsíce, mělo alergie, po přestěhování na vesnici zmizely, dnes je zdravé. Druhé dítě jsem kojila 3 týdny, má těžkou, geneticky danou alergii, třetí dítě jsem kojila přesně 8 dní, je naprosto zdravé, nikdy alergie nemělo. Tři děti, stejné prostředí, podobné geny... a každé je jiné.

Myslím že zobecňovat a vyčítat nekojícím matkám, že mohou za alergie svých dětí je sprosté. Rv Může za to cokoliv a lidský organismus je příliš komplexní na rovnici - vhodím to a to a bude z toho to a to... :-)

1 0
možnosti
NŠP

Neznám špinavé peníze

4. 3. 2012 1:10
Se nedivte, že je dnes tolik alergiků

když do kojence naperou ukrutné dávky různých "zdravých" očkování, které nakonec stejně nechrání, viz epidemie příušnic nedávno. :-)

0 0
možnosti
J

jupp

4. 3. 2012 1:25
Re: Se nedivte, že je dnes tolik alergiků

Nesmysl. Ockovani chrani pouze pri proockovani populace  do jiste hloubky. Epidemie priusnic, kterou zminujete, zpusobilo nedostatecne proockovani v lokalite

0 0
možnosti
MR

iluminat

3. 3. 2012 17:09
to mi pripomina jednu Haskovu povidku

jak expert poradil zivit prase jen vejci, pry je to pro vepre dobre atd. Pak se vepr proboural hlady z chlivku. Tyto naramne diety, ktere chteji zavest uz od kojeneckeho veku zacinaji brat za sve a pravem. Posledni trend je ze se na ne mate vytento....

Clovek je vsezravec, jen vse s mirou. Ja uz jsem dost starej, ale zdravej, jako cela ma rodina, a podle techto expertu bychom  meli byt davno pod drnem.

1 0
možnosti
G

Gwendolyn!

3. 3. 2012 16:33
Coz neznamena, ze sunar je to nejlepsi

Dnes se min a min koji a je vic a vic  a vic alergiku. Materske mleko nikdy nemuze byt nahrazeno umelym mlekem. Veda na to proste nema. To, ze vase detska doktorka meni nazory, neznamena, ze ho meni vsichni doktori. Doktori uz dlouho doporucuji kojit  vyhradne do 6 mesicu a pak zacit prikrmy, pokud je dite nekojene, tak prikrmy ve 4 mesicich. Nad 6 mesicu muzete dal pokracovat s kojenim, umele mleko neni treba. Kravske mleko je mozne davat od roku. Pokud je matka alergicka, mela by byt opatrnejsi, hlavne nedavat prilis brzy ruzne orechy, med atd. Prinos kojeni je nepopiratelny, cpat dite predcasne prikrmy nema smysl. Zkuste si neco zjistit o kojeni versus nekojeni.

1 0
možnosti
IX

IfčaX

3. 3. 2012 16:43
Re: Coz neznamena, ze sunar je to nejlepsi

No - v našich zeměpisných šířkách se dnes spíš "víc a víc kojí". Doba, kdy dokonce i oficiální lékařská věda považovala kojení za zbytečné, byla tak odhadem před padesáti lety... A zejména v posledních letech jde kojení velmi silně "do módy".

Základem tzv. "umělého" mléka je snad sušené mléko kravské, ne? (Tedy existují myslím i velmi drahé výrobky z mateřského mléka, ale ty nejsou zrovna v běžné distribuci.)

0 0
možnosti
P

pěnice

3. 3. 2012 16:10
Naše pediatrička stále zdůrazňovala nepřikrmovat ,

přitom syn se narodil čtyřkilový, až málem dostal z hladu katar. Pak už jsem poslouchala jen moji maminku a vařila vývar z vloček, který jsem přidávala do sunaru, kluk prospíval, klidně spal málem celou noc,a ani nebyl tlustý, jak nás strašila doktorka.Od tří měsíců krupici a pak už jsem postupně přidávala polévky,mixované do láhve a dítě bylo v pohodě. Dnešní matky sbírají rozumy z internetu, přitom co odborník, to jiný názor a co deset let jiný. Výsledkem jsou různí alergici a jiné vady.  Není nad to, držet se tradice.

2 0
možnosti
I

iVčera.iDnes.iZítra

3. 3. 2012 16:30
Re: Naše pediatrička stále zdůrazňovala nepřikrmovat ,

Mám tři děti, všechny měly při narození kolem čtyř kil (+-dvacet deka) a všechny jsem kojila do půl roku a rostly jako z vody. Pak už jsem to neřešila a dávala jim to, co jsem vařila normálně, jen jsem míň solila a taky byly v pohodě. Děti se naučily jíst úplně všechno, protože to viděly jíst nás. Ale co tím chci říct: když jde kojení, fajn, když nejde, tak se podle toho člověk zařídí a je to taky fajn. Celkově mně přijde, že se kolem toho nadělá... A jen ve stravě to není. Když se děcko umí batolit, nechám ho batolit po zemi a neřeším, že nemám vydezinfikováno. Řekla bych, že alergici vyrůstají právě z těch skleníkových květinek, kde je v domácnosti vždycky "hygienicky čistá" podlaha, a kde mu máma vyvaří dudlík pokaždé, když děťátku náhodou upadne na zem. Jak se má pak imunitní systém postupně naučit rozlišit, co opravdu je hrozba a co není? Jednoduše se to nenaučí a pak přehnaně reaguje na každou blbost, která se vyskytne mimo dezinfikovanou domácnost.

2 0
možnosti

jarinka

3. 3. 2012 15:16
Moje babička

mi vykládala, že dříve se mámy tak s dětmi nepáraly. Sama měla šest dětí. Dokud to šlo, tak kojila, a pak děcko jedlo to, co jedli dospělí. Moje tety a mí strýcové na žádné alergie netrpí.

0 0
možnosti
HDD

hildegardinka

3. 3. 2012 14:01
Na sunaru vyrostly obě moje děti,

a nic jim nechybí. Kojila jsem je obě jen do 6. týdne, ptž. jsem neměla dost mlíka. Zlatej sunar mi je zachránil od jisté smrti hladem, nicméně ani ten po čase nestačil. Moje zlatá máma měla svatou pravdu, když tvrdila, že řvou hlady, trošku jsem prskala, nicméně od jejich asi 5.měsíce jsme je krmily tím, co se uvařilo. Jasně bez koření atd., ale holky se napucly a byl klid. A já jsem se konečně vyspala.

Ono to chce zdravej selskej rozum a nedělat z nich barbínky, kamarádka ke mě chodila s půlroční princezničkou, ktrá neznala nic než mlíko a ty fujtajbly ze skleniček z obchodu, u mě se naučila jíst všechno i maso a pokaždé, když ke mě šly, tak malá bušila pěstičkama do dveří a řvala - babů- papů !!! Babů jsem já.

0 0
možnosti
ŠA

s.m.

3. 3. 2012 12:45
...

:-)R^

U nás to bylo tak- když dala tchyně mojí první dceři v 7.měsících pacholík, skoro jsem ztropila hysterickou scénu....o 5 let později u druhé dcery mi bylo jedno, čím jí krmí, byla jsem ráda, že pohlídá;-D

Je to možná mimo téma,ale nevím proč jsem si na to teď vzpomněla;-)

0 0
možnosti
P

pěnice

3. 3. 2012 16:16
Re: ...

Tak to jste mi připomněla, jak moje maminka dala naší dceři v půl roce bramborovou kaši s kompotem. V noci se dcera každou chvíli budila a strašně křičela, manžel úplně nepříčetně vykřikoval, že babička ji příště nakrmí gulášem a nejlíp s feferonkama, že malou bolí bříško z toho jídla, no noc k nepřežití. Ráno u lékařky jsme zjistili zánět v uchu. Umíte si představit, jak vítězoslavně jsem šla domů ? A co jsem řekla manželovi za to, co jsem si vyslechla v noci ?

0 0
možnosti
RK

semelik

3. 3. 2012 12:37
A teď můžete nemlich to samý napsat o nějakým meteorologovi.

Jenom tak, pro radost.

Hezkej víkend přeju.

0 0
možnosti
SN

kuča

3. 3. 2012 11:44
Souhlas.......

:-)....i když jsem už hodně starý. Dítě vychované od malička ve sterilním prostředí, zabije první bacil! Vidíte, jak žije "většina" Romů ! Nic je netrápí. Já jsem byl u lékaře po prvé v 8 letech s černým kašlem. Dneska vnoučata za tu dobu už měla asi 2O X antibiotika. Dceři to nevysvětlím! Faktem je, že životní prostředí se zhoršilo, na druhé straně je lidstvo permanentně strašeno ! Konec světa, ptačí chřipka, prasečí chřipka, smrtelná nemoc z hovězího masa,(hygienik zřejmě neví, že když 2 hodiny nebo i déle vaříte guláš, že tam musí být všechno mrtvé. Nechte se očkovat, proti všemu, nepijte syrové mléko . umřete! Já jsem na něm vyrostl a jsem bohudíky živ a zdráv a na přestárlého důchodce(podle Drábka), v super formě.l ........a vo tom to je...! R^

9 0
možnosti
P

pěnice

3. 3. 2012 16:21
Re: Souhlas.......

Náš syn hodně trpěl na horní cesty dýchací a tak jsme byli dost často u lékařky a vždy nějaké léky, po kterých zase nechtěl jíst. Jednou také zase kašel zvracení a léky. Tehdy jsem poslechla mamku a dělala synovi zábaly na prsou s čistým sádlem.Po týdnu jsem šla na kontrolu s obavou, že nebude v pořádku a já ještě budu lhát, že jsme léky používali.Byl v pořádku, takže někdy není třeba práškovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4114x
Pozitivní optimistka se smyslem pro humor:-)

Seznam rubrik