Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

NumLk

13. 7. 2012 10:28
protoze

pracujici matky pracuji za plat s jechoz vysi souhlasily podpisem pracovni smlouvy. Vlasta Parkanova si napriklad neoverila predem cenu letadel a ted ma docela problem ... Chtelo by to zjistit svou cenu na trhu bez ohledu na pohlavi a pocet deti predem a dohodnout odpovidajici plat.

0 0
možnosti
K

Kimmy

11. 7. 2012 0:05
Máte pravdu

ale zkuste ženám navrhnout, aby se vzdaly privilegia 3leté rodičovské dovolené a OČR a uvidíte, kam vás pošlou

příběhy, které uvádíte se týkají schopných, samostatných a bystrých žen. Takových je pořád ještě ve společnosti menšina a ty to skutečně odnesou. Protože ženy nedokážou držet pohromadě a táhnout za jeden provaz, protože příliš mnoho žen pořád dá přednost mít za šéfa muže, příliš mnoho žen jde špatným příkladem a skutečně mateřství využívají.

Ten systém je nastaven tak nesmyslně, že nejvíce vyhovuje lidem hloupým a lidi chytré a schopné trestá. A to se netýká jen pracujících matek.

2 0
možnosti
MB

802

10. 7. 2012 19:27
No to je divení

stejné jako se divit proč jedny akcie jsou levnější než druhé akcie když obé jsou akcie např. bankovní.

Zkrátka trh dobře ví jakou má co cenu a bohužel práce žen má tržní hodnotu  nižší a práce ženy s malými dětmi ještě nižší.

Ono např. vrazit desetisíce do zaškolování jedné a potom 3 roky čekat až se vrátí a na tu dobu si zaškolit jinou, nebo si držet záložní sílu na doby nepřítomnosti té matky, to by drobného zaměstnavatele přivedlo do krachu, takovéhle extravagance to si můžou dovolit tak ve státní správě, kde když se něco nestihne v termínu tak holt se to nestihlo protože "nejsou lidi" ale tyhle výmluvy na trhu neplatí tam holt když se něco nestihne tak jsou z toho velké ztráty. 

Jinak pokud vím tak ženám chybí schopnost a vůle na sobě pracovat, racionalizovat postupy, vymýšlet jak si usnadnit práci,  atd., ty čekají až je zaměstnavatel pošle na školení a ty nové postupy jim vymyslí a nasype do hlavy.

6 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_nežere_yeleny

11. 7. 2012 13:34
Re: No to je divení

Vaše vysvětlení je dobré R^ ....ale něco mi říká, že je to stejně marné;-D

1 0
možnosti
MO

farfalla_farfalla

10. 7. 2012 16:05
...

Uvedenou problematiku zná i ekonomická teorie, ale myšlení v hlavách nezměníte tím, že si postěžujete.

Dohoda o mzdě je věc obou stran a je DOBROVOLNÁ, což podtrhuji. Pokud se jedné straně podmínky nelíbí, nemusí dohodu uzavírat a začít podnikat, což je však tvrdá dřina, protože se svými schopnostmi najednou musíte uživit v rámci daných tržních příležitostí a převzít existenční stránku věci.

Svět sám o sobě není spravedlivý, proč byl měl být právě v tomto?

Oproti některým jiným zemím máte výhodu dostupnosti vzdělání a žijete v zemi, kde se můžete uplatnit. 

Co více v daný moment chtít...

2 0
možnosti
AL

avlyslakecod

10. 7. 2012 15:08
a pořád nevím

co nebo kdo je to  areačka :-(

0 0
možnosti
JM

JardaM

10. 7. 2012 18:19
Re: a pořád nevím

oblastní manažer prodeje

0 0
možnosti
MP

Martin5.35

10. 7. 2012 13:41
Máte můj obdiv

všichni kdo se snažíte Sylvě vysvětlit o co vlastně jde, ale ono je to těžké, když je pro ní jsou statistika a pravděpodobnost sprostá slova. A po jejím prohlášení, že čím více jí budete přesvědčovat, tím více bude trvat na svém, to asi opravdu nemá smysl. Třeba až vychladne, pochopí že jí nikdo nedá peníze dokud nepřesvědčí o svých schopnostech a je jedno jestli je chlap nebo žena.

4 0
možnosti
AL

avlyslakecod

10. 7. 2012 13:48
Re: Máte můj obdiv

jde o to, že žena musí přesvědčovat o něčem o čem muž přesvědčovat nemusí, ale to vy stejně pochopit nechcete;-)

1 1
možnosti
DV

dscs

10. 7. 2012 11:44
kdyz jsou tak skvele a uzasne a bajecne a pracovite, proc...

proč nejsou osvč, nebo podnikatelky? mocc práce, co? a nestačí natáhnout ruku a kničet

1 1
možnosti
AL

avlyslakecod

10. 7. 2012 11:50
Re: kdyz jsou tak skvele a uzasne a bajecne a pracovite, proc...

a oni jsou osvč a podnikatelé jenom chlapi?

0 0
možnosti
DV

dscs

10. 7. 2012 11:39
a realita?

jenze pracovat s zenou, ktera ma doma male dite, je zkusenost, ktera svedci pro to, aby skutecne braly mene penez. namuze odjet na sluzebni cestu dle potreby. nemuze zustat prescas, naopak utika z prace driv. cast pracovni doby protelefonuje stran ditete. nekdy dite nevezmou do skolky, tak si zustane bud doma, nebo privede kaslajici dite do kancelare, kde i sebevychovanejsi dite proste obtezuje tim, ze si chce hrta nebo tim, ze kasle a kycha. prace pro takove zeny casto ma mnohem nizsi prioritu nez pro zeny a muze, kteri dite nemaji. pro zamestnavatele tak tvori vetsi zisk ti, kteri nejsou matkami. zcela chapu, ze odmenovat se ma podle vysledku. pokud je nejaka maka pro firmu velkym prinosem, necht ma super plat. pokud pracuje mene a vytvari mensi zisk, necht ma mene. jsem zena, ale tyhle morey a a korektrnost se mi hnusi, pracovala jsem ve vice firmach a vim, jak jsme na matky doplaceli my ostatni

1 1
možnosti
JN

BezPrace.info

10. 7. 2012 13:39
Re: a realita?

R^

0 0
možnosti
RS

Rudla01

10. 7. 2012 11:28
A v těch případech A-E,

jaké jsou ty platové rozdíly přesně?

0 0
možnosti
M

masikk

10. 7. 2012 11:11
Osamocena a udatna bojovnice, chce se rict lvice

Ale statistika a fakta nepusti.Take bych malinko videl problemy s logikou a naslednou analyzou oficialnich dat a prirodnich zakonitosti. Na co by bylo kdyby se holt nehraje...vyjadruji pochvalu pred rozvitym praporem vsem, kteri se porad vytrvale, i kdyz neuspesne pokouseji o smysuplnou diskuzi na zaklade pragmatickych argumentu. I kdyz v nerovnem souboji s argumentama v emocni rovine nemaji jaksi valnou sanci na uspech.

0 0
možnosti
AL

avlyslakecod

10. 7. 2012 11:21
Re: Osamocena a udatna bojovnice, chce se rict lvice

jestliže nějak stanovíte pravidla - o dítě se má starat žena a ta žena se podle toho musí zařídit, tak vám logicky podle toho musí vycházet i ta statistika

0 0
možnosti