Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

art.dent

15. 7. 2011 9:08
Trochu od tematu...

...aspon od toho hlavniho, ale nepripada vam, ze kdyz si date to kofeinove kafe, tak prave prispivate k tomu, ze ta firma, ktera automat provozuje, absolutne nema duvod rozsirovat sortiment?

0 0
možnosti
LPB2

Lumpíí po banánu 2

14. 7. 2011 20:39
týý jo

jak jsem mohla porodit bez registrace?8-o a dokonce v jiném okresu než mám trvalé bydliště? 8-o Jsem si prostě vybrala porodnici, kde pracoval můj gynekolog jako primář (důvěra ve špičkového a mimořádně empatického lékaře) R^

oba kluky jsem rodila v různých okresech (můj gynekolog mezitím změnil pracoviště)

0 0
možnosti
LPB2

Lumpíí po banánu 2

14. 7. 2011 20:40
Re: týý jo

nebylo to v Praze

0 0
možnosti
ZS

škovras

14. 7. 2011 20:36
Slyšel jsem

od jedné mladé ženy, jaké martyrium musí v Praze rodička absolvovat. :-/ Určitě to nebylo veselé, leč díky za to, že jste to v blogu pojala s humorem :-).

0 0
možnosti
M

mevak

14. 7. 2011 17:57
Budu sice za provokatéra, ale........

.....za bolševika taková tíseň v porodnicích nebyla. A to pamatuju na porody přebohatá 70. léta. V té době jsem také praktikoval v pražském Podolí a vše se zvládlo. Prostějov měl ročně ke 3 000 porodů. Dnes to nemají ani renomované kliniky, ale všichni naříkají ...... Někde je chyba .

0 0
možnosti

mamina2

15. 7. 2011 8:52
Re: Budu sice za provokatéra, ale........

Situaci dost zjednodušovala spádovost. Porodnici měl každý přidělenou, nebyl důvod se v ní registrovat. ;-)

0 0
možnosti
IH

misaviki

14. 7. 2011 15:26
Proč se cpete do Prahy?

Vždyť ty registrace jsou krávovina! Fungovaly by jedině v případě, že by se přesně vědělo, kdy žena porodí. Ale takto se vám třeba stane, že budete zaregistrovaná a pošlou vás jinam, protože budou  plno a vy nebudete akutní případ. A nebo naopak přijedete do porodnice z rozjetým porodem - musí vás vzít registrace neregistrace a poskytnout nezbytnou péči. Nechápu, proč už se dávno maminky nespojili a nezačali tento nesmysl bojkotovat. A taky nechápu vás, proč se cpete do Prahy. Doporučuji Kladno, Neratovice, nebo něco podobného. Než se dostanete přes ucpanou Prahu do Podolí, budete za ten čas na Kladně 2 x ( a podle známých paráda). A našim maminkám opravdu nebylo co závidět, registrovat se sice nemuseli, ale rodilo jich několik vedle sebe - fakt by jste chtěla takovou zkušenost? Děsně mě rozčiluje, že lidé nechápou, že dnešní nedostatek míst v porodnici nebo i míst ve školce je dán zvyšující se přísností na standart a bezpečnost.

0 0
možnosti
R

Roman36a

14. 7. 2011 16:36
Re: Proč se cpete do Prahy?

O žádnou zvyšující se přísnost na standart a bezpečnost pochopitelně nejde. Komouši ať byli jaký byli, tak se přece jen snažili na nově budovaná sídliště zakomponovávat i tzv. občanskou vybavenost. Školky, školy, samoobsluhu, telefonní bunku atd. Tak ono to mělo svoje důvody a blaho pracujících jím rozhodně nebyl. Po roce 89 byla celá řada školek bez náhrady zrušena a budova v privatizaci prodána. Nevím o tom že by dneska nějaký developer k satelitnímu městečku, nebo sídlišti z tzv. viladomů postavil školku. Problémem je velká migrace a to dost nesouměrně. Zatímco někde jsou školky poloprázdné, to samé porodnice, školy atd., tak jinde praskají ve švech.

0 0
možnosti
JN

skokánek

14. 7. 2011 15:11
Asi záleží

jak to má zařízené gynekolog,chodila jsem do 34tt ke svému doktorovi a od 35tt na Bulovku,bez nějaké registrace,prostě jsem tam přišla,že jdu od dr XX a nikdo se na nic neptal:-)

0 0
možnosti
PF

Mudr. Lant

14. 7. 2011 13:45
tak nevím...

Manželka to zvládla celkem bez problémů, ani o tom nemusela psát blog :-P

0 0
možnosti
D

Dunja

14. 7. 2011 14:10
Re: tak nevím...

Rodila jsem před 2 roky v době, kdy bylo přeregistrováno a nemocnice si  přehazovaly rodičky a houfně je odmítaly.

Přišla jsem k registraci v 16 týdnu na Bulovku, ani tam žádné davy nebyly. Nejdříve se sestra ošívala, proč jsem nepřišla dříve. Ale nakonec mě zapsala.

Horší bylo poslouchat sestřičky, když jsem docházela na monitoring. Jak o víkendu posílala ženy až do Nymburka, protože měli nadstav. A už jsem se představovala jak jezdím od porodnice k porodnici a rodím v autě.

Nic takového se nedělo. Na porodním sále jsem byla sama. Pravda oddělení bylo přeplněné, tak mě dali na 1 den na normální odd. bez mimča. I to se dá přežít. Nadstandart nebyl a tak se přežila i své spolubydlící a naše 3 řvoucí mimča, a utěšovala jsem se tím, že nemusím 5 dnů uklízet, vařít atd.

Porod a to kolem je vždy takové, jak moc to žena prožívá a plánuje. Některé věci, ale naplánovat nelze;-)

0 0
možnosti
ŠA

s.m.

14. 7. 2011 13:43
..

jo R^ Jinak já se nikdy nikde neregistrovala,ale je fakt, že nebydlíme v Praze:-)

0 0
možnosti
R

Roman36a

14. 7. 2011 13:27
Porodnic je v Praze dostatek.

Tedy alespoň pro pražské rodičky. Nikdo nemohl předpokládat že se do Prahy nahrnou desetitisíce mladých lidí z celé ČR, kteří podlehnou touze plodit děti. Takže zatímco na mnoha místech Čech, Moravy a Slezska porodnice zejí prázdnotou, ty pražské praskají ve švech. Řešením je buď využívat volné kapacity z okolních měst (Slaný, Kladno, Beroun, Příbram....), nebo postavit v Praze nové porodnice. To první řešení se dneska běžně využívá, to druhé je zbytečně drahé a pro budoucnost zbytečné.

0 0
možnosti
L

lajika

14. 7. 2011 13:01
no

hlavně že vás neopouští humor :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4114x
Pozitivní optimistka se smyslem pro humor:-)

Seznam rubrik