Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Marta K

23. 4. 2012 13:57
...

Uznávám, že můj názor vám asi bude znít jak španělština - přece jen se tohle dnes moc nenosí a neříká, ale chtěla jsem, alespoň zkusti vám svůj postoj nějak objasnit...  Jinak zdravím :-)

0 0
možnosti
MK

Marta K

23. 4. 2012 13:56
pokračování

Nechci se vyjadřovat na úplně stejné úrovni jako oni, ale na takové projevy, jaké jsou poslední dobou slyšet se podle mě nedá reagovat v rukavičkách a korektní češtinou a je třeba být trochu razantní...

Jinak s vaším  článkem o multikulturalismu zcela souhlasím... Ale napadlo vás, že stejně jako je naše kultura zcela bezzubá vůči Cikánům a agresivním imigrantům, až zvrhle také upřednoťnuje tzv. "obyčejné lidi" (čím chudší, tím lepší) před těmi majetnými...? Na bohaté lidi se pohlíží, jako na nějakou špínu a zlé mocipány - přitom to jsou často lidé schopní a vzdělaní, na kterých společnost stojí a vždycky stála... A zapomíná se, že stejně jako vadou bohatých často bývá arogance apod. chudší vrstvy  naopak bývají nevzdělané, primitivní a lehko ovlivnitelné. To první se říkat smí, to druhé už moc ne... Vynadala byste mi stejně, kdybych napsala, že lidi co na to náměstí nešli, jsou arogantní pracháči a snobové?

0 0
možnosti
MK

Marta K

23. 4. 2012 13:53
Reakce na článek

Mě zase rodiče doma učili, že je třeba nazývat věci právými jmény.Ti lidé, co byli na Václavském náměstí se, z toho, co jsem viděla v televizi nebo si přečetla od kolegů blogerů, kteří demonstraci navštívili, skutečně jako lůza chovali. Agresivní masy, převážně málo vzdělaných lidí z chudších oblastí republiky, které volají po převratu a snažíse chránit svoje peněženky jsou podle mě přímo definicí slova lůza, které mimochodem sice není lichotivé, ale vyloženě sprosté taky ne... A jinak ano uznávám možná jsem trochu přestřelila korektní novinářský projev, ale doba je poměrně vypjatá (jak jste si jistě všimla) a odboráští předáci a demonstranti se také dvakrát kultivovaně nevyjadřují... O lidech, co jsou v ods tvrdí, že jsou zloději, verbež a často se ani nerozpakují s prohlášeními, o tom, že by je pověsili aj. Stejně tak uráží premiéra, vládu a prezidenta, ale kupodivu je za to nikdo nekárá a nepoučuje o slušném vychování :-/

0 0
možnosti
II

Igor Indruch

23. 4. 2012 14:02
Tož Marto,

Ale zas nemůžete věci posuzovat jen podle toho, co Vám ukáží média nebo jak o tom napíší někteří názorově poměrně jednoznačně vyhranění bloggeři. Média se samozřejmě budou zaměřovat na "krajní jevy", protože je to divácky zajímavé. Podobně bloggeři, kteří měli svůj názor hotový již předem. To přece jako inteligentní děvče víte. ;-)

4 0
možnosti
TH

Gmurr

23. 4. 2012 12:29
bezva

R^

0 0
možnosti
MU

MIR80

23. 4. 2012 10:37
Spisovny, kultivovany projev

ktery ma hlavu a patu

R^

2 0
možnosti
II

Igor Indruch

23. 4. 2012 1:06
S Martičkou toho máte společného víc, než si myslíte :o)

Obě jste švarné, šikovné, talentované, inteligentní a angažované. A obě dvě občas plácáte pěkné nesmysly. Což se dá vzhledem k věku zatím ještě odpustit.

Ale také by nebylo občas si něco hlouběji prostudovat dřív, než pustíte do světa nějaké tvrzení.

Třeba: "Dnes se bohužel naprostá většina Arabů v Evropě chová hulvátsky,

povýšeně, násilnicky a bez jakéhokoliv respektu ke kultuře a zvykům

země, ve které přebývají…" - jak víte, že je to většina? A dokonce "naprostá" (mimochodem, to je kolik? 60 % 70 % ?). Máte k dispozici nějaké statistiky? Nebo: "Jako by chyběla jasná koncepce a plán, proto nabral postkomunistický kapitalismus hned od začátku špatný směr." Nepamatujete tu dobu, což Vás opět částečně omlouvá, ovšem v tom případě měla byste být opatrnější na svá tvrzení. Jaký plán? Jaká koncepce? Tady se prostě uspořádaly svobodné volby a dál se vše odvíjelo podle výsledků těch voleb. Kdyby chtěl Havel nebo kdokoliv realizovat nějakou svou vizi, musel by zavést diktaturu.

1 0
možnosti
MP

Martin V2

23. 4. 2012 6:55
Re: S Martičkou toho máte společného víc, než si myslíte :o)

Na zavedení vize nepotřebujete diktaturu, stačí přesvědčit občany, že je ta Vaše vize správná.

A nehrajte si na zkušeného geronta, co poučuje mladší, taky plácáte nesmysly.Rv

2 0
možnosti
SAK

slusna a kulhankova

23. 4. 2012 1:05
***)

R^R^R^

Bezva, jo, a tu Krausovou neberte vážně, to je jasný fake, ony ty naše holky (některé) moc rozumu nepobraly, ale až tak hloupá není žádná z nich ;-):-P!

2 0
možnosti
IB

ivobenes

23. 4. 2012 0:21
více vašich dědečků!

Je škoda, slečno, že všichni arabové nejsou jako váš dědeček :-).

K tomu postkomunistickému dění... Zapátrejte více v historii a zjistíte, že se většina věcí neděla náhodou ;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3435x
Studentka Univerzity Karlovy / Muzikantka
Snažím se vnímat svět kolem sebe, komentovat to, co mě zajímá, mít vlastní názor, umět ho vyjádřit a obhájit. A miluji hudbu, která je tím nejlepším společníkem v mém životě - nikdy nezradí.

Seznam rubrik