Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

APEG

16. 9. 2010 15:50
?

Společnost nás zkrátka automaticky nutí vyzdvihovat ty dokonalé jedince? Ale kdeže to žijete? Mezi královnami krásy Miss World? Tohle už dávno neplatí. No..možná u těch pubošů. Ale z povrchnosti snad člověk vyroste. Tedy aspoň někteří. :-)

0 0
možnosti
M

milanalois

15. 9. 2010 22:42
Vedle jak ta jedle.

Nemáte vůbec pravdu.

To jste vyčetla v nějakém stupidním ženském časopise, s realitou to nemá společného veskrze nic.

0 0
možnosti
G

Gašpo

15. 9. 2010 18:42
Tak ja neviem

Možno som príliš zahrabaný v svojej bubline s vlastnou mikroklímou, ale nevidím to tak čierne.

Chápem, že najpostihnuteľnejšia je asi mládež. Tam tie povrchné konzumné "trendy in" vplyvy možu skutočne fungovať než dozreje osobnosť. Podprahovo síce dokáže ten humbuk vplývať aj na odolné a zrelé osobnosti, ale to vplýva aj počasie, alebo tlak vzduchu. Podľa seba súdim, že človek dozreje vtedy, keď si prestane myslieť že ho celý svet sleduje a začne mu byť putna čo si o ňom všetci myslia. Začne sa chovať konečne prirodzene.

Ideál krásy je blbosť, "krásna žena je dokonalou kombináciou nedokonalostí" a je to pojem obrovsky relatívny. Platí to pre všetko ostatné. Osobne vnímam tie reklamné "superholky", ktorým grafici naťahujú nohy, zoštíhľujú pasy a čistia pokožku ako kus umelej hmoty.

Úspech je tiež pojem, nepojem. Nie je to synonymum spokojnosti a vyrovnanosti. Je dosť úspešných a bohatých, čo skáču z mostu.

0 0
možnosti
N

Niky108

15. 9. 2010 19:07
Re: Tak ja neviem

A já s Vámi souhlasím. Chtěla jsem se pokusit vystihnout postoj většiny společnosti, tedy mas, a také dnešní mládeže, která skutečně velice dává na to, jestli je ostatní "berou". Sama se cítím být jiná, což neznamená, že jsem vyzrálá (to ještě potrvá), ale možná jsem na dobré cestě.

"Osobne vnímam tie reklamné "superholky", ktorým grafici naťahujú nohy, zoštíhľujú pasy a čistia pokožku ako kus umelej hmoty." Nejste sám. Většina lidí, co mají aspoň něco v hlavě a není otroky vlády obrazu (tuším imagologie tomu říkal Kundera), je na tom stejně. "Úspech je tiež pojem, nepojem. Nie je to synonymum spokojnosti a vyrovnanosti"  Pro mnoho lidí, kteří po úspěchu touží, to tak je. Bohužel. "Je dosť úspešných a bohatých, čo skáču z mostu." Říkám tomu syndrom Zlaté klece. Ale myslím, že to člověk nepochopí, dokud úspěchu nedosáhne, popř. nezná někoho, kdo to takto měl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3435x
Studentka Univerzity Karlovy / Muzikantka
Snažím se vnímat svět kolem sebe, komentovat to, co mě zajímá, mít vlastní názor, umět ho vyjádřit a obhájit. A miluji hudbu, která je tím nejlepším společníkem v mém životě - nikdy nezradí.

Seznam rubrik