Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J33a21n 93R86á80ž

25. 4. 2022 17:07

Co můžeme čekat od finančních trhů, kde se přesouvají miliardy jedním stisknutím tlačítka ENTER? Světový finanční systém je jen jedno velké "letadlo". A funguje to i na nižších úrovních, než jsou státy.

Krásnou ukázkou jak přistupují k penězům ti co je mají, je nákup pozemku v nedalekém sousedství u nás ve vsi. 4500m2 orné půdy na kraji vesnice, na kterém jsou sloupy s dráty VN (ochranné pásmo zabírá většinu pozemku) a podle Územního plánu tam lze postavit max. zahradní chatku, bylo prodáno za 6,5mil.Kč. Na otázku proč tento nezastavitelný pozemek kupuje za tolik peněz kupec odpověděl: "Uložil jsem tam volné peníze neb je to bezpečnější, než je mít v bance." Takže , velmi obrazně řečeno: Někdo zřejmě usoudí, že půjčit např. totálně zadlužené Francii několik desítek miliard Euro je bezpečnější, než je mít v bance a tím odvrátí bankrot této země.

Nikdo přece nemůže očekávat, že státy jako Francie nebo Itálie, které dluží více jak 100% svého HDP. jsou schopny půjčené peníze vrátit jinak, než prostřednictvím dalšího dluhu. A přece i takové státy mohou celkem bez problémů fungovat....což lze jen v systému velmi podobnému "letadlu"

0 0
možnosti
ZD

Popisujete to výstižně, chybí ale výhled do daleké (nebo snad blízké) budoucnosti. Surovým tempem se zadlužují všichni snad v očekávání spásného zhroucení finančních trhů s efektem odepsání všech nezaplatitelných dluhů. V tom případě je výhodou být kriticky zadlužený. Vzhůru do bank! ;-)

0 0
možnosti
AM

Jak píší "odpůrci", jasná zasloužená karmaR^.

2 0
možnosti
Foto

Je jaro. Kde co pučí. Jak kdo komu pučí, a s jakým úrokem, totˇ v mlhách v bankovních údolí se válících. ,,Ekonomika"? Systém letadlo a průtokových ohřívačů. Dluhopisy, kryté dluhopisy, kryté ... Politika? Neexistuje. Je to jenom znaková řeč. Vlády? Řízení mas pomocí emocí, vyvolávaných znakovou řečí. Jen blbost, ta pučí stále Co s tím? Hlavně se z všeho nepodělat. Baví nebaví, jiní zas hrají vadí nevadí. Není nutno, aby bylo přímo veselo;-)

3 1
možnosti
JK

Když se stromořvaní nese nedoplatkem oblouku elektrického, přes doprovod sluneční prozřetelnosti, poslouží kopytu drcenému v měsíční údiv, pak spontánní upravenost ducha završí úplné zhroucení komentovaného dobra.

Nerozumíte? To tady s kolegou děláme úmyslně. ;-)

1 0
možnosti
JK

Noto je konečně řeč. Vykašleme se na celou tu divnou Evropu vystoupíme ze všeho z čeho se dá a přicucneme se pupeční šňůrou k Putinovi a jeho zázračné ekonomické prozřetelnosti. Jasně nám ukázal, jak vede vekou zemi k prosperitě a zářícím zítřkům, tak hurá do jeho náruče.

Už máme dost toho jak nás Evropa okrádá a zbídačuje, za komoušů bylo pivo za 1,50 Kčs a jak bylo dobře, sice se trochu práskalo, ale kdo udržel jazyk za zuby v hospodě a pustil ho na špacír na služebně, ten se měl jako pán. Každý věděl, že si na něj má dávat bacha, i nemocní (duševně) byli mocní. To je dnes vidět jen v pár zemích, které rychle mizí. Tak honem honem do lůna Ruska než nás Orbán předhoní, mohl by se na nás pak Putin zamračit.

Fakticky už mě to nebaví, proč teda čekáme?

4 6
možnosti
JV

Co to žvaníte? Tohle je přesně to o čem autor píše. Kdo není s náma, je zaprodanec Putina. Jste dobrý vzorek R^

7 4
možnosti
ZD

Rozumím vaší naštvanosti a také s nelibostí sleduji dosavadní vývoj. Nervy si ale šetřím a zatím nedělám závěry. Vláda vsadila na hltače novinových titulků a zkratek stylem stokrát opakovaná blbost se stává reálnou alternativou. Odkazy na Babiše a Putina a stávající nečinností si pravděpodobně vytváří polštář, aby se následně jakékoliv - i minimalistické - úspěchy daly presentovat jako jimi provedené "vyrvání republiky z popela zmaru"! To pak budou zdejší salónní kritici (Buček a ostatní) psát oslavné články.

12 3
možnosti
MB

Buček říká pořád to stejné. Dobrý člověk - vláda se pozná snadno. Jak se osvědčil v dobách špatných, v nouzi. S čím pomohl a co dokázalo. Jaké výsledky za ním stojí, co napravil - reformy a opatření. Babišově vládě se podařilo to jediné - Vybudit naděje a vyvolání pocitové teploty. Bylo skutečně lépe. Po každém boji dojde ke sčítání. Výsledky jsou strašné. Dost podobné, jako za komunistů. Všemu se dařilo a praporce vlály. Babišovu vládu proto považuji za jednu z nejhorším od r. 1989. Rozfrcala co se dalo a prakticky nic užitečného nezaložila. Ústředí Anofertu jaksi samovolně zbohatlo. To, že to vyhovovalo, je věcí další. Nyní za to platíme a zaplatíme . Rozumný člověk se podívá na čísla - nerozumný si to přeje opakovat. To je celé, bez emocí ... :-)

9 2
možnosti
PK

Relax, klasická muzika resp. ta vaše oblíbená je vhodnější než uvažovat o dluzích, stejně s tím nic neuděláte, snad jen s tím konkrétním , vašim...pěkný i když deštivý den:-)

6 0
možnosti
MB

Jde o to, jaké si člověk nasadí brýle. Provede srovnání 8 let bývalé vlády a 4 měsíců té současné. Určitě na tom Andrej musí být lépe! Byli jsme Best, všichni nám záviděli a učili se. Realita? Dost podobná, jako by člověk koupil nový RD. Firma si jej vychválila, pouze malý problém. Bydlet se v tom nedá, dílo mizerné. Střechou prší, okna netěsní a vlhkosti plno. Objekt nebyl stavěn do nepohody .

Přichází tedy kolaudační komise - Eurostat. Vysvědčení je hrozné - firma neprospěla. Stavba je kvalitou nejhorší ze všech 27 států EU. Všude byl Covid. Nicméně tolik mrtvých a hlavně to hospodaření. EU. I Řecko, Kypr, nebo Itálie, loni schodek snižovaly. ČR se zadlužovala nejrychleji z celé EU.

Logicky se nabízí otázka. A co jsme si tedy za ty prachy koupili. Co jsme získali, kde jsou nějaké reformy užitku? Realita je zřejmá, žádné neexistují, např. Důchodová. Pouze prázdná kasa a zmařený čas. Je neuvěřitelné, kdy mizerný stavitel, kritizuje toho současného. Že je nucen dělat opravy objektu a logicky nemá peněz nazbyt. Jak říkám, jde o to, po jakých brýlích člověk sáhne. Bohužel, fakta jsou neúprosná. Včetně toho, že ta šlendriánská firma má chutě stavět pořád dále ! ANO, výrobky má hezké. Pouze nesmí pršet, být zima a nesmí foukat vítr> Jinak se v jejich RD bydlí docela dobře ... :-)

6 1
možnosti
ZD

Hned v úvodu píšete o nasazených brýlích a pak předvádíte ty své.

Nesrovnatelná dynamika růstu dluhu u různě zadlužených států vám nic neříká - máte své brýle. Prázdná kasa a zmařený čas v porovnání našeho zadlužení ( i ratingu) s ostatními státy - máte své brýle. Počet zachráněných firem a lidí, kteří slušně přečkali pandemii - máte své brýle. Tvrdá kritika a tlak dřívější opozice na řádově vyšší sanování všech - máte opět své brýle.

Odsuňme tedy své závěry, kritiku i chválu na ještě pozdější dobu. Vy už máte sice závěry hotové, vám a podobným je a bylo jasno hned zkraje. Já bych ještě počkal. Autor zatím jen vyjadřuje nevoli nad dosavadním vzhledem slibované ZMĚNY. S tím se s ním shoduji.

P.S. jak by tu vaší imaginární chaloupku asi tak sanoval pan Michalik? Ten byl také poslední chvíle obhajovaným garantem slibované ZMĚNY.

5 3
možnosti
Foto

A přitom každý, kdo netrpí vaší diagnózou ví, že za všechno může Kalousek, žejo?;-D

8 7
možnosti
OK

O63t95t81o 52K76a41m49m

25. 4. 2022 6:44

Pochopil jsem dobře, že každý kdo není debil, a to vy určitě nejste, ví, že za všechno může Kalous? Nebude Vás Kalous mít rád, nebudou Vás mít ráda dvojčata. Nebo si nevidíte do úst, ostatně jako vždy....

11 0
možnosti
VF

Mám pocit, že ta vládní žvanírna toho nemohla za ten krátký čas (čtyři měsíce?) moc nažvanit. Ta minulá se vychvalovala a ke konci podbízela osm let. Ale také mě to nebaví.

6 0
možnosti
  • Počet článků 489
  • Celková karma 32,95
  • Průměrná čtenost 720x
Miroslav Horníček:

„Je těžké být debilem, protože konkurence je obrovská!“

 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Seznam rubrik