Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

D62a74v32i22d 71V14l36k

8. 4. 2021 13:23

Jo Vám tam chybí Cundrcountry show a Petr Novotný s Bohdalkou.

Teď myslím běží velmi kvalitní Kukačky a Božena Němcová byla taky super.Radil bych ČT srovnat s Primou a Novou,možná změníte názor.

1 4
možnosti

Úžasné, co všechno tenhle Vlk neví?!:-)

1 1
možnosti
Foto

Vypadá to, že je vyháněn čert ďáblem. A nezdá se vám, že ten ďábel je mnohem horší?

0 0
možnosti
Foto

Houpací křeslo je fajn. Dobře se v něm daj i špačci jak tlouct, tak i živit. Pokud to nenapadnou ochránci. Špačků. Pak se i křesílko může překulit;-)

1 0
možnosti
Foto

Trochu vyvětrat by ČT opravdu nutně potřebovala, ale že ausgerechnet tahle zpovykovaná dáma přinese to pravé, to přesvědčen nejsem.

4 0
možnosti
Foto

Potřebovala, však není jak a není kým, když uchazeči o její přízeň mají trvalou žízeň, aby byla jejich služebnící.

0 0
možnosti

Bohužel, každý další generální ředitel bude jen rukojmím zaměstnanců - kteří žijí v bludu - přesvědčení, že jim ČT, ČRo patří, že o jen právě oni jsou ti vyvolení:-)

Nechť si tihle samozvanci veřejnoprávnosti hlásají podle libosti, ale nikoliv za peníze těch, kteří jimi pohrdají...

5 5
možnosti
Foto

Ach jak jsou ti zaměstnanci mocní! Více smajlíků by to chtělo, aby bylo jasné, že jste posnídal vědro vtipné kaše.

4 2
možnosti
Foto

Samozřejmě si umím představit i jiného generálního ředitele, který by mne dokonce dojal. Například rozhodnutím pozvat zpět ke spolupráci Rebeku Křižanovou. Ale prošlo by m to? Nevím. Takže trvá česká plychta. Nevrátila se zatím Jana Bobošíková (fyzicky) , ale ani výše jmenovaná, jež dostala padáka. Asi by byla ohrožením našeho umírněného a usmoleného klidu na práci v posilování našeho typu demokracie.

1 0
možnosti
Foto

Mělo být umrněného klidu. Pardon

0 0
možnosti

Je přinejmenším podivné, když ředitel veřejnoprávní ČT má obchodní vztahy s PPF, který vlastní mimo jiné O2TV a kupuje TV NOVA.

To je podle mě naprosto nepřijatelné.

1 0
možnosti

No je to bývalý "zaměstnanec" Novy, kdo jiný by měl info .....

2 0
možnosti

Rozdílné příspěvky pánů Herdy a Koreckého ukazují klasicky na rozdíly popsané známým : když dva dělají totéž, nebývá to totéž. Pan Herda, klasik zdejších diskusí, klasicky varuje před změnami. Z toho dovozuji, že mu vyhovovala úroveň intelektuálnosti dosavadních rad a jednotlivých členů, absence buranství, absence zastrašování a neomalenosti. Svět i diskuse jsou plny pánů se zdviženými prsty a zakaboněným obličejem před jakoukoliv změnou. Pan Korecký se, spolu s Vámi, zamýšlí nad důsledky dosavadního působení těch oduševnělých strážců neburanství a intelektuálnosti. Svým názorem se přikláním k Vám a panu Koreckému. Nedávný rozhovor na téma české televize přinesl jen kritiku sekce zpravodajství. Ostatní sekce vyhověly. I tady je však pes hluboko zakopán, přesně jak píšete. I to co vadí méně má tristní výsledky v porovnání s prostředky, které spotřebovává.

Jakékoliv změny se dají prosadit evolučně nebo revolučně. Na evoluční změny se moloch zjevně nechystá, změnu nutno provést jinými metodami. Výměna hlavy molocha zpočátku skutečně přinese jen změnu jména. Často ale motivuje v sebezáchovném pudu ostatní údy, aby začaly pracovat na své záchraně.

Česká televize připomíná naší státní byrokracii. Ponechána vlastnímu vývoji, zbytněla do obludných rozměrů. A tady pomůže jen drsná síla - jak zmiňuje pan Korecký zmíněné zákony.

5 2
možnosti

I to co vadí méně má tristní výsledky v porovnání s prostředky, které spotřebovává.

Jak jste ty výsledky měřil, pane Dando? Jak jste změřil ty zbytnělé rozměry?

Dojmologie nebo vnímání přes koblihové brýle?8-o

3 2
možnosti
Foto

Redaktoři (televizní pracovníci) si už roky myslí, že televize jim patří. Že je jejich.

Zdroj: https://kamm.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=768744

Tuto Vaši větu považuji za klíčovou. Nikoli však k pochopení skutečného stavu, ale naopak k pochopení postoje těch, kteří už ani příliš nepředstírají, co od ČT očekávají. A to nejen do voleb (jejichž výsledek lze ještě pomocí tohoto média ovlivnit), ale i po volbách, s pomocí svých dohlížitelů v Radě ČT, jejichž ochota vyhovět se projevuje dlouhodobě (v některých případech) zastrašováním a vyhrožováním. A samozřejmě je tím přesvědčivější a přímočařejší, čím je neomalenější, hloupější, buranštější.

To nejenže není cesta k dosažení vyšší kvality pořadů ČT, ale ani není sebemenší důvod věřit, že cílem je jakákoli kvalita. Vyhrožovat redaktorům zpravodajství nesouvisí ani se zábavnými pořady, ani s jakkoli růžovými seriály, ani s penězi. Matocha s Veselým se stali už sami o sobě výhrůžkou. Svým způsobem vyjadřování i konkrétním obsahem svých výhrad. Dále se na tom pracuje. Pan Černocký je dalším odhodlancem tešícím se na čistky pro veselou budoucnost .

2 1
možnosti

I když bych se přemohl a chtěl uvěřit Vašemu strašení, že nastupují neomalení a hloupější burani, musím si položit otázku - jak vypadá výsledek činnosti těch dosavadních omalených, moudrých neburanů. Neradostný výsledek pozorovatelný každý den správně popisuje autor blogu a porovnává jej se spotřebovanými prostředky. Zajímal by mne Váš názor na dosavadní výsledky činnosti toho molochu - vyhovují, nic byste neměnil?

3 0
možnosti

Majetkové poměry pana Dv. jsou srovnatelné s příjmy podnikatelů, ale ani jemu ani jim to skutečně nezávidím. A také mate pravdu, že výměnou GŘ se v této instituci příliš nezmění, její privatizace je dokonalá, změna by byla možná jen celospolečenskou revolucí.

(úryvek z rozhovor s publicistou, chartistou Václavem Vlkem 3.2.2020, viz níže)

Česká televize se skutečně rozrostla do neuvěřitelného molocha stejně jako BBC, a dokonce ji dokázala předstihnout. Jak správně řekl profesor Parkinson v knize „Zákony profesora Parkinsona“, takováto organizace se, pokud ji někdo nedokáže drsnou silou omezit, množí geometrickou řadou. A pak už není odnikud a nikým zvenčí řiditelná. Ona už se zaobírá vlastně jen sama sebou a vše, co přichází zvenčí, ji vlastně obtěžuje. Jejím smyslem činnosti už není cokoli reálného. Šest televizních programů v jednom jazyce a pro desetimilionový stát a řízených z jednoho politicko-organizačního centra je skutečně nesmysl.

5 1
možnosti

Naprostý souhlas. Přirovnávám televizi k našemu státnímu aparátu. Ten byl také ponechán sám sobě a plně na něj platí Vámi uváděné zákony.

1 0
možnosti
  • Počet článků 487
  • Celková karma 31,79
  • Průměrná čtenost 723x
Miroslav Horníček:

„Je těžké být debilem, protože konkurence je obrovská!“

 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Seznam rubrik