Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZD

V nedávném rozhovoru s Karolínou Stonjekovou (vřele doporučuji) je zajímavá úvaha o prapodivných možných souvislostech a dopadech toho návrhu v tradičních regionech pro stranu tohoto lumena.

Podle mne je to chytání se břitvy, pomyslně podávané tonoucímu jako záchrana. Předvolební průzkumy vypadají hrozivě a tak si tonoucí vymyslí vlastní břitvu jako záchranu. Je to přesvědčivý důkaz inteligence politického předáka a jasná indície voličům.

0 0
možnosti
PC

Tyhle výsluhy bývalým důstojníkům ČSLA a SNB mě vytáčely už před rokem 1989. Po tomto roce se s tím nic neudělalo a hlavním strážcům, pilířům a prosazovatelům kom. ideologie se nadále vyplácely dál.

Nikdy jsem to nevstřebal, protože jsem tyto tučné výsluhy k důchodu vždycky považoval za nečestné a za přímý výsměch všem ostatním lidem nejen před 1989, ale i po něm.

Dnes, po téměř 33 letech, mi však iniciativa p. Jurečky nepřipadá upřímná, ale naopak v ní vidím nebezpečí zpětného kádrování (tedy komunistické totalitní praktiky), vracení se do minulosti a neochotu řešit současné akutní problémy.

Panu Jurečkovi nejde o spravedlnost, ale o pouhé zviditelnění se před volbami.

Za článek karmaR^

4 0
možnosti
ZD

Navíc kádrování po likvidaci významné části dokumentace. Opět předem vyvolení plnili předem vytyčené účelové úkoly.

0 0
možnosti
ND

Nevím jak to praktikují naSlovensku, ale tak nějak mi to zavání kádrováním a následně odsouzením, tedy podivnými procesy po 30 letech, kdy už je většina po smrti, nebo se budou snižovat důchody i předsedům ssm?

Kdo vymyslí ty noty pro odebírání určité výše důchodů a to i zpětně?

Kam až se půjde. Tedy komu konkrétně snížit a komu už důchod ponechat.

Budou nějaké výjimky? Polehčující okolnosti?

Vařila myšička kašičku, tomu dala... ještě 3 x tomu dala a tomu pátýmu už ne...

Víte kolik seniorů pobírá vysoké důchody?

Vysoké počítám nad 50 tis. 87 důchodců... Kolik je z toho bývalých KSČ kádrů?

https://ceskeduchody.cz/zpravy/velmi-vysoke-duchody-pocet-senioru-pribyva-nova-cisla

Fakt si někdo myslí, že má cenu se tím zabývat?

2 0
možnosti
DH

D46a51v90i81d 11H93o34r77á82k

11. 7. 2021 15:39

Ale v dnešním napjatém rozpočtu, do kterého my mladí, jak jistě víte sama, musíme veškerou svou snahou a pílí ze svých daní plnými hrstmi sypat a nikdo jak také, jistě víte, i když pobírá a pobíral všelijaké nezasloužené příjmy, jakými byl třeba ten loňský "Jidášský dar" 5.000,- Rouškovné nám nějakým tím příspěvkem a finanční pomocí není nikdo z obdarovaných ochoten přispět.

Takže každá koruna, o kterou se sníží výdaje na mnohé ty nezasloužené a mnohdy nehorázně vysoké penze, bude v tomto ohledu dobrá.

Ápropó, nebyla Vy jste náhodou v minulosti nějakou předsedkyní, či jinou významnou čleňkou tehdejšího SSM, že se o tom ve Vašem příspěvku tak nějak s jistou obavou, která z textu vyplívá, tak zmiňujete?

0 2
možnosti
Foto

Kdyby si pan autor ráčil spočítat, kolik na ty prebendy dal ze své šrajtofle, a kolik ještě dá, možná by nahlížel jinak.

Ale klidně, už půjde s. Ondráček ze sněmovny domů, věnujte mu pěknou část svého důchodu a ještě se hezky ukloňte. On Vás za to pohladí pendrekem. ;-D

3 4
možnosti
AK

Rychetský, Dlouhý i generál Pavel budou mít bezesné noci...

Ale vážněji - důchodový systém není nástrojem politického boje a ani být nemá.

A retroaktivita je vždycky vmetek do právního systému.

Mám dojem, že navrhovatel usnul v roce 1990 a teď se najednou vzbudil.

6 2
možnosti
Foto

A na Slovensku se taky právě vzbudili.

Tady nejde o politický boj, ale o základní spravedlnost. Důchod má odpovídat vykonané a odvedené práci. Když, byť zpětně, zjistíte, že "vykonaná" práce byla několikanásobně nadhodnocena, jít do minulosti skutečně nelze, ale po tomto zjištění lze upravit důchod od doby, kdy byla tato nesrovnalost zjištěna.

A pokud byl navíc příjem dané osoby způsoben nezákonným způsobem, tak to teprve.

2 2
možnosti
Foto

Jurečka je tragéd. Nejdříve překážel s traktorem u trosek tornáda, nyní chce zase brát důchody těm, kteří již zemřeli !Rv uvidíme co vymyslí zítra Rv!!

1 3
možnosti
Foto

kdyby byl pašák, tak navrhne zrušení výslih, policisté a vojáci chodí do důchodu ve 40-ti a ostatní, včetně matek dětí o 20 let později Rv!!

6 0
možnosti
MB

Tak se uvažovat dá. Činí to zřejmě řada lidí. Prostě "Je mi to fuk". ČSSR se pod 41 letou vládou propadla. Morálně, ekonomicky - Normalizací, se to nenormální se stalo normální! Sranda je, že za dílo podvratné si aktivní škůdci nesou důchodovou vejslužku.

Pak navrhuji reformu důchodů! Kdo má podíl na něčem rozvratném - měl by dostat přidáno! Utlačovaný a okradený poctivec bude mít důchod menší. Jeho trýznitel, zase logicky větší. Je to tak správné. Kdo sdělí, že to možné není?

To jsou oni ! Škůdci národa. Přichází zastydle pozdě, určitě závidí. Dokonce si starších a angažovaných soudruhů neváží ! Pravdu měl můj strýc. "Synovče, nepochybně se střetneš s angažovaným komunistou. Nebeseduj s ním, je to zbytečné. Běž dozadu do komůrky, bednička s naolejovaným hadříkem. Rozbal jej a tím revolverem,mu alespoň zahroz. Toť jediný argument, na který bude slyšet" Jistě, strýc byl špatný člověk. Bodejť by ne - Pocházel ze špatné rodiny. Proto měl důchod raději menší, než-li větší ! :-) Dobře mu tak ...

4 0
možnosti
Foto

Ano, na Slovensku se stalo nedávno. nedávno. Jurečka 30 let- s křížkem po funuse). :-/

2 0
možnosti
Foto

Poláci zarazili osob. důchody a výsluhy exponentům kom režimu již před lety;-)

0 0
možnosti
PK

No konečně je přece pan J., tam, kde má být a není tam, kde ho není třeba, to je přece důvod k oslavě, když někdo našel konečně své místo.....:-):-):-)

2 0
možnosti
Foto

Bojíte se, že vám sníží důchod, co?

3 3
možnosti
  • Počet článků 489
  • Celková karma 32,59
  • Průměrná čtenost 720x
Miroslav Horníček:

„Je těžké být debilem, protože konkurence je obrovská!“

 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Seznam rubrik