Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

A co takhle si k důchodu přivydělat? Situace je taková jaká je. Když přijde válka, zemětřesení nebo povodně, tak holt jdou plány vniveč. My máme zatím štěstí, že je pouze krize a větší katastrofy se nám zatím vyhýbají. Mohli bychom se každý snažit pomoci situaci zvládnout a ne skuhrat a vyčítat okolí, že se nevede.

3 0
možnosti
Foto

Kláro, to vážně chcete, aby lidé s autorovou diagnózou rozumně uvažovali? ;-)

1 0
možnosti
Foto

J10o51s46e24f 40B27á16r29t29a

16. 2. 2023 18:49

Na důchody vynakládají prostředky z HDP v %-Italie 15,9%,Řekové 15,7%,Francie 13,5%,Rakousko 13%,Němci 10,2%, Maďarsko 8,5%, a pozor ČR 7,7 % k HDP.

1 0
možnosti
Foto

J75o94s88e56f 62B21á70r32t83a

16. 2. 2023 18:17

Důchody se zvyšují s ohledem na inflaci. Inflace je zejména díky nechutným cenám energií a za to může vláda v první řadě. Inflace: Švýcarsko 3,3% - Francie 6,0 - Německo 8,7 - ČR - 17,5 %. Vládě jde JENOM o DPH a proto nezastropovala ceny u výrobců, důsledek - krachy firem, gastronomie - kultury... Vloni vybrala o 130 miliard více na DPH, kde ty peníze jsou??? Plynu je dost, kolik stojí???

https://www.e15.cz/inflace-v-cr-a-ve-svete-ceny-graf

1 0
možnosti
PZ

Jak se zdá jsou zde tací, včetně autora dle jeho slov padlého na hlavu, kteří věří, že důchodcům se dá přidat kdykoliv bez ohledu na stav státní kasy, stačí jen svolat tiskovku a pověřit vrchní pávici nalezením peněz v rozpočtu

5 0
možnosti
KT

Myslím, že autor se prezentuje celkem přiléhavě. Zjevně si myslí, a není sám, že stačí zvolat "oslíčku otřes se" a o důchody je postaráno.

2 0
možnosti
PB

...... fialová předvolební rétorika : "můžete se spolehnout, že snížíme daně a zvýšíme příjmy,- můžete se spolehnout, že z ekonomického růstu(?) budou bohatnout všichni a spravedlivě (!) atd.atd., byla tedy :

a) sprostá lež, populismus, dezinformace, fejk, event. metafora

b) smysluplný, nadčasový až geniální stranický program, jež se daří realizovat

(mikroanketa není určena houpacím koňům s maniakální depresíVEU!)

1 4
možnosti
JK

J54i17ř17í 82K61o64z42á59k

16. 2. 2023 14:10

Jsem důchodce, ale tento krok vlády vítám, byl nejvyšší čas začít brzdit! A je mě jasné, že "klasičtí" minusovači si teďka užijou. :-)

6 0
možnosti
MB

Už to tak chodí. Babišova vláda absolutně neřešila příznaky Bohemie Energy. Padl 1 milion odběratelů. Ocitli se v zoufalství - Institut poslední záchrany.Byli přijati, za Spotové ceny = Fialova drahota ...

Důchodová reforma byla součástí Vládního prohlášení. Samozřejmě, že dodnes není. Zase je bývalé prohlášení A. Babiše - "Důchodci jsou pro nás priorita a musíme je i nadále podporovat. Pokud budu ve vládě, tak na důchody bude, ".Tak jo, jak je to snadné. Zatrolená fialová vláda! Andrej byl lepší. Státní rozpočet šetřil, nechť to stálo cokoliv. ANO, to se vyplatí. Sice nikdo neví z čeho. Ale vyplatí. André to říkal ! :-) ... ...

8 2
možnosti
JV

Možná se to ještě dá léčit......

2 4
možnosti
JK

Jsem šťastný, že důchodci v naší rodině nejsou takový ubrečenci. Běžte raději rychle do Kauflandu, aby vám neutekla akce na rohlíky.Rv

7 8
možnosti
Foto

Konečně někdo zodpovědný šlápl na brzdu. Říkám to jako důchodkyně, která také dostane méně a která nemá ani průměrný důchod. A je vlastně moc dobře, že následky toho Babišova rozhazování poneseme ještě my, včetně vás a nenecháme všechno na budoucích generacích. Vaše prskání je pro mě rajská hudba.:-)

10 5
možnosti
JV

Fialova lživláda popřela vše co ještě před pár týdny a měsíci hlásala. Tolik neschopnosti ještě nikdo nepředvedl. Pokud jí tento podvod na důhodcích posvětí i soud, jsme zpátky v totalitě za vlády jedné strany. Jestliže politici nemají tolik sebereflexe, aby s úsporami začali u sebe, nemají žádné morální právo okrádat jiné.

10 11
možnosti
VD

nemáte pravdu, to není vláda jedné strany ale pětislepence s jedním fialovým VŮDCEM

3 5
možnosti
  • Počet článků 487
  • Celková karma 31,79
  • Průměrná čtenost 723x
Miroslav Horníček:

„Je těžké být debilem, protože konkurence je obrovská!“

 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Seznam rubrik