Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Je to marny, je to opravdu marny....pane Otto Kamme. Ten doktor mel jen castecne pravdu pri tom vasem padu v dobe narozeni. Nechme vsak legraci stranou.

Jsem scela prekvapen statecnosti ceskeho obcana s cizim jmenem, ukazat schopnost neco navrhnou na reseni politickych problemu v CR. Ta vase kuraz se mi libi.

Nebudu posuzovat, ba ani kritizovat ty vase navrhy. Snad dovolite mi rici, ze nektere navrzene odstavce mohou reseni problemu pomoci. Diky za ne.

Vsak duvod me poznamky jde vice do hloubky problemu. Vlada pana Fialy skonci a s volbou obcanu prijde urcite nova vlada. Dostane do vinku stejne moznosti, ktere nas privedly do tohoto stadia nemohoucnosti. Jiz 30 let.

Prvni je okamzita moznost jakekoliv vlady po volbe a sestaveni koalice, disponovat kazdou korunou statu Ceske republiky. A to bez jakekoliv kontroly a bez jakekoliv prekazky. A kdyz penize nejsou a je jich potreba, ma vlada jen malou prekazku zvanou "kredit", podle ktereho se stanovuje vyse uroku za pujcene penize. Neomezena moznost a zase bez kontroly. Drivejsi vlady mohli pokryt pujcene penize z prodeje statniho majetku. Dnes uz neni co na prodej. Predesle vlade se rozsireni statniho majetku zvane "Capi hnizdo" z penez EU, take nepodarilo. Tak s tou cenou jsme zustali na holickach.

I ten druhy problem dava moznost vlade, si delat ze zakoniku CR opravdu co potrebuji. Vzdyt vlada ma moznost hlasovat ve Snemovne a take Ustava jim diktuje vetsinu v teto ustavni komore. Tak zase bez kontroly a prekazek, mohou se ctyri roky vyblbnout. (opozice ma prece dovolenou)

Snad je take treba se zminit o sile te koalice. Kdyz se koalice nerozpadne behem jejich mandatu, nikdo nema silu ji odstranit (snad jen revoluce pracujicich a platicich).

To jsou zaklady nasi neschopnosti mit republiku v poradku. Jsme takovy idioti, ze to nevidime, pane Otto Kamme. Ani komentare k me pripomince nebudou. A kdyz, tak poridku. Znovu diky za vase navrhy Jste statecny obcan. To se ceni!!!

0 0
možnosti
OK

O62t29t73o 75K41a91m76m

19. 2. 2023 22:55

děkuji....víte mě nejvíc nazvedá věta, že zákon se dodržuje, jenom se mění parametry toho zákona...takže pokud je v zákoně řečeno, že je devítiletá docházka do školy, tak lze změnit vládou "parametr" a budeme chodit do školy jenom třeba na rok..??? na druhou stranu je mi zcela jasné, že vítěz bere vše a také si může dělat co chce..akorát se musí smířit s tím, že se to nebude třeba někomu líbit...a to si neuvědomují...

1 0
možnosti
JR

J37a22n 33R76á56ž

18. 2. 2023 17:16

Stačilo by jediné, aby vláda plnila sliby, se kterými šla do voleb.

4 0
možnosti
Foto

Ono jestli jste si nevšiml, tak před volbami byla poněkud jiná situace.

Pro Vás příklad. Slíbíte Frantovi, že jej odvezete na nádraží. Jenže pak se stane, že vůz nejde nastartovat, nebo že jej dokonce někdo ukradne. A Franta si řekne - to je celej Ráž, naslibuje toho a pak se na mne vykašle. :-P

2 5
možnosti
Foto

J25i23r37i 40C70i25z

18. 2. 2023 14:10

Dobry den pane Kamm, bohuzel jsem vas nemohl drive podporit u vasich blogu, protoze cenzorska firma iDnes vedena prazskou kavarnou me cca na 14 dni posadila na trestnou lavici. Duvod neznam a je mi uplne ukradeny, ale pravdepodobne jsem neco napsal proti ustavnimu soudci ve sluzbach NF. Co se da delat, snad me cenzori chvili daji pokoj. K vasim logickym navrhum na snizeni nakladu statu bych pridal jeste jeden, kterym je povinny odvod z platu ve vysi 10% vsech statnich zamestnancu a tady na diskusi taky vsem "cestnym" volicum NF. Kdyz se obcas podivam pod nektery blog od autora, ktery mi ma co sdelit, tak volici NF jsou stale v presilovce 5:3 (minimalne) a neustale chteji zalepit dluhy jejich vlady predevsim od tech nejchudsich tj. penzistu. Oni by si nikdy nenechali hrabnout na jejich penizky, jak by potom mohli litat do Dubaje si na chvili odfouknout? Takovym prikladem je (udajne) jeden dokturek, co neustale utoci na vse, co je starsi 65ti let (jsou to dezolati a prizivnici prece). Dalsi je nejaky "podnikatel" s uplne stejnym asocialnim videnim spolecnosti, "rentier", kralovna krasy z r.1952 atd. At zde hrde napisi, ze na smazani statniho dluhu budou prispivat ze svych vydelku a to bude bomba! Dostanou metal lva a hned si u nich budou podavat dvere redaktori znameho deniku Blesk a titulni stranka se bude jen hemzit fotkami, zivotopisy, kadrovym profilem. Rad bych neco podobneho videl a pod kazdy jejich prispevek do diskuse maji ode me + zarucen. Ovsem zatim chteji jen jedine, at to cvakaji penziste, kdo jiny v ocich asociala s vychodnim videnim sveta ze?

8 1
možnosti
Foto

J41o81s46e34f 85B91á91r23t61a

18. 2. 2023 14:47

Na Twitteru taky mazali a banovali a jak dopadli.

1 0
možnosti
PB

.... od roku 1995, zpravidla před volbama, málokdy po volbách, sme vždycky začali "dohánět" to Rakousko! Tehdá nebyl žádnej Andy, nebyl covid, nebyla Ukrajina,- má někdo páru, jak to po cca 25 járech teho ekonomickýho sprintu, vlastně dopadlo?!?,- ...... pokud sme je teda už dávno nepředběhli, tak nyčko, alespoň podle signálů, je asi ta největší šance,-žejo;-DEU?!

5 0
možnosti
JD

Ono to ještě nedopadlo! Vždy tři kroky dopředu a potom hned dva zpět!

0 0
možnosti
PZ

Váš guru budelíp sliboval, že bude řídit stát jako firmu. Znáte firmu, která je v červených číslech a přesto navyšuje zaměstnancům mzdy? A navíc důchody vzrostou, ale ne o tolik, žádné snížení, ale snížení nárůstu. Poměr důchodu ke mzdě je přes 50%, historicky nejvýš a důchod je v čistém, mzda v hrubém, snad to není složité....

4 5
možnosti
JD

Známe firmu, která je v červených číslech a přesto navyšuje zaměstnancům mzdy!

Tato firma se jmenuje Fialova vláda. Ještě nedávno se tato firma jmenovala Babišova vláda, a ještě předtím Sobotkova, Nečasova, Topolánkova, Paroubkova. R^:-)

8 4
možnosti
MB

Je v lidské přirozenosti, mít se lépe. Primární úvaha mladého, následně starého. Je normální, že mládežník projde cestou chaosu a omylů. Ta krása rozpuku, včetně ostud. U těch starších? Již se očekává rozum. U vlády? Zase odpovědnost. Respektování reality. Ekonomických cyklů, demografického vývoje. V předstihu něco dělat - reformovat a připravit se. Anebo nedělat nic a směšně pobíhat. Volat - Bude líp... !

Život mele to své - nemůže. Sklidíte pouze to, co jste zaseli. Produkt je to báječný - 60 miliard Kč dluhu na důchodovém. Mladí se hrozí, kdy do důchodu? Neexistující reforma jim odpověď nedává. Rozumný člověk se samozřejmě zeptá - A proč? Odpověď jednoduchá, aby se nám lépe žilo ...

Jako starší, odpovědně volám. Neuvěřitelná neodpovědnost a břídilství! Předcházející populismus, jako vyšitý. Hravě jsem oželel 1.000 Kč. Jsem si vědom - Nejsem generací poslední. Po mne přijdou ti další. Nemám morální právo je dále a dále zatěžovat. Důvod? Jednoduchý. Hlady nezesnu a hlavně? Taky mám děti. Po Kalouskovi, historicky druhý moment. Někdo sebral odvahu zvolat - "Lidi, mějme rozum, nemáme na to". Nepochybně se ozve - Ohňostroj zvůle a arogance, o zlotřilosti fialové vlády. ... :-)

3 3
možnosti
LH

Vy jste dny neozelel 1000 Kč ale minimálně 7 000 a to už je u některých důchodů hodně znát... A že na to nemáme? A nac vláda má na poradce? Na náměstky? Na studie? ...

3 0
možnosti
IB

K vašemu výčtu opatření bych přidala ještě omezení doby studia na VŠ na původní 4 roky namísto současných 5 (magisterské studium), vyjma lékařů, právníků a dalších studijních oborů, které delší studium vyžadují. Dále omezení počtu přijímaných studentů na VŠ a studium VŠ aspoň částečně zpoplatnit. Spousta dnešních mladých studuje cokoliv jen proto, aby oddálila dobu nástupu do zaměstnání. Ve výsledku spousta studentů studovaný obor vůbec neuplatní.

10 0
možnosti
JD

Já bych ještě přidal postupné zavedení školného na VŠ.

5 0
možnosti
Foto

J84a41n 31Š24i84k

18. 2. 2023 8:52

Párty končí. Každá reforma, která má za cíl něco ušetřit bolí, když šetřit chcete. A každá reforma bolí ještě víc, když musíte. My jsme mohli chtít a proflákali dobré časy za minulých vlád. Takže party končí. Můžeme fňukat jak chceme, bude to bolet. Hezký den

8 0
možnosti
Foto

J12i15r97i 66C83i37z

18. 2. 2023 17:35

Ma vase tvrzeni o koncici party ma jeden maly hacek. Ty dluhy statu zpusobili penziste nebo figury jako Kretinsky, Kellner, Dalik, Bakala, Rebicek, kolibrik, mazanek atd? A kdopak jim udelil amnestii za vsechny podvody a zlodejiny zapocate privatizaci za bezcenne papirky? To urcite neuhadnete. Ti penziste, ktere denne potkavam ve svem okoli, tak ti urcite nefnukaji predevsim proto, ze jsou v bezvychodne situaci a nemaji zadnou moznost se branit. Fnukani jim nepomuze a nic nevyresi. Ale ptaji se mezi sebou, proc zase oni maji doplatit na zlodejiny tzv. "elity" tohoto statecku? A to je to, oc tu bezi, rozumite? Hezky den

2 0
možnosti
Foto

Diskuse k úvodníku pana Neffa - Patálie kolem důchodů:

J. Karlík 18.2.2023 7:38 Tak jsem se po přečtení nadpisu zeptal, jestlipak tam bude Babiš? A je tam. Nelze na něj zapomenout. Stáhl se z politiky, tak proč mu to autor se zpožděním radí? Asi tam chybí, zatím. Jo, mydlit, mydlit, malovat křížky na chodníky, kvičet o trestním stíhání, to je jiné kafe, ale co teď? Nemorální ODS se prolhala do vlády, podvodem, že 3x5 není 15, spojila se s TOP a KDU, opo smlouva je proti tomu čajíček. Lhali o nezvyšovani daní, okradli studenty a důchodce na jízdném a teď chtějí krást na nezvyšovani důchodů. Fuj.

P. Dvořák 18.2.2023 7:09 Zmrazit platy soudcům, poslancům ... atd: "To nejde, na zvedání je zákon. "Zvedat důchody podle zákona: "To nejde, je třeba změnit zákon."

4 3
možnosti
JD

Zasloužená karma!R^R^R^R^R^

3 4
možnosti
  • Počet článků 487
  • Celková karma 31,79
  • Průměrná čtenost 723x
Miroslav Horníček:

„Je těžké být debilem, protože konkurence je obrovská!“

 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Seznam rubrik