Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SL

"Problém je v tom, že Ústavní soud zkoumá (zbytečně, když se ví, že všichni ústavní soudci zobou koalici z ruky)"

V tomto státě politici smí lhát, vysmívat se právu a dělat si co chtějí . Dojde to až tak daleko, že jejich příznivci tyto skutky berou za své a přestávají používat mozek .

Když vládl "pán" Babiš, tak tam byli stejní Ústavní soudci a on se jich přesto nebál. Klidně si v době kovidu vydával nezákonná (protiústavní) nařízení a jeho ministři zdravotnictví se při tom smáli do kamer se slovy, "než rozhodne soud, my to změníme".

Nemám rád takové odsudky, proti kterým není odvolání !!! Tak vznikají fámy a pomluvy, které pomáhají zafixovat ve vědomí ne moc inteligentních lidí LEŽ. Takto postupoval jistý kamarád Adolfa Hitlera, který se vypracoval se svou propagandou až na ministerstvo. Přitom pro svá tvrzení taky nepotřeboval žádné důkazy .

MY přece víme, že všichni ústavní soudci zobou koalici z ruky ...

0 1
možnosti
ZZ

Konec konců sami dobře vidíme, že náš premiér ani nepotřebuje žádné stranické ideology, protože těmi jsou všichni členové vlády, včetně jeho samotného.

Jak jinak lze vysvětlit, že premiér určil za viníky inflace potravináře, kteří průměrnou ziskovost 3,5 % ( za rok 2022 ) a nikoliv majoritního vlastníka ČEZ, který má hrubou ziskovost 45 % ?

Noviny, málo chytří novináři a ČT tuto pětidemoliční lež zhusta šíří dál !

0 2
možnosti
Foto

Pane Kammele, senát to včera schválil, ještě to vládní lejstro podepíše prezident P.P. a bude "vyl malováno). A hezky, podle pohádky B. Němcové "Chytrá horákyně". Ani nahatá, sni oblečená. Novela měla být všemi schváena do konce srpna aby mohla platit od 1. září, to se prý zdá prezidentu Pavlovi příliš krátká doba, a tak ji podepíše až za 14 dní. (Včera v internetu). Nebude tedy platit od 1. září, ale až od 1. října 2023. "Děkujeme Vám pane prezidente". Vaši vděční důchodci. A pak prý pro svou protizákonnost pošle opozice stížnost k Ústavnímu soudu. Vsadím se o co chcete, že ÚS rozhodne ve prospěch vlády a stížnost zamítne. A my, důchodci, (včetně mne), nereptejme a buďme solidární. Jak by k tomu přišla naše vnoučata a pravnoučata, aby kvůli naší nesolidárnosti, nesnížené valorizaci důchodů, přišla za dvacet let o své důchody? Zákony by se sice musí měly dodržovat leda ty, které se týkají valorizace odškodnění restitucí církví, nás, důchodců ne. Pochopme to a nereptejme. A jak se to říkávalo v v socialistické minulostI? "Mladí vpřed, a staří na svá místa!" Co vláda dělá, dobře dělá...

6 3
možnosti
KT

Pročetla jsem si diskusi a nestačím se divit.

Takže za prvé - důchodcům, mezi které patřím, se nesmí snižovat životní úroveň a pracujícím a rodinám s dětmi ano? Vysvětlil by mi někdo jakou to má logiku?

A za druhé - je pravdou, že osobně na důchodu zcela nezávisím protože stále pracuji. V naší firmě ale ještě potřebujeme příležitostné práce buď nárazově nebo třeba pravidelně pár hodin měsíčně. Je to ideální třeba pro důchodce na přivýdělek, ale šance někoho takového získat je mizivá.

3 5
možnosti
LH

Berete špatně chodící důchodce přes 80 let....o 2 bych věděl...

2 0
možnosti

Požár v ulici. V okně křičí dítě o pomoc. Z protějšího domu vybíhá muž a dítě zachrání. Pak se vrací zpět do svého bytu. Vyjde najevo, že jde o odsouzeného, který si odbývá alternativní trest domácího vězení a nesmí tedy opouštět byt. Soudce Kamm (protože v mládí upadl na hlavu) mu uděluje další trest za porušení podmínek domácího vězení.

2 4
možnosti
ZH

Já myslím, že autor a jeho přizvukovači by si měli svolat své potomky (tedy pokud pracují a nejsou pověšení na státní solidární cecík, tam to nemá smysl) a případně i vnoučata a oznámit jim něco v tomto smyslu:

"Tak, moji milí pitomci, jsem bezohledný sobec a chci vysoký důchod. Zaplatíte to samozřejmě vy prostřednictvím zvýšených odvodů nebo daní, nebo obojího. A vy vnoučata se nechichtejte, vy budete platit ještě víc. Já už ten dluh splácet nebudu, je to na vás."

7 1
možnosti
Foto

Žádné důchody by nebylo potřeba nikomu zkracovat, kdyby si naše panstvo nahoře (na důkaz, jak mnoho s námi dole cítí!!) - zkrátilo o půlku svoje nesmyslně - a hlavně nezaslouženě - vysoké platy!!

3 5
možnosti
AT

1.důchody nikdo nezkracuje, naopak

2.vám počty ve škole moc nešly, že ano?

8 4
možnosti
KT

Vám zkrátili důchod o tisíc korun? To máte smůlu, mně 500 Kč přidali, bez nějaké mé zásluhy. Je to nějaké nespravedlivé.

11 1
možnosti
LH

Že by přidali podle narychlo změněného zákona..😋👎 o tom to přece celé je.

3 0
možnosti
PZ

Manipulace nebo nepochopení, nebo lhaní? Nikdo Vám důchod nezkracuje, máte nižší navýšení. A valorizace důchodu na základě inflace loni jen způsobí nespravedlivé trvalé vyšší důchody, které jsou dále valorizovány z vyššího základu i když inflace klesne, takže návrh valorizovat vždy přídavkem je právě pro důchodce spravedlivější ale Vy to asi nepoberete, ale třeba překvapíte

11 7
možnosti
AK

Manipulace, nepochopení nebo lhaní?

Bylo by třeba pochopit, že valorizace není určená k tomu, aby se důchodci měli líp.

Ale aby se vzhledem k vládou neřešené inflaci neměli hůř.

Pokud inflace klesne, nezpůsobí to nespravedlivé trvalé vyšší důchody. Ceny se nesníží, jen se nebudou zvyšovat tak rychle.

Pokud inflace neklesne do záporných hodnot, kdy by se ceny začaly zase snižovat.

Průměrný důchod dnes činí závratných 50% průměrné mzdy.

Tak tomu ovšem bylo i v posledních letech minulého režimu...

9 5
možnosti
ZH

Chtěl byste důchody vrátit na úroveň, která tu byla za Babišovo vlády? Jen pro vaši informaci - v té době byly důchody nejnižší v poměru k čistým příjmům pracujících, a to za celou dobu trvání ČR. Tedy od 1992. A to i po jednorázovém přidání oněch "slavných" 5000 covidného.

8 4
možnosti
ZZ

Čisté příjmy pracujících tehdy neklesaly, republika se nezadlužovala jako dnes - až na ten nešťastný covid.

0 0
možnosti
JK

J80i47ř54í 79K20o60z59á37k

23. 8. 2023 20:37

Jako obvykle... Hlavně že jste si mohl opět rýpnout do prezidenta, sněmovny, senátu...

6 6
možnosti
PK

Tohle je další věc, která mě štve. Stálý nářek, že vám důchodcům, někdo něco vzal. Ne, nikdo vám nic nevzal. Naopak vám je opět přidáno. Jen ne o tolik, kolik byste chtěli.

Ale o to nic. Do jisté míry se to dá pochopit že fňukáte.

Vadí mi ovšem jiná věc. A to třeba, zda jste se podíval na to, kolik nad rámec inflace bylo přidáno těm, kteří aktuálně na vaše důchody odvádějí sociální pojištění?

Víte, když není kde brát, tak s tím nic neuděláte. A můžete fňukat jak chcete. Prostě to tak je.

15 3
možnosti
KK

Důchodcům je přidáno. Jen ne o tolik, kolik měli dostat podle původně platného zákona(než ho Péti koalice ohnula).

8 0
možnosti
  • Počet článků 489
  • Celková karma 32,63
  • Průměrná čtenost 720x
Miroslav Horníček:

„Je těžké být debilem, protože konkurence je obrovská!“

 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Seznam rubrik