Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Platný zákon nařizuje vládě zvýšit důchody v průměru o 1771 korun, vláda chce navýšení snížit průměrně na 754 korun.Když současná vláda nastupovala, byl průměrný důchod 15 425 korun. Po červnové valorizaci je to 20 188 korun. To je nevídaná výše i v poměru k průměrným výdělkům ekonomicky aktivních občanů. Takže vám důchod zůstane ale dostane přidáno méně. Normální a normálně uvažující důchodce s tím musí souhlasit, Takhle dál už to nejde.

5 6
možnosti
AK

Kdybyste k průměrnému důchodu dal i průměrnou inflaci, nebyla by to polopravda, která je vždy stejně dobrá jako lež.

Valorizace není k tomu, aby se důchodci měli líp.

Ale k tomu aby se neměli - díky inflaci - hůř.

No a tak vláda - po způsobu komunistů v roce 1948 - převálcovala opozici a vynutila si solidaritu důchodců s platbami politickým neziskovkám, církvím, dodavatelům zbraní a dalším.

Že by se ušetřené peníze v rámci solidarity přesměrovaly na podporu mladým rodinám nepadlo ani slovo...

5 0
možnosti
MC

Rozhodně si toho vláda byla vědoma daleko dříve, ale občané nejdříve museli zvolit vládě rozvědčíka. Volba presidenta mezi Pávkem a Burešem to je opravdu silné kafe. Jediný vhodný kandidát by byl snad Pavel Fišer, přestože se všemi jeho názory nelze souhlasit. Proto ty důchody je podvod na seniorech. Tečka.

8 9
možnosti
Foto

Armáda nikdy rozvědčíky neměla.

0 8
možnosti
AM

A11d94a36m 59M82a92l39ý

9. 5. 2023 14:49

Co dnes dáme důchodcům navíc, protože jim to bylo slíbeno, o to míň zbyde na důchodce v budoucnu.

Ale koho to zajímá, že?

Titanik nabírá vodu, v podpalubí již teče lidem do bot, ale na horních palubách ať se nikdo neodvažuje ubrat slíbeného šampaňského ...

6 4
možnosti
Foto

Starobní důchodci rozhodně nejsou na horní palubě a nesnídají ústřice a šampaňské, pane Malý. Možná byste měl sem tam mezi nás zajít...

2 0
možnosti
TC

A za sto let přijdou důchodci o milióny a za tisíc let o miliardy, možná i o bilióny. Taková je budoucí realita. Chudáci důchodci. Budou natahovat ruku ke státu o centimetry, potom o metry a nakonec o kilometry.

2 8
možnosti
JZ

Je třeba šetřit, nemůžeme se chovat ve stylu po nás potopa.

10 10
možnosti
AK

To je dobrý nápad.

Jenže ďábel je vždycky schovaný v detailu.

Na kom a na čem šetřit?

Na těch bezbranných a chudých?

5 0
možnosti

Po dlouhých letech, kdy se inflace pohybovala kolem 2%, někdo prostě neobjektivně spočítal a uzákonil výši valorizací, protože ho ani ve snu nenapadlo, že se s inflací dostaneme až ke 20%, a určití lidé z toho dělají dogma, přes které nejede vlak.

11 7
možnosti
Foto

Mít stovku, a nemít stovku, to jsou stovky dvě. Těžko však přijít o něco, co jsem neměl a nemám, ač slíbeno to bylo

6 4
možnosti
OK

O85t65t20o 75K40a46m91m

9. 5. 2023 12:31

Vážený pane Jiroudku, docela si Vás vážím, ale...nemůžete přijít o něco co jste neměl, ale přesto může Vám to chybět...mně nevadí až tolik, že jsem přišel o peníze, mně vadí, jakým způsobem...a za jakých okolností...

8 5
možnosti
KP

Bohužel dnes doplácíme na to co Babišova vláda neudělala i když k tomu měla možnost - televize, BIS, nevhodný kandidat na presidenta atp.

5 6
možnosti
JZ

Spíš doplácíme na to, co Babišova vláda udělala, například rozklad veřejných financí.

13 10
možnosti
  • Počet článků 487
  • Celková karma 31,79
  • Průměrná čtenost 723x
Miroslav Horníček:

„Je těžké být debilem, protože konkurence je obrovská!“

 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Seznam rubrik