Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Já to sice poslouchal jen pár prvních minut, protože mne to až tolik nezajímá, ale jsem si jistý, že jste se sekl hned dvakrát, pane Kamme.

Za prvé to není kandidát Pirátů, jak se mylně domníváte, nýbrž STAN.

A potom on mluví o vyrovnaném rozpočtu těch určitých let, nikoliv že smáznou i bývalé dluhy po ANO. On říká, že není třeba hospodařit s dluhem 300-350 mld. jak to dnes navrhuje ANO. To jste asi špatně pochopil.

0 1
možnosti
OK

O92t44t46o 81K69a55m75m

1. 7. 2021 22:44

je mi dost jedno, zda je Pirát, nebo STAN... když za ně kandiduje viz titulek ..a bilion korun chce opravdu za čtyři roky ušetřit ??? viz přímo titulek

Bilion !!!!!! korun pro českou ekonomiku, vyrovnaný rozpočet, to vše bez zvyšování daní. Plán Věslava Michalika, bývalého bankéře, starosty Dolních Břežan a kandidáta Starostů a Pirátů na ministra financí. Tvrdí, že to je reálné, klíčové přitom je mít odvahu zastavit růst výdajů, hledat úspory a zároveň investicemi podpořit transformaci ekonomiky....

0 0
možnosti
JH

Skutečnost je taková, že ač máme vzhledem k HDP jeden z nejnižších dluhů v EU, současná garnitura se velice snaží, aby byl nadprůměrný. Pokud by se to objevilo ve stovkách km nových dálnic, železničních koridorech, v digitalizaci státní správy, viditelném zvýšení úrovně zdravotní péče,... neřeknu ani popel. Ale obávám se že ty miliardy navíc se ztratí v kapsách kamarádíčků, kteří účelově založili dovozní firmy silně prodražující dovoz zdravotnického materiálu z Číny, v dotacích pro "správné" firmy, na odměny spolupracovníků, kteří "dřou jako koně" a "makají". Prostě malá domů pro ty, kteří jsou u rozdělování a jsou potřební k tomu, aby toto rozdělování fungovalo ve prospěch rozdělovatelů. A fantazie pirátského ministra na tom ani hned ani v budoucnu tolik nezmění. Jak říká klasik - tohle je úžasně bohatá země. 30 let se tu krade ve velkém a stále je co krást.

0 0
možnosti
JL

Já si laicky myslím, že když budou všichni zadlužení, je to OK - aspoň to říkají ekonomové už asi 30 let. Důležité je správně investovat. Státní dluh sice roste, ale vidím, že penzisti jezdí do supermarketů pěknými, lesklými bouráky a domečky jsou většinou renovované a máme tu i spoustu nových vilek (Středočeský kraj). Lidi musejí být spokojení a státní dluh je státu, ne jejich, přece?

0 0
možnosti
Foto

Za socialismu byl náš stát takřka nezadlužený. Vypadalo to v něm šedě a uboze a vesměs chudí občané byli rádi, když jim peníze stačily i se skromnými nákupy od výplaty k výplatě. Budiž to všem ministrům financí výstrahou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 489
  • Celková karma 32,68
  • Průměrná čtenost 725x
Miroslav Horníček:

„Je těžké být debilem, protože konkurence je obrovská!“

 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Seznam rubrik