Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vase obavy jsou opostatnene, pane Otto Kamme. Tento jev je dusledkem shody volicu, kteri se ridi urcitou snahou si vybrat nejlepsi.

U Senatu maji snadnejsi cestu. Vyberou si ty, ktere vidi a mysli si o nich, jako nejlepsiho kandidata. Tak mu daji ten hlas. Urcite vim, vyber neni podle politicke strany, ale podle kvality kandidata.To je to dobre.

Snemovna a tim i vlada, je snuska mandatu jen podle celkovych hlasu, mnohokrat bez znalosti kvajity jedincu. Volime prece stranu a ne jedince. To je ta metoda jeste za cisare pana. Presne od roku 1864. A ty strany v koalici prece musi mit pres 101 hlasu a tim ti ostatni si mohou vzit dovolenou (placenou), protoze jsou po dobu mandatu zbytecni. Jejich sila se rovna nule v rozhodovani i beznych otazkach.

Vsichni poslanci v koalici si musi dat pozor hlasovat pro vsechno, co vlada dala dohromady. Nedej boze, kdyz to neudelaji. Ohen na strese. Viz debakl s volbou proti koureni v restauracich, kde par poslancu ANO nerozumelo co se voli a Sobotka kricel po prvni volbe jako nejaky koci na kone. Druha volba byla presna. Kazdy clen koalice stal v presne v rade a volil presne, jak vedeni urcilo. Proto je dobre mit organ proti takovym praktikam, je-li nutno.

1 0
možnosti

;-D;-D;-DR^

Jenže co by ti političtí zkrachovalci ze Senátu dělali?

1 0
možnosti

Většina členů by se nechala pravidelně kontrolovat Gerontologem.

;-D

1 0
možnosti

Máte pravdu. Je to marný. K tomu, aby senát zanikla je potřeba kromě jiného také souhlas senátu. Pro úplnost dodávám, že vznik senátu umožnil až Zeman. Klaus byl tvrdě proti.

1 0
možnosti
Foto

úplně nejlepší by bylo vytvořit ještě nadsenát, který by kontroloval senát

0 0
možnosti
Foto

Když se Senát stvořil, tak jsem se dočetl, že je zrušitelný jen hlasováním v Senátu. Dá se tušit, že si jeho zbytečnost uvědomovali i jeho stvořitelé a jeho existenci tímto rozhodnutím na věky zpečetili.

0 0
možnosti

A predstavte si pane Bicero, ze v Bavorsku si ho senatori v roce 1999 zrusili.

1 0
možnosti

..... rozpočet Senátu na rok je přes půl miliardy (cca 630 mega) a to už je slušnej pakl zlaťáků na rozprach!,- a když sa to veme kolem a dokola, tak mimo Tchajwanca tam máme hafo skoroprezidentů, skoropremiérů a skoroministrů,- tudíž solidarita s těmito neúspěšnými netáhly je zcela na místě!,- ....... taky kdo jinej by si ty love měl jako zasloužit ?!?

4 4
možnosti

Kancelář prezidenta republiky loni vynaložila ze státního rozpočtu 654,4 milionu korun, což bylo proti schválenému rozpočtu o 235 milionů korun víc. Agenda M. Zemana při srovnání s rokem nástupu stávající hlavy? Nárůst o 42 %.

Výdaje navíc Hrad outsourcuje. Prezidentské milostí, převedl na ministerstvo spravedlnosti. Výdaje zahraničních cest schvaluje sněmovna. Peníze se na ně ze státního rozpočtu vyčleňují zvlášť. Miliony korun na občerstvení i během četných návštěv prezidenta v regionech? Musí ke své nevoli hledat v rozpočtu hejtmani. Přesto počet zaměstnanců prezidentské kanceláře za posledních pět let VZROSTL.

Kam jdou peníze? Miloš v podstatě nikam nejezdí, tady šetří Kluci jsou spokojeni. DRAHÝ pane prezidente, zachovejte se nám ... :-)

6 0
možnosti

P64e40t25r 12B18u93r24i74a96n

14. 11. 2021 12:03

Senát se osvědčil. Naposledy v nouzovém stavu, který chtěl křivácky zneužít Babiš a protlačit si v něm v tichosti a bez kontroly své zákony.

5 3
možnosti

Vazeny pane Buriane. Zde jste rekl pravdu, kterou prosty Cech si nikdy neuvedomil. I ti nemci v te kriticke dobe, nastupu nacismu. System vedeni nemeckeho statu v te dobe, bylo bez vyssi komory Parlamentu. Ovladnuti te nizsi komory stacila umluva dvou stran (nadpolovicni sila) s hlavnim vudcem Hitlerem. Ovladnuti vudce te druhe strany (Papen) bylo jen otazkou casu.

Vse bez kontroly te vyssi komory, Senatu. Jeste v dnesni dobe si Merklova dovolila vic, nez na co mela pravo. (Emigrace) Jiz pro nadpolovicni koalici a bez kontroly Senatem.

0 0
možnosti

V našem polomafiánském politickém systému, jak tu posílil za posledních 8 let pod vedením pána, co do politiky nechtěl a firma mu nepatří, má každá spoelčneská pojistka své místo. A proti jsou buď ti, co nechápou nebo potřebují, aby Senát nebyl.

3 1
možnosti

Senát se za dobu své existence osvědčil a nechápou to jen ti, kteří byli v útlém věku upuštěni z výšky na hlavu.:-)

6 3
možnosti

Pořád nějak nechápu ten zarputilý boj proti senátu. Je prakticky vyloučené, aby kterákoliv ze stran získala ústavní většinu. A i kdyby jí získala, proč by si rušila svůj senát? Tak hloupý není ani Okamura. Někteří bojovníci potřebují mít svého nepřítele. A tak si vyberou třeba senát.

Proč nedávno někteří tzv. odpůrci senátu běželi do té Konírny s prosíkem, aby senát napravil chyby sněmovny?

8 5
možnosti

Protože pouze některým to vyhovuje.

;-)

1 2
možnosti
  • Počet článků 489
  • Celková karma 32,68
  • Průměrná čtenost 720x
Miroslav Horníček:

„Je těžké být debilem, protože konkurence je obrovská!“

 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Seznam rubrik