Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Existuje jediný lék: zvýšení produktivity práce, zlepšení státní správy, rozumnou vládu. Jinak s tím nehnete, ani kdybyste se nechal z ZOO od zvířátek spapat.

2 0
možnosti
MB

Blog je dobrý, řadím jej do kategorie delegovaného dobra. Podobně kdysi ve škole, že Lenin šel na lov. Zacílil, na srnku nevystřelil. Měla hezké oči a stříhala ušima. Popisuji školní skutečnost - O lidumilství velkého státníka, myslitele. O tom, že carské dcerky takové štěstí neměly, se ještě nesmělo mluvit ...

Podobně je to s důchody. Hyenám v kleci je třeba sdělil, že nejde o "Sociální dávku"! Jde o výplatu poměrné částky, kterou si každý člověk celoživotně předurčoval! Vůbec nezáleží na pojmu, zda "Poctivě pracoval". Tento přívlastkovitý blud třeba nahradit pojmem - "Co poctivě vložil do důchodového měštce"! Kolik přispěl? Následuje poznání, že ten, kdo vložil více, bude očekávaně poškozen. I logické, souhlasím, jde o projev solidarity s těmi zbylými. U průběžného to ani jinak nejde ...

Určitě z výplaty ukousává inflace, zvýšené životní náklady. To řeší valorizace. Rozumné. Nicméně se objeví Hyeny dobra! Řeknou, že více je lépe! Důchodový deficit byl loni 41 miliard Kč! To Hyenám ovšem nezabraňuje konat dobro! Rozkoušou i to, co náleží jiným. Nastupující generaci, která se jaksi - se svou Reformou stále nemůže potkat. To se neřeší, ano, bude až napotom. Kdo otevřeně sdělí, že výplaty nad rámec valorizace je populismus, hyenou jest nazván. To jsem právě já! Zdravím své kámoše v kleci ZOO, pozdravte je prosím z lavičky . Přírodní Hyena, je tvor užitečný. Hyena dobra ? ... :-)

2 0
možnosti
Foto

Problém s důchody teď řešili na Slovensku. Exponovaným bývalým členům KSČ, StB a pod. se mají důchody snížit. To by u nás neprošlo! :-)

2 0
možnosti
JK

"Až se tobě třásti bude ruka,

koryto ti synek udělá!"

0 0
možnosti
IA

Dobrý den, pane Kamm, já s Vámi souhlasím, viděla jsem matky hyeny, s jakou úzkostlivou starostí hlídaji svoje mladé. Také jsem se chodila na ně dívat do ZOO a hlavně taky na hady. Manžel tam měl známého a ten při návštěvě ZOO mi umožnil si pohladit hroznýše. Byl to zážitek, had měl smaragdové oči a kůži tak nádherně jemnou a zdobenou, že mi odpadl navždy strach z hadů a to bylo proto, že jsme měli jet na tři roky pracovat na rafinérie do Palestiny a severní Afriky. Tam jsem slýchala kapelu chřestýšů - tio jsou taky úžasní.Ti zase hráli písničku - nechoď sem, nebo tě kousnu. V

5 0
možnosti
Foto

Škoda, že v ZOO nechovají ptáka dodo (Dronte mauricijský). Tam by se scházelo mnoho obdivovatelů, a jak tak čtu pana autora, i on by tam měl čestné místo.

Zmíněný pták ovšem hloupý nebyl, jen měl chutné maso. A to máme patrně i my. A tak si z nás KDOSI pomalu ukrajuje, až zbude jen kostra. Máme ovšem možnost změnit se v labuť. Ta má maso nevalné chuti a navíc umí pěkně klovnout. :-)V

1 0
možnosti
PK

Hyena je jeden z velmi důležitých živočichů v koloběhu života v přírodě a je urážkou nazývat jejím jménem pokleslé lidské vlastnosti. Jinak karma za blog, to sedíR^

2 0
možnosti
PP

A bohužel to není nic nového. Už dávno se říkávalo: "dědeček a babička ujídaj nám chlebíčka". A kolik je takových potomků, kteří znají své staroušky akorát v den braní penze?

1 0
možnosti
IA

Ubohé děti, které nemají úctu k rodičům a svým prarodičům. Kdysi je za to čekal nejvyšší trest. A tak ať jim nic nedávají a vyženou je do práce. To byl zlepšilo mezigenerační vztahy.

0 0
možnosti
Foto

A nejlepší jsou ti uvědomělí důchodci, kteří ty příspěvky demonstrativně rozdávají, asi ty peníze v tom zdražování nad tu inflaci nepotřebují...je to samozřejmě jejich věc, když je nechtějí ať si je rozdají, ale ty kecy kolem toho je kálení si do vlastního hnízda...

Pokud jde o volby, ono slibem a krásnými projevy nezarmoutíš...

Všechno bude úžasný, všechno bude fajn, bude ráj v naší zemi, jen nás pusťte ke korytům...

Kdyby poslanci měli průměrné platy a zaměstnanecké výhody jako průměrný zaměstnanec, to by se asi jinak hrnuli do sněmovny.

Ale prý musí být neúplatní...

tak to je přeci vlastnost, se kterou by měli do sněmovny jít, a ne jim ji dodatečně z daní kupovat.

A jsou i tak neúplatní?

Jak můžou dělat zákony pro obyčejné občany když žijí neobyčejně...

Kolik dobře placených příživníků je kolem těch "nejlepších z nás" a jak kvete jánabrachismus? Ví to někdo?

Tento můj přednes neplatí samozřejmě paušálně.

7 0
možnosti
OS

Už by se nějaký ten filozof mohl konečně naštvat a vymyslet něco lepšího, než hen tuhle demogracii. Hlavně ale aby k tomu něčemu lepšímu dospěl i člověk sám. Pořád těch pár procent jsou lumpové a ti nám to kazí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 489
  • Celková karma 32,72
  • Průměrná čtenost 725x
Miroslav Horníček:

„Je těžké být debilem, protože konkurence je obrovská!“

 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Seznam rubrik