Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Foto

Ale i to kontrolní hlášení má aspekty, které z EET dělaly rizikovou věc ne pro podvodníky, ale pro ty, kdo se dopustí chyby.

Podáte kontrolní hlášení (řádně, správně a včas), ale někdo z vašich obchodních partnerů se dopustí chyby.

Vy musíte na tuto situaci reagovat v dost šibeniční lhůtě a když to nestihnete, dostanete pokutu, ačkoliv vy máte všechno správně.

2 0
možnosti
OU
LV

Drtivá většina živnostníků s tak malými obraty, že nejsou povinni odvádět DPH, pracuje pro přímé zákazníky - nepodnikatele. Majitelé obchodů s potravinami, papírem, obuví, textilem, služby všeho druhu od hospod po třeba kadeřnictví. Těm registrace k DPH život pouze zkomplikuje.

Ti, kteří fungují jako dodavatelé větším odběratelům zpravidla mívají obraty, které indikují povinnost registrace k DPH ze zákona.

0 0
možnosti
JK

Jistě nejsou všichni podnikatelé andílci, ale "optimalizace daní" je zcela legální nástroj, jak v rámci zákonů zaplatit optimální daň, tedy neplatit daň tam, kde to zákon nevyžaduje a využít všech slev a odpočtů, které zákon umožňuje. Náklady na zavedení EET byly ve stovkách milionů a provoz v desítkách milionů, přínos do státní kasy neměřitelný, proto Babiš EET v krizi zrušil, daňový poplatník na tenhle nápad jen doplácel. každý software je jen tak dobrý, jaká data obsahuje, co se do něj nezadá to v něm logicky nemůže být. Takže ten kdo tržby dříve nepřiznával, nově je prostě do EET nezadal, takže k nějakému narovnání vůbec nedošlo, jen se potrestali nadměrnou administrativou ti poctiví, kterých je většina, zejména ti co podnikají na své jméno, ti jsou nejsnáze kontrolovatelní a postižitelní. Kontrolní hlášení je samopráskačský institut, kde vykonáváte kontrolní činnost místo berňáku. Stejné údaje o DPH na vstupu i výstupu berňák má, jen je neumí centrálně porovnat, tak to děláte za ně.

Suma sumárum, státní správa neumí jednoduché kontrolní mechanismy a přenáší povinnost na poplatníky. Jediný přínos je pro správce dat ten, že lze jednoduše vysledovat dodavatelsko-odběratelské vztahy silné a slabé stránky podnikání jednotlivých subjektů, tahle data jsou státu na nic, ale v konkurenčním boji firem jsou k nezaplacení, podnikatel který je má k dispozici zničí konkurenci celkem snadno. Když berňák navíc použije "předběžné opatření" je smrt firmy téměř okamžitá a lze díru na trhu rychle zaplnit. Praxe také ukázala, že toto není jen teorie.

12 0
možnosti
LV

Jak uz tady zaznělo, EET byl nastroj závistivců, kteří hledali příležitost zavarit to tem úspěšnějším. Po roce fungování EET se zjistilo, že výběr daní vzrostl o přibližně stejnou úroveň, jako výkonnost ekonomiky. Vliv EET nebyl prokázán.

9 0
možnosti
Foto

Mel byste psat o necem,cemu rozumite nebo jste se v praxi alespon setkal. Na http://www.podnikatel.cz jsou odborne clanky o kontrolnim hlaseni pod mym jmenem. Ale pochybuji,ze vas to doopravdy zajima. Kdyby z vas aspon nekoukala ta zavist,kdyz uz uroven vedomosti nula.

13 2
možnosti
PS

On nám to pan Flaška vysvětlí. ...

0 0
možnosti
Foto

Kontrolní hlášení samozřejmě zatěžuje a rozhodně není hotové za pár vteřin. A především je zbytečné, když se k tomu ještě vyplňuje přiznání DPH.

Důvody pro to ostatní, které uvádíte, zákazník nepotřebuje. To všechno potřebuje stát. Nepotřebuji účtenku a už vůbec nepotřebuji účtenku, která tak dlouhá, že je třeba ji třikrát přeložit, aby se někam vešla, protože na běžném dokladu je spousta nesmyslných údajů.

8 0
možnosti
OK

O40t24t75o 14K58a22m51m

17. 2. 2022 0:25

Kontrolních hlášení jsem udělal desítky a rozhodně to netrvalo víc než pět vteřin, přiznání DPH neumožňuje spárování plateb...je mi líto, ale asi jste nikdy neměla Kontrolní hlášení v ruce...

1 2
možnosti
ZH

ANO, souhlasím s vaší první vedlejší větou v poslední větě. Nikomu to nepřineslo NIC, co by za to stálo. Problém, který "mělo řešit" EET, se dá vyřešit v rámci platných zákonů i jinak a lépe, bez buzerace poctivých podnikatelů. Jen nesmějí být úředníci líní, hloupí a úplatní.

6 0
možnosti
Foto

Tak Babiš mohl lépe špehovat své konkurenty. To není k zahození, ne?:-)

3 4
možnosti
  • Počet článků 489
  • Celková karma 32,67
  • Průměrná čtenost 720x
Miroslav Horníček:

„Je těžké být debilem, protože konkurence je obrovská!“

 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Seznam rubrik