Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Teď jsem v neděli slyšel Vystrčila ze Senátu, jak hovořil o změně programového prohlášení pětikoalice - a důchodová reforma z něj údajně vypadne. Pouze vláda a většinová sněmovna upraví, či schválí některé potřebné parametry.

Je ovšem pravdou, že Vystrčil toho moc o Fialových záměrech neví.

:-/

0 1
možnosti
Foto

Na důchody by se mělo rozdávat jen tolik, kolik se na ně vybere. V čase konjunktur by si i důchodci žili líp a v dobách krize by "táhli basu" s pracujícími. To samé by mělo platit i pro státní zaměstnance včetně politiků. Stanovit pro ně podíl z HDP a to by byla suma pro jejich platy.

1 1
možnosti
Foto

Snížení příjmů neznamená snížení životní úrovně, stejně jako jejich navýšení nezpůsobí žití na vyšší úrovni. Trh zareaguje a v prvním případě se ceny sníží a ve druhém zvýší.

1 1
možnosti

Obávám se, že po tom, co dneska uniklo z plánů na důchodovou reformu, tak bude ještě hodně veselo.

2 0
možnosti

Dřívější odchody do důchodu z důvodu fyzicky náročné práce lze snadno profinancovat tím, že zaměstnavatele zatížíme vyššími sociálními odvody - a nebude to stát kasu ani korunu navíc.

U státních zaměstnanců by to muselo jít na úkor rozpočtu daných rezortů.

- i když státní zaměstnanci by takovou výhodu asi mít neměli.

:-/

0 0
možnosti

Měla by si vláda signálů s reformou pospíšit nebo důchody vystřelí do nebe

Jurečka se v pátek šokovaný lednovou inflací zašil i před Českou televizí a jsem zvědav, kdy vyleze na světlo Boží a sdělí národu, že bohužel mimořádná valorizace bude v červnu 11,3 %, průměrný důchod se zvýší o 1770,- Kč a náklady státního rozpočtu jen na tuto masitou valorizaci činí přes 55 miliard ročně které Stanjura vůbec nemá zahrnuty ve schodcích rozpočtu (letos od června jen 34 miliard) ;-D

https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/3564194-prumerny-duchod-mel-pri-mimoradne-valorizaci-v-cervnu-vzrust-historicky-nejvice

3 0
možnosti
Foto

Ano, máte pravdu. Dnes odpoledně na Primě se Šilerka tvrdě obula do vlády, že za rok a něco neudělali důchodovou reformu a nekonzultují s nimi připravované kroky na ní.

Na kterou ovšem slavné ANO za 8 let vlády ani nemáklo. Myslím, že při jemném, decentním a zde vhodném hodnocení se tomu říká pokrytectví.

7 4
možnosti

Důchodovou reformu mělo 8 let pod palcem ČSSD.

2 2
možnosti

A jak vy byste chtěl ty důchody řešit? Stále se prohlubující nedostatek financí na důchody je bohužel smutnou realitou, kterou musíme řešit a moc možností není. Jsou to vlastně jenom:

1) Snížit důchody. To asi nikdo nechce.

2) Zvýšit sociální odvody. To také nikdo nechce a kromě toho je už dnes máme nejvyšší v Evropě.

3) Odlehčit důchodovému systému. O to se snažila Nečasova důchodová reforma, která činila první krok tímto směrem. Vzpomínáte si ještě, kdo jí zrušil? Ono je těžké zavádět reformu, která ponese své ovoce až po desítkách let. To je totiž naprosto nekompatibilní se čtyřletým volebním obdobím.

4) Snížit počet důchodců. Když vyloučíme drastické a nehumánní metody, pak to lze řešit jen tím posunem odchodu do důchodu. Ten asi bolí ze všech těchto možností nejméně.

Máte lepší řešení? Sem s ním.

4 2
možnosti

Já bych řešení měl ale já nejsem u kormidla.

4 0
možnosti

Obávám se. Stvořit Důchodovou reformu? Prakticky nemožné. Zřejmě pochopeno AB, tedy slib vzdal. Dnešní Průběžný systém - Druh celoživotního spoření zaměstnaného. Kdo odevzdal více? Dostane méně. Něco se musí dát těm méně úspěšným. Svého druhu solidarita - i beru a chápu ...

Nějakou dobu funkční. Konec, důvodů mnoho. Dnešních 60 mld.Kč deficitu! I opozice- něco se musí udělat. Ideální je zvýšit porodnost a ekonomiku, HDP. Jak, kdy? Oceňuji Nečasovu vládu. Jako jediná cosi dala na stůl.Pokud blbě? Očekával bych cosi lepšího. Nečas skončil v r. 2013. Pak již bylo jenom lépe ...

Tedy zřejmě parametrické změny. Voda na mlýn opozice. To je ta jedna noha -na plynu, druhá na brzdě. Hledím na Schillerovou, jak kritizuje. To, co sama neudělala vůbec! Chápu Lidovce-nechápu pojem.Dobře vychované dítě. Které to je? To co zdraví a staršího pustí sednout v MHD? Nebo které se stará o vlastní rodiče, pracuje a odvádí daně? Ruku na srdce. Důchodová již měla dávno platit. Dnes ji dolaďovat, před-důchodoví se mohli orientovat. Na slibovatele se zapomnělo. Pak je to jasné - Zatrolená Fialová vláda ! ... :-)

4 1
možnosti

Pane Bučku, důchodovou reformu od roku 2013 měla v rukou jistá ČSSD.

Maláčová to byla, která se o reformu zasazovala. Nakonec chtěla něco prosadit před volbami, ale bylo to pozdě.

A Jurečka převzal její práci a přiznal, že bude vycházet z připravované reformy od Maláčové.

1 3
možnosti
Foto

Důchody jsou slepou uličkou.

3 3
možnosti

Pro každou vládu je to riziko ale bude se muset do toho říznout. Nejen komise Danuše o spravedlivých důchodech, která se s ní zviditelnila, nic nevyřešila. Nic většího nebude do konce této vlády 2025, jen kosmetika - 68 let?, ale s mnoha vyjímkami, omezení růstu důchodů.

Bude to těžké, viz Francie.

2 0
možnosti

Určitě nemáme třetinové důchody (dnes už přes 800 Eur) z průběžného systému proti Západu, ale máme třetinové mzdy (D, A, Benelux). To zesiluje problém ufinancování a sazby z mezd se zdají velmi vysoké. Důchody jsou nedaněné, pokud vím tak třeba Němci si připlácejí na zdravotní pojištění. Objevily se návrhy aby dodatečné zdroje poskytoval budoucí průmysl 4.0, který má mít velké zisky při minimálním počtu lidí. Zajímalo by mne např. - z čeho financují své velké penze Italové.

0 0
možnosti

Můžou si za to voliči sami. Do důchodu max. 65 ale za neustálé extrémní inflace a nižší životní úroveň pro všechny

1 0
možnosti
  • Počet článků 487
  • Celková karma 31,79
  • Průměrná čtenost 723x
Miroslav Horníček:

„Je těžké být debilem, protože konkurence je obrovská!“

 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Seznam rubrik