Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P84e34t42r 48B24u15r11i86a18n

20. 7. 2021 13:32

Pane Kamme, dal jsem vám jasnou citaci toho, co je to střet zájmů a o jaké dotace se v případě Babiše jedná. Vy jste to smazal, protože váš blog je v tomto světle kýbl nevědomostí a tmy. Chápu to.

Ovšem nebylo by lepší, před tím než zase sesmolíte nějaký blog plný tragických omylů a neznalostí, si o tématu předem něco aspoň zjistit?

Např. toto: Trochu nelogické je, že když je premiérem, tak že by Agrofert neměl dostávat úplně žádné dotace. Ani ty, které by dostával, kdyby premiérem nebyl.

To myslíte vážně?

2 1
možnosti
OK

O59t16t89o 90K18a50m13m

20. 7. 2021 15:45

Vážený pane Buriane, předem bych Vám chtěl říct, že nikdy, NIKDY bych nesmazal někoho příspěvek, ostatně to ani neumím, ale nemusíte mi věřit.

Ohledně Vašeho dotazu se Vám pokusím odpovědět jindy, podrobněji, ale opravdu si to myslím, že je to nelogické.

1 1
možnosti
MK

M86i27l74a87n 34K61e72s24l

20. 7. 2021 11:29

Žasnu.Podle oposice má Babiš stále vazby na Agroferd.Tou vazbou se asi myslí,že Agroferd řídí.To potom by premiérování bylo pro něj jen takový vedlejšák,za který ani peníze nechce.Kdyby bylo tak výkonných lidí více mohl by mít parlament i senát polovinu členů.Holt lirera zákona musí být naplněna: chytří mají podnikat,blbí vládnout.

3 1
možnosti
PB

P19e51t39r 80B31u22r44i61a80n

20. 7. 2021 11:43

A já zase žasnu, že ani po čtyřech letech propírání tématu o Babišovo střetu zájmů nejste schopen pochopit, ani si dohledat, o co se vlastně v reálu jedná.

A propó, není to podle opozice, ale podle EU a jejího vyšetřovacího orgánu OLAFU, který tímto konstatováním uzavřel své vyšetřování.

Opozice to jen kritizuje jako prokázaný fakt.

3 2
možnosti
Foto

Dotace jsou vždy, všude a u všech zúčastněných a to na obou stranách "dává i bere" střetem zájmu mezi být poctivým nebo korupčníkem. Nezměrná hrabivost politiků a jejich pravomocných "koňů" vyhrotila výši úplatku za dotace až na 12%. Jak sám Babiš prohlásil, tato neúnosná výše se stala pro něj impulsem založit hnutí ANO a udělat tomu přítrž. Paradoxem je, že ti, kterým odstřihnul vedlejšáky se stali největšími moralisty a bojovníky proti střetu zájmů.

3 5
možnosti
RK

Paradoxem je, že moralizoval dotační podvodník.;-)

4 2
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JK

Dotace jsou zlo. Jde o systém úplatků shora dolů výměnou za vděčnost a jako obhajoba vlastní existence. Systém kdy všechny obereme o peníze a některým je pošleme zpět není správný. Nejlepší, nejefektivnější a nejsnazší je ty peníze dotyčným vůbec nesebrat a nechat jim maximální volnost. Jenže jsou to právě ti co nemají matky v daňových rájích a platí nejvyšší daně. Kdo přesvědčí vlivné, že platit daně jako ostatní je normální a že právě ti střední a nejmenší mají platit míň protože oni pro svůj život úředníky nepotřebují.

Je jasné, že ten co o dotacích rozhoduje nemůže je současně pobírat, nikdy neoddělíte co by měl dostat a co dostal navíc. Dotace agroholdingu rostou a jsou násobně vyšší než jeho zisk, bez dotací je to krachující holding, zájem o maximální přísun peněz je enormní a pokud je i možnost pak se to děje. Politikům dáváme do rukou moc my, a klademe si zásadní podmínku, nebudeš používat moc k našemu okrádání. EU si taky klade podmínku, chce aby menší podnikání dohnalo západ Evropy, jde hlavně o technické vybavení a technologie. Velké firmy získají zahraniční investory a tolik dotace nepotřebují. Kromě Babiše největšího příjemce dotací v EU.

3 2
možnosti
Foto

Je třeba rozlišovat dotace na nárokové a investiční. Každý zemědělec má nárok na dotaci pro dobytek a obhospodařované hektary. Pokud jich má někdo nejvíc, čerpá největší dotace. Kapištó?

2 1
možnosti
MB

Dotace jsou novodobým zlem. Neuvěřitelné, aby kolos je pobíral! Snad tento, má dotovat ty druhé? Nemůže, protože na to má nárok. Nemůže, protože sám daně neplatí. Dlouhodobě nefiguruje v TOP 20 plátců! Když je veliký, tak se účelově zmenší - Hnízdo čapí ... Nejde o 50 milionů, jde o 320 za reklamy. Jejich zdanění rozpočtu chybí ! Jsou u Alenky pod kobercem ...

Dotace mají smysl u veřejného zájmu. Model po r. 1989 - Dostavte si dálnice, rychlovlaky, dejte dohromady památky. Vypadli jste po r. 1948 z civilizace, dejte si to do kupy! Propojíme se, zachováme kulturní dědictví ...

Výsledkem je, že dělník - rolník, si dotuje svého oligarchu. Ten přichází s nápady i dražit benzin. Tedy, o 50% ještě zvýšit příměsi biosložek. Nic to neřeší, kromě jeho bohatnutí. Pořád jsou obdivovatelé jeho kořistění. Čím bohatší Ano fert, tím je ČR chudobnější. V podstatě je to legální a tak se k tomu zřídí i Hnutí, s krytím.

V socialismu byla hesla. "Kdo nekrade - okrádá vlastní rodinu". Dnes jsou nová - "Kdo není dotován - okrádá vlastní rodinu" ! Tady je člověk, který pro stát není absolutně žádným přínosem, přesto je obdivován. Proboha, za co ? Že ještě není v base ... ? :-)

4 2
možnosti
OK

O63t27t68o 41K91a70m76m

20. 7. 2021 8:51

Vážený pane Kněžínku, píšu to zadarmo, ale nemusí to tak být. Když budete mít tu touhu, tu neodbytnou chuť poslat mé osobě nějaké peníze, tak se určitě domluvíme !!!!

4 1
možnosti
RK

No, mohl byste se aspoň naučit reagovat ve vlákně. Asi složité, že? ;-) Vy moc drahý nejste, stačí vám valorizovat důchod a nakecat vám, že my jsme přeci přidali. K tomu hodit nějaké to kilčo navíc. Potomky zjevně nemáte, nebo je musíte dost nenávidět. :-P

3 3
možnosti
Foto

J21i83r92i 27C33i14z

20. 7. 2021 8:17

;-Dskvele napsano! Kdyz nic neumite, jako tato ceska "opozice", tak nekteri zacnou udavat v parlamentu EU (Pirati) a jini hledaji, co by na nepohodlneho premiera vytahli. Ve firmach spadajicich pod jeho vedeni pracuje kolem 35tis lidi a ty firmy jsou registrovany v CR (zadny danovy raj na Kajmanskych ostrovech), tedy zde plati i vsechny dane a prispivaji do rozpoctu. Jen drobna poznamka: premier Babis dava cely svuj plat za funkci na charitu pro svobodne matky, aspon tak jsem to cetl. No, jakmile skonci skuhrani opozice na dotace premiera, tak budou horkotezko hledat nejaky svuj jiny program.

3 6
možnosti
PB

To myslíte vážně? Že se daně platí podle toho, v jakém státě je firma zapsaná? A to nemluvím o tom jak Agrofert přispívá do rozpočtu a koho nejvíce zaměstnává.

To snad není ani možný. To se už nedivím, že na voliče Babiše stačí pár politických agitek a vysílání Čau lidi.

5 2
možnosti
RK

Tohle opravdu píšete zadarmo?8-o

3 3
možnosti
  • Počet článků 489
  • Celková karma 32,68
  • Průměrná čtenost 725x
Miroslav Horníček:

„Je těžké být debilem, protože konkurence je obrovská!“

 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Seznam rubrik