Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J67a27n 63H29u90r27k16a

11. 6. 2023 17:38

kdo byl poctivý tomu mezi námi podnikateli bylo eet šumák jedna investice a pohoda...kdo ''Optimizoval' ten opětovně šmelí zase ostatně jako vždy když Modré Straky se dostanou k moci...

4 2
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 3
možnosti

Pozoruhodné je, že velká větší evropských zemí EET. Autor tady také prokazatelně lže, že místo stovky osvěžoven vznikly nové firmy. Báchorky šířené anoisty.

8 6
možnosti

Nějaké slovo Vám tam chybí - má, nemá? Jinak EET v řadě zemí existují a rozšiřují se - nejsou ale konstruovány a la Babiš (chorvatský model který už v té "tvrdé" podobě. myslím, neexistuje). Ale sektorově, ne on line, data jsou v paměti apod. Jen bych doplnil - vstřícnější k EET byla velká zařízení, např. majitel měl "x" hospod a samozřejmě ho hospodští okrádali - někdo více někdo méně. Je to normální, já bych byl stejný

4 1
možnosti

EET neměla žádný přínos. Je to nástroj k likvidaci podnikatelů.

12 9
možnosti

Víc podnikatelů zničila vysoká cena energií!

Stačí se podívat na data z ČSÚ!

6 2
možnosti

EET byla reinkarnací třídního boje. Postavena na osvědčených principech - "Oni mají vy nemáte"! Závist, pudy. Reálný výnos jako Yetti. Dle potřeb dosazovaná čísla. Reálný přínos? V pouhé existenci. Pro výrobce a udržovatele systému. Certifikace s obnovou. Pro úředníky na MF. O podvodech Slosovačky nemluvě - Seriozně :

Podstatný nedostatek systému? Žádná metodická úleva pro uživatele. Pouze povinnost a sankce. Žádný benefit - Např. výpočet daní. Nepochopitelně nedomyšleno. V nerovnováze ...

Nějaký výnos určitě byl - v nepoměru s náklady udržování. Šedá zóna v ČR existuje - šidilo se a šidí dále. Nicméně, dle MMF je pod průměrem EU. Hříšníci? Jižní křídlo -Itálie, Španělsko či Portugalsko. Vlajková loď Hnutí ANO, šla oprávněně ke dnu. Naprostá rarita, kdy ji zaváděl ten, který je v permanentním střetu zájmů. Až kuriozní ! ...

14 5
možnosti

EET přijde nové a lepší!

Budoucí vlády musí přijít s podstatně vylepšenou verzí!

3 9
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 4
možnosti

Vy vůbec netušíte, jak funguje DPH, jinak byste nemohl zplodit takový blábol.

EET nebyla o DPH, ale o dani z příjmu. Většina DPH již byla odvedená dodavateli.

Živnostníci, kteří mají tržby pod milion (dnes už je to tuším uz pod dva miliony), nejsou osvobození od DPH jako takového, ale od povinnosti DPH odvádět. Což je podstatný rozdíl. Neplátce DPH zaplatí svou část daně při nákupu vstupu (zboží, surovin, energie, služeb), ale neodvádí daň z rozdílu mezi tržbou a náklady na vstupy. Plátce DPH odvádí daň vypočtenou z tržeb, ale od takto vypočtené částky odečítá tu část daně, kterou zaplatil na vstupu.

V praxi to znamená, že pro plátce daně je výhodnější nakupovat zase u plátce, protože jsou pro něj celkové náklady nižší díky odpočtu DPH.

Neplátce si naopak může dát do nákladů celou částku na vstupu, tedy včetně DPH. A hlavně ušetří velmi složitou administrativu vázanou k DPH.

Ty kadeřnice křičí proto, že přeřazení jejich služeb do vyšší sazby jejich služby zdraží, stejně tak snížení hranice pro povinnost platit DPH. Náklady spojené s administrativou totiž u nich převyšují úspory vzniklé možností odečítat DPH na vstupu. Ve finále obojí zaplatí zákazník.

14 5
možnosti
Foto

S těmi kadeřnicemi vám tedy nerozumím.

Vzhledem k tomu, že nejsou většinou plátci DPH tak proč by měly zdražovat? Jim je nějaká sazba DPH úplně šumák.

4 5
možnosti
  • Počet článků 487
  • Celková karma 30,96
  • Průměrná čtenost 723x
Miroslav Horníček:

„Je těžké být debilem, protože konkurence je obrovská!“

 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Seznam rubrik