Nenávist, je to co nás spojuje

Téměř každou společnost spojoval, mimo jiné, jeden velice silný cit a tím je nenávist k jiné společnosti či skupině lidí. Nenávist je tím častým pojítkem. Nenávist je to, co vedlo v histori k utrpení a lidé jí byli ovládáni.

Zpátky do naší doby. Naše společnost je částečně rozdělena na sociální bubliny. Každý z nás si vyhledává tu svoji sociální bublinu, která nám vyhovuje, protože nás utvrzuje v našich názorech. Tím utvrzujeme sami sebe, že nás názor nebo náš pohled na svět je ten správný.

Problém nastává pokud se tyto sociální bubliny potkají. Nastává totiž názorový střet. A právě tady se lidé velice často nechávají ovládnout nenávistí. Namísto snahy o klidnou diskuzi a argumentaci k věci. Často čtete diskuze, kde si lidé nadávají a to nejenom sobe navzájem, ale třeba osobě, o které se diskuze vede či je napsaný daný článek. Dokonce přejí její smrt.

Vzniká tak obrovská propast mezi lidmi, kteří jsou spojeni třeba kulturou nebo zvyky.

Ovládá nás nenávist, i když se sami halíme hávem lásky. Tyto slova lásky tak vnímáme prázdně ať už zaznívají od kohokoliv. Těmito city se nechává ovládat a zároveň se do nich halí každá sociální bublina.

Doufejme, že se najde něco, co nás spojí, že se i přes všechny rozpory zase dokážeme semknout.

Já se ovšem obávám, jestli ta propast není už příliš hluboká.

Autor: Kamil Novák | pondělí 14.10.2019 16:43 | karma článku: 11,92 | přečteno: 327x
  • Další články autora

Kamil Novák

Ekologismus a rovnost

31.10.2019 v 14:26 | Karma: 15,44

Kamil Novák

Vytrácí se grácie a noblesa

8.10.2019 v 7:29 | Karma: 21,57