Lukáš Štork (Mikula), poradce obírá klienty pod novým jménem

Lukáš Štork působí pod novým jménem Lukáš Mikula a dál provozuje finanční zprostředkování. Nezměnil ani své praktiky.Lukáš Štork, dnes Lukáš Mikula, neskončil s „finančním poradenstvím“. Pokračuje dál ve své „hvězdné“ kariéře a dál poškozuje klienty. Jeho praktiky se nezměnily – dál prodává vysoká IŽP „na spoření“ a po dvou letech je obměňuje.

Lukáš Štork oficiálně s finančním poradenstvím skončil. Registraci podřízeného pojišťovacího zprostředkovatele si ale ponechal. Pod novým jménem.Ve finančně poradenské branži se Lukáš Štork stal legendou. Bohužel nechvalně proslulou. Obohatil i slovník českého jazyka. Pojem „štorkoviny“ znamená vrchol nekvalitního poradenství hraničícího se zákonem a přirovnávaného k legálnímu okrádání klientů.

Na finančním trhu působil Lukáš Štork od 14. 6. 2005. Nejprve ve společnosti OVB Allfinanz, následně v Broker Consultingu. Za dobu necelých 9 let stihl být vyloučen z profesní asociace AFIZ a obdržet pokutu 6 mil. Kč od České národní banky. A poškodit nemálo klientů. Před nimi a negativní reklamou zvolil útěk – a změnil si jméno na Lukáš Mikula.

"Na základě mé úvahy z uplynulých týdnů a po důkladné diskusi, jak s mojí rodinou, tak mými pracovními kolegy jsem se rozhodl k datu 31. 3. 2014 definitivně ukončit svoji působnost na finančně-poradenském trhu v ČR,“ uvedl ve svém vyjádření k odchodu z poradenské branže Lukáš Štork.

Podle databáze registrovaných subjektů České národní banky Lukáš Štork přestal být navázán jako podřízený pojišťovací zprostředkovatel na Broker Consulting k 18. 4. 2014. Registraci si (zatím) ponechal a zařadil se mezi „nezařazené“ PPZ.

Ještě před „odvázání se“ od Broker Consulting ovšem stihl Lukáš Štork změnit své jméno na Lukáš Mikula. K tomu dle registru ČNB došlo k 14. 4. 2014.
 Lukáš Mikula své rozhodnutí musel změnit skutečně velmi pružně, protože již 9. 5. 2014 se navázal na novou společnost. Tou není žádná jiná než PlanSecur, který zakládal Pavel Uzel, jeden z bývalých šéfů OVB Allfinanz.

„Jednoznačně  si nyní zpětným pohledem uvědomuji chyby, které jsem v minulosti udělal,“ napsal ve vyjádření dále Lukáš Štork. K uvědomění mu pravděpodobně pomáhají i stížnosti klientů, kteří se na něj obracejí se žádostí o náhradu škody. Změna jména může některé z nich zmást.

Lukáš Štork nebyl jediným „finančním poradcem“, nad jehož prací a způsobem „finančního poradenství“ zůstává rozum stát. Byl ale prvním, na kterého ukázal AFIZ, a prvním, který obdržel obří pokutu od ČNB. A byl nejproduktivnějším. Při svém působení v OVB Allfinanz byl snad každoročně vyhlašován „nejlepším poradcem“ (tj. zprostředkovatelem s nejvyšším obratem) a v tomto směru uspěl i na evropské úrovni.
Co si o tom myslíte, proč poradenská společnost oceňuje poradce, který odírá občany ?

Autor: Kamil Baláž | pátek 30.1.2015 7:30 | karma článku: 18,00 | přečteno: 1608x