Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

Zylbrsztajn

22. 4. 2009 16:53
Slovy klasika ...

Prostě slovy klasika: "Méně krav zato více volů" tedy vlastně ve tvém případě jedna větší kráva než obvykle a jeden vůl doktor, který se nedokáže jí zbavit.

Tenhle článek jsi psala už přred 14 dny a od té doby nic ... doufám, že je vše OK. Držím palce tobě i miminku, abyste už tu sestru nepotkali.

A podělím se s tebou taky o jeden příspěvek ze života:

Je to pár let, šel jsem na kontrolu na odborné (odporné) pracovištěna polikliniku. V čekárně ticho, minuty se vlečou, jen jedna stará babka, ruce složené na holi, odevzdaný výraz nekonečného čekání. po drahné době: Je tam někdo? Nevím. Klepala jste? Ne, já se bojím klepat. OK, tak klepu já. Nic. Koukám, zvonek. Zazvoním. Nic. tak jsem vzal telefon a zavolal tam. Ve chvíli klika cvakla, dveře letí, ve dveřích mohutná prsatice, ve tváři jak opařený prase. Co nám voláte,  dyš můžete zazvonit? Neumíte číst nebo co? Do školy jste nechodil? Tady je to napsanýýý černý na bílým! Vtělená fúrie, drak v uniformě sestry. pokračování ....

0 0
možnosti
RS

Zylbrsztajn

22. 4. 2009 17:04
Re: Slovy klasika ...

.... pokračování ... a vtom jsem dostal nápad. Nasadil jsem maximální výraz rozhořčenosti, jaký umím a povídám: "Co na mě tady řvete? Víte vy vůbec, kdo já jsem? A víte, kdo je tato paní?" Zarazila se. Možná si vzpomněla na doby, kdy být "někdo" znamenalo mít strýčka na okresním výboru strany. Ukázal jsem prstem na svůj hrudník a pokračoval jsem: "Já jsem zákazník vašeho zaměstnavatele a plátce vaší smluvní pojišťovny! Já jsem pacient vašeho lékaře! A vy se mnou budete mluvit slušně."

Zabralo to. Zbledla, zkrotla, breptla něco a o mnoho tišeji řekla: "Tak mi dejte průkazku." Stará paní šla předemnou, sestře mezitím možná něco došlo, papírování o prohlídka proběhly hladce.

Ne, nejsme od té doby kamarádi, neusmíváme se na sebe, ale od toho výstupu vše běží standardně, slušně, normálním hlasem. Pane Silberstein, pojďte si dál, nějaké potíže? Vyhrňte si rukáv. Děkuji to stačí.

Hm, mě to taky stačí.

Prostě občas je potřeba se ozvat a občas je potřeba se ozvat pořádně.

0 0
možnosti
MV

Martin V

8. 4. 2009 8:28
Zkuste příště přijít s manželem?

Zkuste příště přijít s manželem? Já jsem sice nevěřící, takže nemám takový cit pro rodinu jako muslim, ale s manželkou jsem každé těhotenství absolvoval celé ;-)

ps doufám, že se Vám narodí dítě a ne muslim:-)

0 0
možnosti
MV

Martin V

8. 4. 2009 8:32
Re: Zkuste příště přijít s manželem?

Samozřejmě Vám přeji, aby se narodilo zdravé a krásné děťátko, jen mu nechte svobodu v rozhodování, stejně jako jste jí dostala Vy.

Nikdo sme si své rodiče nevybral a nemůžeme za ně.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

5. 4. 2009 14:23
to je pech

stane se:-/

0 0
možnosti
Z

zcek

5. 4. 2009 12:50
stížnost

Úplně normálně na ni napiště stížnost. Na vedení nemocnice. Určitě znáte její jméno. Popište, jak se k vám chovala a že to nepovažujete za profesionální. Jsem plně na vaší straně, já osobně. Ač to asi nemá žádný význam;-D Mám taky špatnou zkušenost, na druhou stranu, hned jsem od té lékařky odešla a mám jiného, skvělého doktora. Smutné je, že je to lehce protekční - švagrová je lékařka a má trochu známosti. Bez toho bych asi byla pořád u této krávy, protože jinde měli plno a nikam jinam mě nevzali. Pokud jste z Prahy, zkuste Rehamed v Bráníku, dr.Eduard Podzemný, vynikající pán, profesionál a bez předsudků;-)

0 0
možnosti
LK

LucieKamesova

5. 4. 2009 14:09
Re: stížnost

Jak už jsem psala níž, měnit porodnici v devátem měsíci je v podstatě nemožné... Ke stížnosti. Pokud se mi sestra ještě jednou připlete do cesty, určitě ji napíšu. Ve čtvrtek jsem se sice snažila zachytit její jméno, ovšem ona neustále pobíhala, případně ke mě stála zády, takže jsem si cedulku nemohla přečíst :-/. Doktor mi zas tak nevadí. On se alespoň neustále usmíval a neschopně (myslím profesně) taky nevypadá...

0 0
možnosti
P

pěnice

5. 4. 2009 12:22
Re: To není o zdravotnictví

 autorce bych poradila změnit lékaře.Dcera nedávno rodila a před tím navštívila dvě nemocnice a zjišťovala jak to tam chodí,kde to bude lepší pro ni i dítě.Vše ji bylo umožněno.Není žádná VIP..

0 0
možnosti
LK

LucieKamesova

5. 4. 2009 14:02
Re: To není o zdravotnictví

Bohužel to je problém. Změnit gynekologa ne, prostě si najdete jiného, který je zrovna volný. Ale v nemocnici máte smůlu. Prostě někdo má službu a to jako pacient neovlivníte. A vybrat si porodnici? To možná lze tak v době početí, maximálně do 6 týdne těhotenství. Pak už prostě sháníte, kde mají ještě v době vašeho termínu volno.... A když už jdete v 36 týdnu do porodnice na prohlídku, je na změnu už příliš pozdě....

0 0
možnosti
P

pěnice

5. 4. 2009 12:17
To není o zdravotnictví

 to je jen o lidech.Chodím poměrně často na různá vyšetření (že by věkem?) ale vždy jsem se setkala s milým a vstřícným přístupe jak sester tak lékařů.Dokonce jsem podle ankety MfDnes zjistila, že mám velmi dobrého diabetologa,který opravdu provádí pravidelně potřebná vyšetření.Možná je důležitý také přístup pacienta.

0 0
možnosti
LK

LucieKamesova

5. 4. 2009 14:04
Re: To není o zdravotnictví

Souhlasím, už se mi dlouho nestalo nic nepříjemného. A to také chodím často na různá vyšetření. Naposledy, kdy se ke mě nějaký zdravotnický personál choval vysloveně zle bylo téměř před deseti lety... Ale s čekáním zase své zkušenosti mám ;-)

0 0
možnosti
CK

Kristine.Z.Kochanska

5. 4. 2009 11:29
Zkažený dojem...

Paní autorko.

Pokud je vám život v této zemi takovým utrpením, odstěhujte se do některé ze zaslíbených islámských zemí. Vám bude lépe bez nás, mnohým nám bude lépe bez Vás.

Děkuji.

P.S. Už se těším, až za pár let procitnete, jak budete naříkat nad svou nerozvážností z mládí.

0 0
možnosti
PZ

Mirco1

5. 4. 2009 12:14
Re: Zkažený dojem...

Nikdo mě nemůže podezírat z jakékoli náklonosti k islámu a k jeho šíření se do Evropy, kde je jednoznačně cizorodým a hlavně nepřátelským prvkem.

Ale vaše reakce je pitomost. Autorka si nestěžovala na chování personálu z hlediska muslimky, kterou něco nábožensky vykolejilo, ale z hlediska nastávající matky, na kterou byl personál nepříjemný a měl očividně papírový fetiš. Takových příspěvků v blozích bývá spousta, tak proč na to nahlížíte zrovna prizmatem náboženství? Jedou z věcí, které místnáím muslimským autorům zazlívám je ta až neuvěřitelná posledlost náboženstvím a nahlížení na JAKOUKOLI situaci jeho prizmatem - a zrovna když se tu objeví příspěvek, který tímto neduhem netrpí, tak to autorka pěkně dostane.

0 0
možnosti
M

medlinka

5. 4. 2009 11:28
to je normalka,

kdyz v Cechach narazite na prijemny zdravotnicky personal, je cely den o cem mluvit, clovek si toho pak hodne vazi, co je platne , ze mame stale jeste skvele doktory ( ne vsude) a vybaveni, kdyz s Vami nedokazi jednat jako s clovekem, minuly tyden jsem byla v Anglii na gynekologicke konrole, slo pouze o bezny test na rakovinu delozniho cipku, provadela pouze sestra na obycejnem lehatku, vybaveni nic moc, ale ten jeji pristup bych nevymenila za nic, vedela jsem , ze ona je tam pro me, jesli Vam muzu radit se slusnosti v CR daleko nedojdete, musite jim ukazat co si smi k Vam dovolit a co ne, lehce se to radi, Vim ze to tam neni jednoduche,ale je potreba zmena

0 0
možnosti
F

Fiara.L

5. 4. 2009 11:17
Paní autorko...

Paní autorko,můžete  upřesnit,co myslíte tou útrpnou zkouškou hned v první větě?Jsem z oboru a marně dumám,co by to tak asi mohlo být.Nic mě nenapadá.

0 0
možnosti
JC

Jára C.

5. 4. 2009 11:02
Jak vidím napsáno "skažený" dál nečtu

paní autorko, vy tomu češtinovi dáváte zabrat... :-)

0 0
možnosti