Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Klaus se naopak velmi změnil. Byly doby, kdy řídil především ekonomiku země a tam dal hlavně na svou vlastní hlavu. Ať to bylo populární nebo ne. Za populistu se dal označit velmi těžko. V době prezidentování svou funkci navenek zvládal vcelku bez problémů. Pokud zasahoval do politiky, tak to nevytruboval denně do televize, neotravoval zbytečně vzduch. Teď už žádnou funkci nemá a přerodil se v klasického populistu, který vidí spásu především v síle Ruska proti těm na západ od nás.

3 0
možnosti
ZJ

Když čtu diskuzi, tak začínám mít dojem, že jsou dvě ČR.

Ono je to asi tak.

Bylo, nebylo. Byli dva Václavové. Jeden svatořečený a druhý na řešení problémů.

Kupónová privatizace: většina evropských ekonomů jí obdivuje. Pouze chyběly doprovodné zákony. Ty ovšem nejsou práci ekonomů, ale právníků. A co dělal Rychetský, Jičínský a spol.?

Ti dva Václavové se neměli moc rádi. A hlavně Havlovi přívrženci to dávali (a stále dávají) na jevo. A jími vypouštěné pomluvy se šířily. V Čechách přece není žádoucí být chytrý a sebevědomý.

A tak stačí, aby Zeman prohlásil: dostaneme je do tepláků, nebo aby "americký ekonom, který by chtěl být prezidentem" řekl, že kupónová privatizace byl podvod.

V devadesátých letech byly dvě cesty. Pomalý převod státních podniků, nebo rychle privatizovat. První možnost by byla stejná cesta, jako v Bulharsku. Asi i podobným dopadem

Samozřejmě, že zdaleka ne vše, co Klaus udělal bylo ideální. Byl někdy tvrdě omezován koaličním partnerem A Pepík Luxů si dokázal dupnout.

A především Vás prosím, zanechte povídaček o tom, Jaké vyspělé perspektivní továrny nechal Klaus rozkrást. A podívejte se v ČT na pořad RETRO.

6 0
možnosti
MS

No nevím, vážit si někoho hlavně proto, že pevně stojí za svými (někdy i blbými názory) mi nepřipadá moc košer. Spoustu věcí u něj oceňuji, ale na to, abych si člověka vážil, musí mít i dobré lidské vlastnosti, mezi něž určitě nepatří přebujelá ješitnost, domýšlivost a neschopnost akceptovat jiný názor. Z podobných důvodů si nemohu nikdy vážit současného prezidenta (u něho je těch důvodů mnohem víc). Pokud jde o "koketování" V.Klause s kandidaturou na prezidenta, jde skutečně jen o koketování, protože v době další volby mu bude přes 80 let.

1 0
možnosti
ZS

Máte pravdu v tom, že si V. Klause staršího vždycky stálo za to vyslechnout, i když často jen kvůli tomu, aby s ním člověk nesouhlasil. Uměl totiž zformulovat svůj názor, podpořit ho nějakým tím argumentem a tento názor tvrdě, ale ve vší slušnosti obhajovat. Jaký je to rozdíl oproti blekotání současného premiéra nebo nenávistným výlevům současného prezidenta.

6 2
možnosti

Vy jeden srandisto, nebo že byste byl taky třeba amnestován?;-D

1 2
možnosti
PK

Amnestován jsem naštěstí nebyl, jelikož jsem nikdy nebyl trestně stíhán. A v kupónové privatizaci jsem vydělal asi 3.000 korun. Zkrátka nemusí každý chválit jen toho, kdo mu přinesl nějaký prospěch :-)

2 0
možnosti
Foto

Vážený pane Kamas, nečtu moc politické blogy ale Váš titulek mě zaujal a zkusil jsem. Pokud chcete znám můj názor, prosím o přečtení mého článku těsně po odchodu Václava Klause z prezidentské funkce. Odkaz je: https://mitacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=322013 a měl skoro 15 tisíc čtenářů. Možná není aktuální pro Vaše myšlení, ale vystihuje mnohem lépe pana Klause. A jeho televizní výstupy jsou víceméně potvrzením jeho povahy. Já si pana Klause, bohužel, nevážím...

2 2
možnosti
Foto

Ještě malou korekci, znát... A dodatek? Přečtěte si, prosím, hlavně diskuzi a potom pochopíte, že Vaše adorace pana Klauze je trochu mimo... :-(

0 0
možnosti
ZB

Klaus spustil kuponovou rorzkrádačku, která měla pak za následek, že k obrovským majetkům přišli vyvolení a pochopitelně pomohla demoralizaci společnosti. Korunu všemu dal amnestií těch, na které dosáhly slabé orgány činné v trestním řízení. Je logické tedy, že celkově hodnotím Klause v politice známkou 5.

3 2
možnosti
VH

Nemyslím, že kupónovka byla ideální řešení.

Ale tu rozkrádačku nezpůsobila kupónovka. Způsobili ji kupónoví "akcionáři", kteří se o své akcie odmítli starat a svěřili je neznámým fondům.

Ti, kdo se obohatili na kupónovce neokradli stát. Okradli vlastníky - malé akcionáře. Protože te se (ať už příčiny byly jakékoliv) okrást nechali.

2 1
možnosti
Foto

Mě pan Klaus zklamal jen jednou - když podepsal tu amnestii pro defraudanty největšího kalibru. Ještě by se dalo mluvit o jeho ratifikaci Lisabonské smlouvy, to taky nebyl nejlepší počin - viděno dnešníma očima. Ale možná neměl na vybranou. Já ho znal tak trochu "osobně", vyrůstal jsem na Proseku a vídal jsem ho ještě v dobách socíku často, když jsem chodil za kamarádem, který bydlel ve stejném vchodu, jako rodina Klausova. Co se týká Klause Jr. tak toho jsem moc rád jako kluka neměl, byl tak trochu zákeřnej a zapšklej, Tenkrát jsem si říkal, že je to asi díky frustraci za jeho znetvořený obličej. Pak jsem se s prezidentem Klausem ještě setkával v Jugoslávské ulici, tuším že v čísle 9, kde bydlela jeho matka a kam on chodil za ní občas i s ochrankou na návštěvu a já tam chodil za mou dnešní ženou, která tam tehdy pracovala v jedné účetní firmě. Ten pořad na Primě jsem viděl taky a musím uznat, že jeho slova doslova lahodila mému sluchu - po dlouhé době jsem od nějakého politika slyšel to, co si sám myslím.

9 0
možnosti
ZS

Pokud by byli obviněni z defraudace velkého rozsahu spáchané navíc v organizované skupině, amnestie by se jich netýkala. Amnestie VK byla médii hodně zprofanována, ale krom několika málo jednotlivců, kde však byla spíš vina v trestuhodné nečinnosti naší justice, SZ a Policie, se jednalo o pragmatický krok, kdy se věznice uvolnily od tisíců lidí, kteří tam stejně neměli co dělat (např. neplatiči výživného ve vězení své dluhy mohou těžko splatit).

0 0
možnosti
Foto

Dle mého je éra pana Klause již mimo. On samozřejmě bude ještě - a je - veřejně činný, ale vzpomeň si, jak propadly "jeho strany" při volbách. Svět je už jinde, Pavle. Jeho ohlášená kandidatura je projevem absolutního nepochopení situace.

Osobně mi na něm vadí už 20 let jeho "znalost" absolutně všeho. Nyní chce hájit katolickou církev proti Halíkovi. Ještě nebyl na Měsíci......

15 2
možnosti
PK

Souhlasím, že jeho doba byla. Nepředpokládám ani, že by chtěl kandidovat. Jen nevidím v ODS politika jeho formátu ve věku kolem 40.

3 0
možnosti
MP

Článek je napsán dobře, ale z faktů, které jste napsal, jsem očekával, že V.Klaus Vám vyjde minusově.Píšete " nikdy se nebál hájit svoje postoje".. dodávám Hitler taky ne./Tím oba samozřejmě nesrovnávám/. A dále cit".Opozice, /jako typická vlastnost Klause/, je něco co naše společnost potřebuje".- Jo.Viz paskvil "Opoziční smlouva" !

VK koketuje s dalším prezidentstvím. Bůh nás ochraňuj !

4 1
možnosti
PK

I oponentní názor bychom měli vnímat pozitivně. Nikoli jen kývat a jet na vlně doby. To splňoval i vámi jmenovaný Hitler. Odlišný názor nesměl zaznít. A dnes je to podobně. Kdo si dovolí říci, že elektromobily nejsou spása apod. tak je na pranýři. Mnoho lidi má obavu říci svůj názor.

3 0
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1764x
Začal jsem s nemovitostmi, financemi a přes to se dostal osobnímu rozvoji. Jsem lektor, protože mě to baví. Sám jsem si prošel údolím prokrastinace. 

web: kamaspavel.cz

Díky za podporu :-)

Seznam rubrik