Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LI

Konečně bylo na ČT 1 něco k "shlédnutí" R^ a nebyla to jen další bezduchost, kterou často produkuje. (Můj názor).

Pokračování bych přivítala...

0 0
možnosti
Foto

Otázka je, kolik % scénáře fakticky odporuje historii. Tipnul bych, že tak minimálně 50%.

0 2
možnosti
Foto

Je určitě dobře, že se TV ze států někdejší habsburské monarchie dokázaly domluvit

na tomto společném projektu. Snad si konečně uvědomíme, že toho, co nás spojuje, je víc, než toho, co nás rozděluje. Jen tak dál.

3 0
možnosti
Foto

Bylo dobře, že film byl obsazen i cizími herci, protože mě už začínají ti naši, které na ČT vidíme pravidelně, nudit a tedy se spokojím se shlédnutím reklamy a následné filmy, nebo seriály již nesleduji. Tady jsem udělala vyjímku a za odměnu jsem prožila dva pěkné večery.

Vzhledem k ukončení filmu v raném období jejího panování se lze domnívat, že přijde další pokračování, které bych já osobně uvítala.;-)

4 0
možnosti
Foto

hlavně to ukázalo že ženám byl přístup k vládnoucím pozicím v průběhu staletí znemožněn zcela neprávem, protože pokud se to některé-jako MT- podařilo, tak byla stejně zdatná jako muži

3 0
možnosti
FF

..každý historický film je z velké části tvořen z domněnek, ať již je vyprávěn, jak dobá žádá, tak i jak byl zapsán svědky či kronikáři, ale pouze se subjektivními pocity....tudíž osobně jsem bral film tak nějak, jak by to také mohlo být:-)

2 0
možnosti
ZB

Nějak nechápu nadšení autoru článku pro film MT. Film se nepovedl, jsou sice krásně vykresleny scény, garderóby, ale děj pokulhává. Dva díly jsou vlastně i ničem, takže ani nechápu proč ten film není jen jeden. Jedno nic by úplně postačilo!

0 7
možnosti
PK

A to je hezké na tom světě, každý můžeme mít svůj názor. Já věřím a doufám, že bude pokračování.

5 0
možnosti

Film mě vtáhl do děje, těšila jsem se na druhý díl. Na konci jsem měla pocit, že film o Marii Terezii by si zasloužil víc dílů, pokračovala bych..

Ženy vždy byly odsuzovány, zvláště, když byly následnicemi trůnu. A jaké to nakonec byly panovnice! A do toho ještě rodily děti, sklízely kritiku, že se dostatečně nevěnují svému muži...přežily, udržely si své postavení a vládly ku prospěchu země. Ne každá žena se rodí s hadrem v ruce, jak je nám do vínku dáváno..;-):-P

Za mě dobrý R^

5 0
možnosti
RC

jen drobna poznamka - tech naslednic trunu v historii moc nebylo

2 0
možnosti
MN

Měl jsem jinou představu. O Rakousku té doby jsme si žádnou představu neudělali. O mezinárodní situaci Rakouska také ne, o ohrožení země také ne. O změnách, které MT přinesla také ne.

Přehnané scény s maďarským hrabětem jakoby ještě více snížily sebevědomí ostatních národů tehdejší rakouské říše.

Říkali jsme si, že kromě kostýmů, kočárů a nádherných komnat žádný rozdíl proti Ordinaci v růžové zahradě.

Nevím, proč takový film vlastně vznikl.

1 8
možnosti
OS

To že sledovanost na Silvestra i na Nový rok ČT převálcovala "úspěšné" komerční TV je známkou i správným krokem a když k tomu přidám pořady ČT 4, sportovní světové události, tak mě to stojí za těch 135 Kč, za které bych se nedostal ani jednou do kina. A s klidem vydržím dostávat Mínusy.

6 0
možnosti
PK

Absolutně souhlasím.

1 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu jak rozdílné recenze jsem na tento projekt četl (včetně hodnocení na ČSFD) určitě se na to rád podívám, až budu mít čas a hlavně chuť. I váš dnešní příspěvek je doporučením, abych to dlouho neodkládal. Určitě to ale nebudu hodnotit z pozice historických faktů nýbrž emočně jako to ostatně dělám u většiny filmů...

1 0
možnosti
PK

Stojí to za ty 3 hodiny času.

0 0
možnosti