Diskuse

50 sirotků ?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Všem bych doporučil odjet na měsíc mimo Česko, pak se vrátit a otevřít si noviny. A zjistí, jaké prkotiny tady řešíme.

1 0
možnosti
DT

Otázku migrace do státu by měl řešit stát. Ne že si někdo vzpomene, že si pořídí svého migranta (libovolného věku). Dítě není pejsek - a sedmnáctiletý nepřizpůsobivý (z jakéhokoliv státu) už vůbec ...

4 0
možnosti
BM

Je pravda že u nás je těch lidí co ví co mají dělat ti druzí hodně.

1 0
možnosti
Foto

je třeba si věc zvizualizovat.. Prostě vidím děti, lidi, to je jedno, kteří jsou v situaci, co jsou, stojí někde za drátem a blogeři a blogerky duší Ouřada před nimi stojí. A rozhazují moudře rukama a vyprávějí jim něco o populismu a Šojdrové a o tom, že nám ... děti zlaté, nejde nikdo příkladem a ještě lžou.. A děti koukají a opravdu to chápou, pokývají hlavami a ví, že to vážně nejde... Protože já přece když vybírám v práci na pomoc kolegovi, tak taky samozřejmě řeším, kolik dalo naše vedení... tak takhle nějak v uvozovkách to mám. Že si vážíte Františka... to je samozřejmě jedině dobře.

3 2
možnosti
MK

Jako vždy, píšete o jiném; 12 - 17-tiletí (a kdo ví?) jsou hotoví muslimové. Tato veličina ve všech Vašich textech schází!!!

2 0
možnosti
LM

Nevím, jestli je pro debatu úplně přínosný postoj "pořiďte si domů svého sirotka a pak teprve můžete něco povídat" - protože pod dalšími tématy jsou podobné výzvy typu "nezapomeňte nosit stařičké sousedce nákupy, posílat půlku platu na postižené, chodit dobrovolničit do domova důchodců, obíhat sociálně slabé rodiny a doučovat jim děti, vést ve škole kroužek keramiky a přispět pár spolužákům na obědy, v noci obejít park a pochytat pár chuligánů" - to by to za chvíli skončilo na úrovni "tady máte seznam mých aktivit, a mohu se teď vyjádřit k věci"?

Ne že by neměli dělat konkrétní věci. Ale víme-li, jestli dělají? A mohlo by neskončit strašným trapasem, kdyby je začali zveřejňovat? ("Ten se vytahuje - dělá to účelově aby líp vypadal - proč pomáhá tady, když jinde je to třeba víc?")

2 0
možnosti
PK

Máte pravdu. Jen by to nemělo končit tak, pomáhejme, ale rukama jiných. Papež také může sedět ve Vatikánu a kázat. Je to o symbolech. Dříve taky jel do války král první a neznamenalo to, že porazí armádu nepřátel on jediný.

1 0
možnosti
MB

Pomoc, solidarita je potřebná - zřejmě o tom není sporu, otázka ale zní jak ? Osobně pak vidím 2 způsoby ! Byť to zní paradoxně -

1) Základem solidarity, je vyřešit sám sebe! Postavit se na vlastní nohy, (hostejno zda být zaměstnán - nebo zaměstnávat). Pak pevně stojíc - Na základě vlastní vůle a prostředků konat do Dobro, (Vějíř možností je obrovský). ..

2) Živit se tím, kecat o tom - pak jsem i solidární - Řeším, sám sebe ... :-)

3 0
možnosti
SN

:-)........cíl.......předvolební agitka, ukázat jaký je Babiš nelida. TV o tom mele celé dny a večery. PRý ideologicky vyvážená! !!!!!!

8 1
možnosti
Foto

Nás malinkatý stát má tolik voleb, že to nejde udělat jindy než před volbami. Tady to Babiš podcenil, už před jednáním v Itálii měl "makat" a těm prozápadním sluníčkům prakticky ukázat jak to jde. Kdyby už měl "rozdělaného" jediného uprchlíka, byl by v pohodě. Vždy se útočí na nejslabší místo, nadávat na zvyšování platů učitelů nebo důchodů dost dobře nefunguje. Na pomáhání lidem v Sýrii má naše země, která tam má jako jedna z mála ambasádu a ještě k tomu podléhající ministerstvu zahraničí, docela slušnou startovací pozici.

3 0
možnosti
MK

S mnohým se dá souhlasit, hlavně s výzvou k elitám, ať konkrétně pomohou.

Ale zavádějící je - "ne každý bílý je ..." Kriminalita byla vždy a má svůj statistický výstup v %; přišli migranti a % v jejich komunitě je o desítky vyšší - viz. severské státy.Ne nepodstatná je jejich nemocnost chorobami, na které Evropa není připravena.

A to hlavní: islámská ideologie je naprosto neslučitelná s demokratickými pravidly a ustupovat z nich je naplnění Mohamedova odkazu: uchopení světské moci.

A další: mladí chlapci nad 10 - 12 let už jsou o islámské víře dosti poučeni - viz problémy na ZŠ v Rakousku a v Německu; a to známe jen od těch nejodvážnějších učitelů a ředitelů.

Když vezmeme cca 5-tileté a uděláme z nich ateisty nebo dokonce křesťany, živě si umím představit, jak by islámský svět řval jak raněné tele. A z druhé strany, nevěřím, že se k nim místní muslimská komunita nedostane.

Resumé: každý přišedší muslim do Evropy jen zhoršuje podmínky pro zásadní řešení, které musí přijít, hlavně to právní; nebo rovnou můžeme vyhlásit evropský chálifát!!

8 1
možnosti
Foto

Vaše stanovisko vyplývá z přesvědčení, že islám je pro jednotlivce přitažlivější než křesťanství. Ale pokud tomu tak je, tak nám stejně nepomůže ani svěcená. Pevnost Evropa bude nahlodána zevnitř.

0 0
možnosti
Foto

Přesné, děkuji.

3 0
možnosti
JK

Je třeba pomoci jim tam. Možná vyřešit náboženství a zbavit se absurdních teologií nemorálních dědků, mršin, které otravují naše životy.

2 1
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1764x
Začal jsem s nemovitostmi, financemi a přes to se dostal osobnímu rozvoji. Jsem lektor, protože mě to baví. Sám jsem si prošel údolím prokrastinace. 

web: kamaspavel.cz

Díky za podporu :-)

Seznam rubrik