Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

realateista

30. 8. 2010 15:03
O co nyní jde?

Pan Joch je prostě zmatená postava. Pro názor na jeho úroveň si stačí porovnat jeho vystoupení ze středy 25.8. v pořadu "Hyde park"  s pořadem  "Před půlnocí", kde vystoupila socioložka T. Stoeckelová - Alternativní reformy.

Tragédií je, že tento člověk není jen nějaká komická figurka, ale jak říká prof. Keller "zřejmě dodavatel know how pro třetí a konečnou část reformy". Co na to naši novináři? To si fakt musíme nechat líbit?  

0 0
možnosti
A

agent_A54

30. 8. 2010 14:05
Co to je vlastně ta euthanásie?

0 0
možnosti
PH

Firefanatic

30. 8. 2010 12:13
Právo na život znamená i eutanázii

Zákaz eutanázie je nepochybně v rozporu s listinou základních práv a svobod, která je mimochodem zahrnuta v ústavním pořádku ČR a proto zákon zakazující eutanázii by měl být ústavním soudem prohlášen za neplatný.

Právo není povinnost, tak to prostě je.

Pokud chceme zakázat euthanazii, fajn, pojďme se o tom bavit - ale musíme pak nutně vyškrtnou právo na život jako jedno ze základních lidských práv.

Opravdu netuším, co to je za obrovskou domýšlivost, že si odpůrci eutanázie dovolují rozhodovat o životě a smrti jiných lidí. Kde na to berou právo? Jak si můžou osobovat rozhodnutí o životě a smrti lidí, které vůbec neznají?

0 0
možnosti

Bára33

30. 8. 2010 11:19
pochybnosti

Ač nejsem zásadním odpůrcem eutanazie, ve svém příspěvku nechtěně uvádíte jeden z velkých argumentů proti ní: Člověk by totiž nakonec mohl žádat o eutanazii  jen proto, aby ulehčil, jak píšete "pomohl", svým dětem. A víte jak snadné by bylo takového člověka ovlivnit? "Ubohé dětičky" by před  nemocným tátou (mámou) dělaly ze sebe chudáčky, kteří už to nezvládají, finančně ani psychicky - a dotyčný by se v podstatě obětoval. To je jeden z hlavních důvodů, proč o autanazii pochybuju

0 0
možnosti
G

Gašpo

30. 8. 2010 11:36
Re: pochybnosti

Myslím, že na toto téma sa dá diskutovať donekonečna. Ale ignorujete vec, že je to jeho slobodná voľba. Chcete tým povedať, že ten človek je hlupák, ktorý sa nechá ovplyvniť a rozhodnúť za neho musí niekto iný?

Viete hodne ľudí to vidí inak. Ak si predstavím situáciu, že som bezvládny upútaný na posteli a nič sa už nezmení, strašne by ma trápil pocit tej bezmocnosti a hlavne to, že som niekomu "na obtíž". Mňa by asi žiadne "úbohé detičky" ovplyvňovať nemuseli.

0 0
možnosti
G

Gašpo

30. 8. 2010 11:04
No napíšem Vám rovno že s Vami súhlasím

Na Jochovi mi tiež pár vecí vadí, podobne ako Vám ( eutanázia, potrat... ). Je to holt "svatý tělo", ale kvitujem, že posledne už svoje názory inteligentne obrúsil.

ALE:

Ak budete spoliehať na rozum, logiku a využívanie stávajúcich možností, dostanete sa kam? NIKAM. Viz doterajšia politická prax, kde pojem "politická korektnost" dobre maskuje nielen obavy o koryto ale aj prachsprostú "lenost".

Joch dokáže inteligentne argumentovať a upútať pozornosť. Dokáže zrozumiteľne podať názory, s ktorými súhlasí vačšina. Je to človek, ktorý je tam potrebný ako soľ, práve preto aby sa práva a zákony začali vykladať tak, ako majú.

0 0
možnosti