Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Naprostou souhlasím a doufám, že pokud bude podána ústavní stížnost, že ústavní soud tento nesmysl zatrhne. Tak nekoncepční hloupost aby člověk pohledal. Kdyby se to alespoň vztahovalo např. na všechny zaměstnance vyjma záchranných složek, tak budiž, ale proč zrovna jen obchody nad 200m (asi proto, že tam mají svou moc odbory, které si to vylobovaly, v menších obchodech odbory nejsou). Přitom, komu to vadí? Jako zákazník uvítám možnost nakoupit si kdykoliv, zaměstnanci si zase přivydělají, majitel má tržby... A že to tak je v Německu nebo Rakousku... každou blbost zase od nich přebírat nemusíme. Ano, oni jsou na tom ekonomicky mnohem lépe a je dobré si brát příklad z úspěšnějších, ale že by jejich hospodářský náskok by způsoben především tím, že u nich mají obchody v neděli a o svátcích zavřeno... to asi nebude ten klíčový prvek...

0 0
možnosti
MS

R^KarmaR^Víte, já bych všem těm příznivcům typu "tak bude konečně volno,jako v Německu" přál,aby bydleli v zapadlých vesnicích a ještě pracovali na směny.Aby byli na nákup omezeni časem a vzdáleností,nebydleli ve městě,nepracovali do 14:00 a o víkendu hezky pohoda volno.

RvTo by byli první ve frontě "řvounů",jak jsou jejich ústavní práva na nákup základních věcí pošlapávána.Rv

Všichni prodejci za kasou nejsou jen rodiče s dětmi.Sedí tam důchodci,bezdětní, studenti, kteří rádi vydělají kačku navíc. Jestli je porušován zákoník práce,tak má stát dohlížet na jeho dodržování a ne porušování dalšího zákona.

Ale voni to maj prej v Německu.Voni maj na směnovou práci gastarbeitry,takže si v klidu můžou nakoupit,kdy chtějí.Voni tam taky maj neidentifikovatelný počet lidí bez dokladů,neschopných sejmout otisky prstů.Takže je nataháme sem,protože to maj v Německu?

1 0
možnosti