VI. setkání rodáků

Teplé a slunečné počasí uvítalo účastníky VI. setkání u kapličky v jejich rodišti, ve vesnici Kalná. Letošní setkání bylo pořádáno jako součást projektu Oslovíme tetky, strýce: „S námi se dozvíte více!“, na který nám Nadační fond Veolia poskytl nemalé finančí prostředky. Rodáci se zde sešli jako každoročně na kus řeči o právě pominuvším roku.

Přetřáslo se mnohé – od nedávné povodně prošlé rozvodněným kalnickým potokem až po události světových rozměrů. Ale ústředním tématem hovoru byli pochopitelně samotní hosté a jejich běžné denní radosti a starosti. Životní jubileum zde letos oslavily dvě z přítomných dam – paní Věra Svobodová a paní Míla Parčová, která je zároveň nejstarší, leč pravidelnou účastnicí setkání.

Obligátní společné foto proběhlo před kapličkou zastiženou trochu v nedbalkách, prochází totiž právě kompletní rekonstrukcí. Na výdaje, které ji provázejí, přispěli bývalí i současní občané potěšující finanční částkou, aby ji při příštím setkání našli v plném lesku. Odpoledne uběhlo jako obvykle zbytečně rychle, ale určitě příjemně. Pan Vlasák zahrál přítomným na harmoniku a s přicházejícím večerem se bratři Horáčkovi chopili kytar a zapěli pár dávných trampských songů. Věříme, že si všech dvaapadesát hostů ze setkání dovezlo milé zážitky a příští rok si přijedou pro přídavek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Olga Bílková | středa 30.5.2012 12:57 | karma článku: 9,34 | přečteno: 931x