Ukliďme Česko

Celonárodní očistná akce „Ukliďme Česko“ sice vypukne až za týden, ale v Souticích a v Kalné už je naklizeno. Místní spolky i obec využily krásné slunečné soboty a daly se do práce dřív. A Kalňáci nebyli výjimkou. 

Při vzpomínkách na dřívější dobrovolné směny Národní fronty, kterých jsme se jako školní děti kupodivu povinně zúčastňovaly, jsme proběhli příkopy podél silnic na Soutice, Hulice i Rýzmburk. Nalezené poklady vydaly na několik objemných pytlů. Naštěstí ne příliš těžkých, protože plastové láhve, plechovky a skoro milión pozdravů od místního milovníka Hašlerek mnoho neváží. Významně těžší byl ovšem štěrk nametený na cestě skrz Kalnou. Dodali jsme lesku též autobusové čekárně, odlehčili jejímu okolí od nedopalků a bylo hotovo. 
Odměnou byla brigádníkům siesta na Políčku, kde se cesty pracovních čet zcela podle plánu proťaly. Dali jsme po opečeném buřtu, sklenkou šampáňa si přiťukli na krásný den a rozešli se na vlastní dvorky a zahrádky. Přísloví o "bližší košili oproti kabátu" v Kalné a okolí tentokrát opravdu neplatilo, ale „zametat před vlastním prahem“ se přece taky musí.

 

Článek je z akce, která se stala 11. 4. 2015. 

Fotografie z celé akce jsou zde

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Olga Bílková | čtvrtek 11.6.2015 20:08 | karma článku: 8,81 | přečteno: 395x