Štrůdlování

Na pečení závinu neboli štrůdlu potřebujeme nezbytně mouku, tuk, vajíčko, jablka … a pak ještě nějakou „nadstavbičku“.

Na pečení závinu neboli štrůdlu potřebujeme nezbytně mouku, tuk, vajíčko, jablka … a pak ještě nějakou „nadstavbičku“. Někdo přidává špetku skořice, jiný ořechy, kokos, tradiční mák i bůhvíjaké další příchutě. Ale hospodyňky, které v sobotní podvečer dopékaly nohavice závinu na soutěžní Štrůdlování, se určitě navíc neobešly bez nadšení, soutěžního ducha a chuti předvést ostatním své pekařské umění.

Na II. ročníku posvícenského Štrůdlování se v pohostinství v Souticích sešlo na 27 soutěžních závinů všech možných příchutí. Porota ve složení tří loňských vítězek hodnotila především chuť, vůni, množství náplně, konzistenci těsta, ale i nápad a kreativitu hospodyňky. Sál voněl skořicí a vanilkou, prostě radost posedět! K poslechu hrála skupina hudebníků snad ty nejznámější country hity, takže i jiné smyslové orgány si přišly na své. Štrůdlování se zkrátka opět povedlo a o. s. Kalňáci si může bez okolků udělat další ostrý zářez na pomyslné pažbě pořadatelské činnosti.

Autor: Olga Bílková | úterý 22.10.2013 7:00 | karma článku: 6,49 | přečteno: 373x